Vuoden 2019 uskonnonopettaja Päivi Paloranta luo uudenlaista pedagogiikkaa

Suomen uskonnonopettajain liitto (SUOL ry) on valinnut vuoden 2019 uskonnonopettajaksi Päivi Palorannan. Hän työskentelee uskonnonlehtorina Heinsuon koulussa Hollolassa. Hän opettaa uskontoa luokille 5.–9. ja elämänhallintataitoja valinnaisena aineena yläkoululaisille. SUOL ry kertoo valinnasta tiedotteessaan.

Palkintoperusteiden mukaan Paloranta on uudistuva ja uuteen nopeasti sopeutuva opettaja. Hän on tuottelias ja ottaa mielellään vastaan ammatillisia haasteita. Hän hyödyntää ja jalostaa taitavasti aiemmin oppimaansa ja kokemaansa ja on valmis tutkimaan uusia asioita.

Paloranta osaa tiedotteen mukaan luoda uudenlaista pedagogiikkaa, josta viimeisin esimerkki on draamaopinnoissa kehitetty menetelmä opettaa Siddhartha Gautaman elämää.

"Paloranta ei tee itsestään numeroa. Hän on auttavainen ja hyvä kuuntelija ja hänestä välittyy rakkaus opettajantyöhön. Hänellä sanotaan olevan myös hyvä itseironian- ja huumorintaju", tiedotteessa sanotaan.

Paloranta on pitkäaikainen vastuunkantaja Lahden seudun uskonnonopettajien paikalliskerhossa ja nykyään myös valtakunnallisesti. Hän toimii muun muassa SUOL ry:n jäsenlehden Synsyguksen toimituskunnassa.

Vuoden uskonnonopettaja valittiin nyt kahdeksatta kertaa. Päivi Paloranta palkittiin viime lauantaina Suomen uskonnonopettajain liiton talvipäivillä.

Kuva: Veera Lupunen

Lue myös arkistojutut:

Vuoden uskonnonopettaja on Katri Hanki

Marja Oilinki on vuoden uskonnonopettaja

Jarno Parviola on vuoden uskonnonopettaja

Jarno Parviola on uskonnon 
Indiana Jones

Vuoden uskonnonopettajaksi valittiin Tuovi Pääkkönen

Palkittu uskonnonopettaja: "On realismia, että tulevaisuudessa yhteinen katsomusopetus on pakollista"

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä