Viisi seurakuntaa Helsingissä avasi Nuorten TALON – Vakaumuksia ei kysellä

Nuorten TALO on avannut ovensa vanhassa puutalossa Helsingin Kalliossa Toisella linjalla. TALO on ovat yhteistyönä toteuttaneet Kallion, Lauttasaaren, Paavalin, Tuomiokirkkoseurakunnan ja Töölön seurakunnat.

TALO on auki viitenä päivänä viikossa, ja sinne ovat tervetulleita kaikki nuoret. Sitä ei siis kohdisteta erityisesti millekään tietylle ryhmälle, vaan se on avoin kaikille 15–25-vuotiaille uskonnolliseen vakaumukseen, taustaan tai elämäntilanteeseen katsomatta.

TALOn toiminta-ajatus pohjautuu siihen, että käyttäjät ovat tilan omistajia ja aikuiset ammattilaiset toiminnan mahdollistajia. Nuoret ovat itse suunnitelleet tilan ja osallistuvat jatkuvasti myös sen kehittämiseen.

– Tavoitteena on, että helsinkiläisillä nuorilla olisi turvallinen paikka kehittää itseään ja omaa elämäänsä yhteisössä. Nuorisotyönohjaat, papit ja diakoniatyöntekijät ovat TALOssa heitä varten, TALOn toiminnanjohtaja, pappi Laura Huovinen sanoo tiedotteessa.

TALOn toiminnan lähtökohta on diakoninen rinnalla kulkeminen: uskonnollista tai elämänkatsomuksellista vakaumusta ei kysellä tai edellytetä.

TALOssa järjestetään vapaan oleskelun lisäksi tapahtumia, konsertteja, koulutusta ja keskustelutilaisuuksia. Lisäksi TALO tarjoaa nuorille opiskelutiloja, ruokaa, harrastusmahdollisuuksia ja keskusteluapua.

Kuva: Helsingin seurakuntayhtymä