Urpilainen IS:lle: Uskon johdatukseen

Jutta Urpilainen

Valtiovarainministeri Jutta Urpilainen (sd) kertoo uskonnollisista ajatuksistaan viikonvaihteen Ilta-Sanomissa. Lehti on tehnyt ystävysten, Helsingin piispan Irja Askolan ja Urpilaisen yhteishaastattelun.

Valtiovarainministeri Urpilainen sanoo lehdelle, että kristinusko on hänen elämässään kivijalka.

- Sen varaan rakentaminen luo perusarvoja omaan elämään, hän sanoo.

Toimittaja kysyy myös suhteesta enkeleihin, koska enkelikokemuksista on puhuttu viime aikoina. Askola sanoo uskovansa suojelusenkeleihin ja enkeleihin. Hänen mukaansa enkelit ovat näkymättömiä hyvyyden lähettiläitä, jotka ovat Jumalan hyvyyden palveluksessa.

- Joo, enkelit kuuluvat kristinuskoon. En ole suorastaan hirveästi paneutunut tähän. Nyt puhutaan, että on enkelikoulutuksia, mutta se on minulle vieraampi maailma. En ole hirveästi paneutunut, mitä sillä tarkoitetaan. Mutta enkeleihin uskon, Urpilainen kertoo.

- Uskon Luojamme huolenpitoon ja johdatukseen, jota ihmiset voivat kokea elämässään. Enkelit symboloivat tätä, hän jatkaa.

Urpilaisen mukaan uskonto on ollut suomalaisessa yhteiskunnassa tabu. Julkisuuden henkilöt eivät ole kovin avoimesti puhuneet hengellisyydestään. Tämä on hänen mukaansa vaikuttanut siihen, että esimerkiksi Tarja Halosen ja Jari Sarasvuon saarnat vetivät kirkot täyteen. Ihmisiä kiinnostaa, kun julkisuuden henkilö on yhtäkkiä uskonnollisessa kontekstissa.

Ilta-Sanomat