Uusi yhdistys puolustaa "aitoa avioliittoa"

Hiljattain perustettu Aito avioliitto -yhdistys pyrkii kumoamaan eduskunnan viime marraskuussa hyväksymän avioliittolain muutoksen.

Yhdistyksen taustalla vaikuttaa kaksi sukupuolineutraalia avioliittolakia vastustavaa Facebook-ryhmää "Vastustamme sukupuolineutraalia avioliittolakia" sekä "Avioliitto on miehen ja naisen välinen liitto", joista ensimmäisellä on yli 7000 ja toisella yli 8000 jäsentä.

Aito avioliitto -yhdistyksellä jäseniä on toistaiseksi noin 40 perustajäsenen ryhmä.

Puheenjohtaja Jukka-Pekka Rahkonen kertoo, että yhdistys on poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton. Toistaiseksi puolueista ovat edustettuina erityisesti kristillisdemokraatit, perussuomalaiset ja keskusta. Ovet ovat auki kaikkien puolueiden jäsenille, joskin Rahkonen myöntää, että syksyn äänestystuloksen perusteella kannatusta voi olla vaikeampaa saada vihreistä tai vasemmistoliitosta.

Rahkonen kertoo, että yhdistyksen taustalla vaikuttavista Facebook-ryhmistä erityisesti "Vastustamme sukupuolineutraalia avioliittolakia" on profiloitunut uskovaisten ryhmänä. Kristityt ovat myös uuden yhdistyksen jäsenistössä hyvin edustettuina, mutta yhdistys pyrkii välttämään profiloitumista vain uskovaisten ryhmänä.

– Perustajajäsenet ovat suurelta osin jostain uskonnollisesta ryhmästä, mutta mukana on myös ateisteja, Rahkonen sanoo.

Aito avioliitto -yhdistyksen tavoitteena on edistää ja vahvistaa miehen ja naisen välisen avioliiton asemaa yhteiskunnassa ja lainsäädännössä sekä edistää lapsen oikeutta isään ja äitiin. Lisäksi yhdistys haluaa tukea pojan kasvua mieheksi ja tytön kasvua naiseksi vahvistamalla sukupuolten erilaisuutta sekä turvaamalla lapselle myös adoptiotilanteessa perhemalli, jossa lapsella on sekä isä että äiti.

Myöhemmin keväällä yhdistys aloittaa nimien keräämisen avioliittolain muuttamista vastustavaan kansalaisaloitteeseen.

Lue myös:

Kansalaisaloitteet avioliittolain uudelleenarvioinnista eivät innosta