Viron kirkkojen neuvosto: Avioliitto rajattava perustuslaissa naisen ja miehen väliseksi

Hääkkoriste

Viron kirkkojen neuvosto (Eesti Kirikute Nõukogu, EKN) on päättänyt esittää Viron perustuslakiin säädöstä, jonka mukaan avioliitto määriteltäisiin miehen ja naisen väliseksi liitoksi. Asiasta uutisoi muun muassa virolainen Postimees-lehti.

Neuvosto edustaa kymmentä virolaista kirkkokuntaa. Sen jäseniä ovat muun muassa Viron evankelis-luterilainen kirkko, Viron ortodoksikirkko ja virolainen Moskovan patriarkaatin alaisuudessa toimiva ortodoksikirkko.

Neuvoston pääsihteeri Ruudi Leinus kertoi uutistoimisto BNS:lle, että kyse on tällä hetkellä periaatepäätöksestä. Neuvosto alkaa valmistella esitystä Viron parlamentille tulevaisuudessa.

Viron evankelis-luterilaisen kirkon arkkipiispa Urmas Viilma sanoi jo aiemmin tässä kuussa adventtipuheessaan, että käsitys avioliitosta miehen ja naisen välisenä liittona tulisi liittää Viron perustuslakiin. Myös monet maan poliittisista puolueista kannattavat ajatusta.

Virossa ei ole sukupuolineutraalia avioliittolakia. Samaa sukupuolta olevat pariskunnat voivat kuitenkin rekisteröidä parisuhteensa.

Kuva: Olli Seppälä