USKOT-foorumi laajeni – buddhalaiset ja mormonit tarkkailijajäseniksi

USKOT-foorumiin ovat liittyneet tarkkailijajäseniksi Suomen Buddhalainen Unioni ja Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen kirkko (MAP) eli mormonit. Foorumi on uskontojen yhteistyöjärjestö, joka edustaa kolmea uskontokuntaa: kristinuskoa, islamia ja juutalaisuutta.

– Saamme laajemman mandaatin edustaa yhdessä uskontojen näkökulmaa yhteiskunnassa. Toiminnassamme olemme kaikki yhdenvertaisia keskenämme. Uskontojen merkitys yhteiskunnassa ja globaalisti tulee kasvamaan, USKOT-foorumin hallituksen puheenjohtaja Yaron Nadbornik sanoo järjestön tiedotteessa.

USKOT-foorumi aloitti toimintansa vuonna 2011. Sen perustivat Suomen Juutalaisten Seurakuntien Keskusneuvosto ry, Suomen evankelis-luterilainen kirkko, Suomen Ekumeeninen Neuvosto ry (SEN), Suomen Islam-seurakunta ja Suomen Islamilainen Neuvosto ry (SINE). Viime vuonna foorumi muutti sääntöjään niin, että siihen voidaan ottaa mukaan myös muita vakiintuneita uskontokuntia edustavia yhteisöjä.

Foorumin tarkoituksena on vaalia yhteiskuntarauhaa edistämällä uskontojen ja katsomusten välistä vuoropuhelua, yhteistyötä ja keskinäistä kunnioitusta. Järjestön mukaan oikeus harjoittaa uskontoa ja uskontojen tasavertaisten oikeuksien puolustaminen ovat demokraattisen yhteiskunnan kulmakiviä.

Suomen Buddhalaisen Unionin varapuheenjohtaja Emilia Raunio toteaa tiedotteessa, että on ilo toimia yhdessä muiden uskontojen kanssa rauhan ja suvaitsevaisuuden puolesta ja tuoda esiin buddhalaisten näkökantaa.

MAP-kirkon tiedottaja Timo Koponen puolestaan kommentoi, että uskon lahja on yhdistävä, kaunis periaate, jonka voimalla voi toimia yhdessä.

Suomen Buddhalaisen Unionin ja Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen kirkon tarkkailijajäsenyys USKOT-foorumissa kestää kaksi vuotta. Tänä aikana tarkkailijajäsenet osallistuvat foorumin hallituksen kokouksiin ja toimintaan.

Kuva: Jaska Lankinen. Yhteiskuvassa Suomen Buddhalaisen Unionin varapuheenjohtaja Emilia Raunio, MAP-kirkon tiedottaja Timo Koponen, USKOT-foorumin varapuheenjohtaja Pia Jardi Suomen Islamilaisesta Neuvostosta, foorumin hallituksen puheenjohtaja Yaron Nadbornik, joka edustaa Suomen Juutalaisten Seurakuntien Keskusneuvostoa, sekä USKOT-foorumin toiminnanjohtaja Katri Kuusikallio.

Lue myös:

USKOT-foorumi laajentuu – mukaan myös muita uskontoja kuin juutalaisuus, islam ja kristinusko

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden tai näköislehden täältä.