Ville Auvisen ehdokkuus varmistui – viidentenä mukaan arkkipiispan vaaliin

Teologian tohtori Ville Auvinen on ilmoitettu viidentenä ehdokkaana virallisesti arkkipiispan vaaliin. Auvinen työskentelee Suomen Luterilaisen Evankeliumiyhdistyksen (Sley) vs. lähetysjohtajana ja Sanansaattaja-lehden päätoimittajana.

Auvisen valitsijayhdistys jätti vaaliasiakirjat tuomiokapituliin maanantaina 20.11. Valitsijayhdistyksen perustamisasiakirjaan tarvitaan ehdokkaan suostumus sekä vähintään 30 äänioikeutetun valitsijan esitys.

Ennen Auvista vaaliin on ilmoitettu ehdolle rovasti, teologian tohtori Heli Inkinen, Porvoon hiippakunnan piispa, teologian tohtori Björn Vikström, kansanedustaja, teologian tohtori Ilkka Kantola ja Espoon hiippakunnan piispa, teologian tohtori Tapio Luoma.

Auvinen vihittiin papiksi vuonna 1988. Hän on työskennellyt seurakuntapappina 1988–1994 ja ollut lähetystyössä Sambiassa 2007–2010. Auvinen väitteli teologian tohtoriksi vuonna 2013. Hän on tällä hetkellä virkavapaalla Suomen teologisen instituutin pääsihteerin tehtävästä, jossa on ollut vuodesta 2013.

Vaalin ehdokasasettelu päättyy 27.11. kello 15.

Arkkihiippakunta järjestää ennen ensimmäistä äänestyskierrosta kolme vaalipaneelia yhteistyössä kirkon viestinnän ja mediatalojen kanssa. Turun-paneeli toteutetaan jo ennen joulua, keskiviikkona 13. joulukuuta.

Vaalin ensimmäinen äänestyskierros käydään 8. helmikuuta ja mahdollinen toinen äänestyskierros 1. maaliskuuta.

Uusi arkkipiispa aloittaa tehtävässään kesäkuun alussa 2018.

Kuva: Matti Karppinen

Lue myös:

Kommentti: Nyt on arkkipiispakisassa ehdokkaita joka lähtöön

Edellinen artikkeliMaata Näkyvissä -tapahtumassa 18 500 vierasta – kävijämäärä laski hieman viime vuodesta
Seuraava artikkeliKommentti: Maata Näkyvissä -festarit nosti taas näkyviin kirkon kipupisteen

Ei näytettäviä viestejä