Vähiten ääniä saanut piispaehdokas Leena Huovinen jatkoon päässeille: "Toivon, ettei pelattaisi varman päälle"

Johtava oppilaitospappi ja kisapappi Leena Huovinen.

Espoon piispanvaalissa viimeiseksi jäi johtavana oppilaitospappina ja kisapappina toimiva rovasti Leena Huovinen. Hän kertoo olevansa tulokseen pettynyt.

– Ne asiat, joita me vaalitiimin kanssa edustettiin, ymmärrys seurakuntalaisten ja tavallisten ihmisten elämästä, olivat tervetulleita tähän vaaliin. Se ei riittänyt.

Espoon piispanvaalissa toiselle kierrokselle pääsivät Luterilaisen maailmanliiton apulaispääsihteeri Kaisamari Hintikka ja jumalanpalveluselämän kouluttaja Juhani Holma. Toiselta kierrokselta putosi niukasti Savonlinnan seurakunnan kirkkoherra Sammeli Juntunen, joka sai alustavan tuloksen mukaan viisi ääntä vähemmän kuin Holma. Kotimaa24:n uutisen vaalien alustavasta tuloksesta voi lukea täältä.

Leena Huovinen sanoo ottavansa tuloksen levollisin mielin. Hän teki kampanjaryhmänsä kanssa vaalien eteen voitavansa.

Toiselta kierrokselta Huovinen toivoo, että ehdokkailta löytyisi rohkeutta puhua muutakin kuin "valmiiksi mietittyjä asioita". Hän kertoo yrittäneensä tuoda tällaista ajattelua jo ensimmäisen kierroksen vaalikeskusteluihin.

– Toivon, ettei pelattaisi varman päälle vaan katsottaisiin kirkkoa ja espoolaisia kirkon tavallisten jäsenten näkökulmasta. Mikä on kirkon paikka yhteiskunnassa? Keitä varten me täällä olemme? Miten kirkko tässä ajassa mielletään? Kenen ääni kuuluu neljän miljoonan suomalaisen kirkossa?

Jos Huovinen voisi itse äänestää vaalissa, hän äänestäisi Kaisamari Hintikkaa.

– Ajattelen, että siinä on hyvä nainen paikallaan.

Vaalissa hän sanoo kokeneensa ensikertalaisena paljon uutta. Hänen mukaansa työ yhdessä kampanjaryhmän kanssa on ollut jopa hengellinen kokemus.

Huovinen vertaa piispaehdokkuutta hiihtäjän suoritukseen.

– Se on se suksihoitoporukka, joka tekee kisasta hyvän. Piispaehdokaskin tarvitsee joukon taakseen. Ei urheilussakaan kukaan pärjää yksin, vaan taustalla on aina ihmisiä. Heille iso kiitos.

Kuva: Olli Seppälä

Lue myös:

Kaisamari Hintikka ja Juhani Holma jatkavat Espoon piispanvaalin toiselle kierrokselle – Sammeli Juntunen putosi niukasti

Espoon piispanvaalin ensimmäisen kierroksen ääniharava Kaisamari Hintikka: Sukupuoli ei ratkaissut

Espoon piispanvaalin toiselle kierrokselle päässyt Juhani Holma: "Etumatkan kurominen on haasteellista"

Täpärästi piispanvaalin jatkosta pudonnut Sammeli Juntunen ei testamentannut ääniään tuoreeltaan

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.