Uusi versio Melartinin Kesäsinfoniasta avaa Heinäveden Musiikkipäivät

Heinäveden Musiikkipäivät käynnistyvät huomenna. Juhlat avaa kokonaan uusi versio Erkki Melartinin sinfoniasta nro 4 Kesäsinfonia, kun Helsinki Sinfonietta ja solistit Hedvig Paulig, Annastiina Tahkola ja Maiju Vaahtoluoto tulkitsevat sinfonian Heinäveden kulttuurikirkossa avajaiskonsertissa taiteellisen johtajan Erkki Lasonpalon johdolla.

Sinfoniaa ei ole esitetty kahteenkymmeneen vuoteen, eikä sitä ole tässä muodossa kuultu sataan vuoteen.

Helsinki Sinfonietta soittaa avajaiskonsertissa myös kohtauksia Erkki Melartinin Aino-oopperasta. Konsertissa kuullaan myös Leevi Madetojan
Kullervo.

Heinäveden Musiikkipäivien päävierailijoina esiintyvät Jorma Panula, Olli Mustonen sekä Jaakko Ryhänen. Akateemikko Panula vierailee Heinäveden Musiikkipäivillä torstaina ja tuo juhlille näyttämöversiona oman teoksensa Peltomiehen rukous, jonka hän johtaa itse.

Konsertteja järjestetään myös Valamon luostarissa, jossa vierailijoina ovat kansainvälisen Night and Sun -kilpailujen voittajajousikvartetti Postiglione lauantaina sekä ortodoksista kirkkomusiikkia tulkitsemassa Konevitsa-kvartetti sunnuntaina.

Luostarin vierailija pääsee nauttimaan myös taiteesta. Myyntinäyttely Via Finlandia on esillä koko kesän ja mukana on töitä kultakauden taiteen mestareilta, kuten Gallen-Kallela, Edelfelt, Nelimarkka, Picasso, Matisse ja Dalí.

Heinäveden kirkon taidenäyttely on myös avautunut ja on nähtävissä 7. elokuuta saakka. Taiteilijavieraina kesällä 2016 ovat kuvataiteilijat piispa Arseni, Kuutti Lavonen, Antti Ojala sekä kuvanveistäjä Matti Peltokangas.

Heinäveden Musiikkipäivien uutuuksiin kuuluvat iltaklubit, joissa yhdistyvät runous ja musiikki. Päänumeroina kuullaan Stravinskyn
Sotilaan tarina sekä Schönbergin
Pierrot lunaire – Kuuhullu Pierrot Helsinki Sinfonietta Ensemblen, Tuuli Lindebergin ja Timo Torikan tulkitsemana.

Kuva: Heinäveden musiikkipäivät. Helsinki Sinfonietta ja Leif Segerstam Heinäveden kulttuurikirkossa viime kesänä.

Lue myös: Kirkko-ooppera Peltomiehen rukous nähdään tänä kesänä Heinävedellä

Valamon luostarissa avataan korkeatasoinen taidemyyntinäyttely

Edellinen artikkeliPaavi Franciscus: Kirkon tulisi pyytää anteeksi homoilta
Seuraava artikkeliEteläafrikkalainen reformoitu kirkko takaisin Kirkkojen maailmanneuvostoon

Ei näytettäviä viestejä