Uusi kristillinen urheiluseura KRIK liikuttaa ja evankelioi

Haastateltu Jouni Veltheim vasemmalla, keskellä Norjan KRIK:in pääsihteeri Erling Ekroll ja oikealla Taneli Skyttä KRIK Finlandista.

Äskettäin perustettu KRIK Finland on urheiluseura, joka haluaa yhdistää kaikkia kristittyjä yli tunnustusrajojen. Elokuussa seuran toiminnanjohtajana aloittava Jouni Veltheim määrittelee sen uudenlaiseksi urheiluseuraksi, jossa voi kokea uskon ja urheilun tuomaa yhteyttä paikkakunnasta, lajista, tasosta ja iästä riippumatta. Kristillisen identiteetin vahvistaminen on yksi KRIK:in päätavoitteista.

– Olemme yhteisö, joka panostaa kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin ja iloon. Tuemme myös niitä intohimoisesti urheiluun suhtautuvia ihmisiä, joille suurinta iloa tuottaa itsensä puskeminen suorituskyvyn rajoille ja haluamme luoda heillekin mahdollisuuksia verkostoitua. Haluamme tehdä aktiivisesti yhteistyötä paikallisseurakuntien kanssa, Veltheim linjaa.

KRIK Finland on itsenäinen seura, mutta osa pohjoismaista kristillistä urheiluverkostoa. Tuoreen kotimaisen toiminnan taustalla on Lähetysyhdistys Kylväjän tekemä urheilulähetystyö.

Veltheim toteaa, ettei usko ole KRIK:issä päälle liimattua, vaan sitä halutaan elää todeksi kaikessa tekemisessä. Lisäksi esimerkiksi hartaudet, todistukset, rukoushetket ja raamattuopetukset tulevat olemaan osa toimintaa.

– Kristillisessä urheilutapahtumassa on mielestäni oikeus ja jopa velvollisuus etsiä tapoja tuoda uskoa luontevalla tavalla esiin.

Lue laaja juttu aiheesta Kotimaa Prosta .

Kuva: Magnus Hvalvik. Jouni Veltheim (vas.), Norjan KRIK:in pääsihteeri Erling Ekroll ja Taneli Skyttä KRIK Finlandista iloitsevat pohjoismaisesta yhteistyöstä kristillisessä urheilutoiminnassa.

Uusi urheiluseura KRIK panostaa iloon ja kristillisen identiteetin vahvistamiseen