Vapaa-ajattelijat puolustavat raamattukampanjaa

Raamatusta kumpuavin lausein kristinuskon pyhää kirjaa ja kristillistä uskoa markkinoivista Raamattuinfo ry:n julisteista Jyväskylän Liikenteen busseissa on kanneltu Mainonnan eettiselle neuvostolle. Kantelija pitää mainoksia muun muassa manipuloivina ja häiritsevinä. Hän vaatii, että julistekampanja tulee keskeyttää välittömästi, eikä vastaavia tule sallia julkisin varoin tuetuissa tiloissa bussiliikenne mukaan lukien.

Paheksumiselle on pyritty hakemaan taustatukea myös vapaa-ajattelijoilta. Vapaa-ajattelijain liitto ry ilmoittaa kuitenkin kannattavan kampanjaa laajan sananvapauden vuoksi. Liitto perustelee tiedotteessaan, että "uskonnolliset mainokset on sallittava samoin kuin muukin markkinointi". Yhdistys toivookin, että "Mainonnan eettinen neuvosto suhtautuu Jeesusta,demareita, kasvissyöntiä ja K-markettia koskeviin mainoksiin samalla tavalla".

Vapaa-ajattelijat sanoo tiedotteessaan, että mainokset sallinut Jyväskylän Liikenne on yksityinen yritys, eikä sillä ole velvollisuutta olla tasapuolinen eri aatteita kohtaan. Tiedotteen mukaan asia olisi toinen, jos kyseessä olisi kaupungin liikennelaitos. Julkisen vallan tulee vapaa-ajattelijoiden mukaan kohdella aatteita samanarvoisina, ja epäselvissä tapauksissa mieluummin myydä mainostilaa kuin kieltäytyä.

Raamattukampanjan on suunniteltu jatkuvan sunnuntaihin asti Jyväskylän Liikenteen busseissa. Aiheesta käydään keskustelua useilla internet-palstoilla.

Katso myös kanteluteksti,Raamattuinfo ry:n puheejohtajan vastaus ja kyseiset mainokset Raamattuikkuna.com -keskustelupalstalta.