Vatikaanissa kuohuu yhä – Paavia kritisoinut arkkipiispa kirjoitti uuden moitekirjelmän

Pietarin kirkko vatikaanissa

Katolisen kirkon arkkipiispa Carlo Maria Viganò julkaisi viime viikolla toisen asiakirjan, jossa hän jälleen syyttää paavi Franciscuksen suojelleen seksuaalisesti lapsia hyväksikäyttäneitä pappeja. Asiasta uutisoi konservatiivinen sivusto Life Site News.

Viganò moitti paavia elokuussa kymmensivuisessa kirjelmässään monista hänen toimistaan. Franciscus ei vastannut syytökseen muutoin kuin kehottamalla lukemaan tarkkaan Viganòn kirjelmän. Viganò itse ei ole myöskään selventänyt syytöksiään ennen viime viikkoa.

Viganò kertoo uudessa asiakirjassaan niistä syistä, miksi hän kirjoitti ensimmäisen kirjelmän.

– Olin tietoinen todistukseni mahdollisista seurauksista, koska kerroin asioita, jotka liittyivät Pietarin seuraajaan itseensä. Päätin joka tapauksessa puhua suojellakseni Kirkkoa ja julistan puhtaalla omallatunnolla Jumalan edessä, että todistukseni on totta.

Viganò kertoo myös lyhyesti, että paavin seksuaalisten hyväksikäyttäjien suojelu ei ole yksittäinen virhe vaan "lehdistö on hiljattain dokumentoinut monia muita tapauksia siitä, että paavi Franciscus on puolustanut homoseksuaalipappeja, jotka seksuaalisesti hyväksikäyttivät lapsia ja aikuisia".

Kuva: Jussi Rytkönen, Pietarin kirkko Vatikaanissa.

Lue myös:

Paavi Franciscusta vastaan kovia syytöksiä – Tutkija: Kyseessä konservatiivien ja liberaalien välinen kiista

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.