Vapaakirkko aikoo keskittää ensi vuodesta alkaen kesäjuhlansa Tampereelle

Vpaakirkko

Suomen Vapaakirkossa on mietitty vuosittaisten kesäjuhlien uudistamista jo useamman vuoden ajan. Nyt suunnitelmana on keskittää juhlat Tampereelle. Yhden seurakunnan sijasta järjestelyvastuuta jaettaisiin useammille seurakunnille.

– Uudistus antaa mahdollisuuden myös pienemmille seurakunnille tulla mukaan järjestämään kesäjuhlia ja toisaalta järjestävän seurakunnan painolasti jää pois, kun koko tapahtuman organisointi ei ole yhden seurakunnan harteilla, kirkkokunnanjohtaja Hannu Vuorinen kertoo Vapaakirkon tiedotteessa.

Tampereella sijaitse Suomen Vapaakirkon keskustoimisto Teopolis ja Suomen teologinen opisto. Uudistuksen yhteydessä kesäjuhlia on suunniteltu pidennettäväksi niin, että ne kestäisivät viikon. Viikonlopputapahtuman oheen kaavaillaan nuorten leiriä sekä erilaisia seminaareja ja koulutuksia.

Tänä vuonna Vapaakirkon kesäjuhlat ovat Kuopio-hallissa 5.–7. heinäkuuta. Sinne odotetaan 10 000 kävijää. Lasten juhlissa on maksuton lastenhoito HopeLop 3–6-vuotiaille sekä HopeKids 7–10-vuotiaille. Yli 11-vuotiailla varhaisnuorilla on myös omaa ohjelmaa.

Kuopion juhlia on valmisteltu vuoden ajan yhdessä paikallisten tiimien, kansallisen päätoimikunnan ja päävastuullisten voimin.

– Juhlien järjestäminen on seurakunnalle iso panostus, mutta samalla se rakentaa yhteyttä, Kuopion vapaaseurakunnan johtava pastori ja kesäjuhlaisäntä Tapio Annala sanoo.

Kuva: Olli Seppälä

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.