Vivamon rippikoululeirillä todettu koronavirustartunta – kaksi rippileiriä keskeytettiin

Kansan Raamattuseuran loma- ja kurssikeskus Vivamossa järjestetyllä rippikoululeirillä on todettu koronavirustartunta. 37 henkilöä rippileirillä olevista nuorista ja leirin henkilökunnasta on altistunut koronavirukselle 22.-28.7. välisenä aikana.

Tilanteen vuoksi rippikoululeiri on keskeytetty. Vivamossa samanaikaisesti järjestetty toinen rippileiri on myös keskeytetty varotoimenpiteenä. Asia selviää Kansana Raamattuseuran tiedotteesta.

Altistumisesta johtuvia koronavirustartuntoja ei ole tiedotteen mukaan todettu. Altistuneet on asetettu karanteeniin, joka kestää 14 vuorokatta eli 11.8. saakka.

Viranomaisten mukaan leireillä noudatetut asianmukaiset järjestelyt ja toimintatavat ovat rajoittaneet altistuneiden määrää, Vivamon tiedotteessa todetaan.

– Tämä on todella valitettava tilanne, ja nuorten puolesta harmittaa tavattomasti heidän leiriensä keskeytyminen, Vivamon johtaja Terhi Rajala sanoo tiedotteessa.

Rajala kertoo Kotimaa24:lle, että vielä ei ole tehty päätöstä keskeytyneiden rippikoululeirien toteutustavoista ja konfirmaation ajankohdasta.

– Rippileirit kuitenkin viedään loppuun nuorten ja heidän vanhempiensa toiveesta.

Kuva: Olli Seppälä. Symbolikuva rippileiriltä, ei Vivamosta.