Ulkomaanapu jatkaa rauhanverkoston sihteeristönä

Kirkon Ulkomaanavun hallitus on päättänyt, että Ulkomaanapu jatkaa YK:n aloitteesta kaksi vuotta sitten perustetun Uskonnollisten ja perinteisten johtajien rauhanvälitysverkoston sihteeristönä.

– Uskonnollisten ja perinteisten johtajien rauhanvälityksen kehittämiseen kohdistuu juuri nyt paljon odotuksia, ja monet niistä henkilöityvät Kirkon Ulkomaanapuun. Meillä on mahdollisuus luoda jotain uutta pidemmälle kantavaa tällä alueella, mutta se edellyttää sekä sitoutumista että uusia satsauksia, toiminnanjohtaja Antti Pentikäinen kertoo.

Sihteeristö pysyy Ulkomaanavun hallinnollisessa yhteydessä, mutta sillä on oma erillinen identiteetti. Pentikäisen mukaan etenkin muslimitoimijoiden saaminen tasavertaisina mukaan on tärkeää. Näihin neuvotteluihin Ulkomaanapu pyytää hankkeen päärahoittajan ulkoministeriön tukea ja osallistumista.

Ulkomaanapu on saanut verkostolle ulkoministeriön tukea, ja ministeriö on sitoutunut rahoittamaan hanketta seuraavat kolme vuotta. Ulkomaanapu on käyttänyt verkostoon sekä taloudellisia että henkilöresursseja.

Yhdysvaltain presidentti mainitsi syyskuussa YK:n yleiskokouksessa pitämässään puheessa rauhanverkoston työn kahteen otteeseen.

Lue myös

Presidentti Obama nosti YK:ssa esiin Kirkon Ulkomaanavun tekemän työn

Edellinen artikkeliMikko Heikka Askelessa: Seksuaalieettinen edelläkävijyys sopii luterilaisuuteen
Seuraava artikkeliKastemalja-designkilpailun parhaimmisto esillä Oulussa

Ei näytettäviä viestejä