Vastaisku Valomerkille? – Seurakuntalehdet tiivistämässä yhteistyötä

Suurten, pääkaupunkiseudun ulkopuolisten kaupunkien seurakuntalehdet aikovat tiivistää yhteistyötään. Suunnitteilla on muun muassa juttuvaihtoa.

– Olemme kokoontuneet kerran pohtimaan yhteistyömahdollisuuksia, sanoo verkkoviestintäpäällikkö Lari Lohikoski Kirkon tiedotuskeskuksesta. Lohikoski kuvaa omaa rooliaan fasilitoijaksi, eli hän on auttanut osapuolia kokoontumaan yhteen.

Palvelulla ei ole vielä nimeä tai brändiä. Aloite on tullut seurakuntalehdiltä, erityisesti Oulusta ja Jyväskylästä. Suunnitelmissa on, että kirkkohallitus tarjoaisi uudelle juttupankille tai juttupalvelulle yhteisen alustan.

– Olen ollut nykyisessä työssäni vuoden verran ja olen ihmetellyt kuinka vähän yhteistyötä seurakuntien viestinnän puolella tapahtuu. Joulunakin tehdään kymmeniä juttuja samoista näkökulmista eri puolilla maata, Lohikoski sanoo.

Oulun seurakuntien viestintäjohtaja Sakari Korpi sanoo, ettei kyse ole muun Suomen vastaiskusta pääkaupunkiseudun seurakuntien verkkomedialle Valomerkille.

– Olemme vasta selvittelyvaiheessa. Valomerkki on myönteinen esimerkki yhteistyön mahdollisuuksista. Taloustilanne ajaa meitä yhteistyöhön ja samoin esimerkit maallisten lehtien puolella. Nekin ovat pystyneet yhteistyöhön, esimerkkinä Lännen median lehdet.

Korpi muistuttaa, että seurakuntalehtien juttupankkeja on vuosien varrella kokeiltu muun muassa Kotimaa Oy:n siipien suojissa, mutta monista eri syistä johtuen toiminta ei ole lähtenyt kunnolla käyntiin.

Kotimaa24:n tietojen mukaan muut seurakunnat olisivat olleet kiinnostuneita yhteistyöstä Valomerkin kanssa, mutta se ei tässä vaiheessa ollut kiinnostunut laajentamaan yhteistyöverkkoaan.

Kuva: Olli Seppälä

Lue myös:

Kirkko ja kaupunki lakkautetaan – tilalle pk-seudun yhteinen lehti