Vuoden Arkkipooki Tarvasjoen seurakunnalle

Kuvakaappaus Tarvasjoen seurakunnan nettisivuilta. K24ään

Turun arkkihiippakunnan hiippakuntavaltuusto on myöntänyt Vuoden Arkkipooki-palkinnon Tarvasjoen seurakunnan seurakuntatyölle. Hiippakuntavaltuusto totesi perusteluissaan, että Tarvasjoen seurakunnassa seurakuntalaisten vastuunkanto toteutuu poikkeuksellisen monimuotoisesti.

"Seurakuntalaiset eivät ole työn objekteja vaan sen subjekteja."

"Monipuolisen seurakuntatyön toteutumisen on mahdollistanut seurakuntalaisten laaja-alainen vastuunkantaminen. Näistä esimerkkejä ovat paikallisten voimavarojen hyödyntäminen musiikissa, rippikoululaisten palveluvuorot messuissa, ehtoollisleivän leipominen, laaja verkostoituminen eri yhdistysten kanssa, jumalanpalvelusten ehtoollis- ja esirukousavustajat sekä maallikkosaarnaajat", hiippakuntavaltuusto toteaa.

"Voidaan sanoa, että Tarvasjoen seurakunnassa tehtävä laaja-alainen työ on toivon merkki meidän ajassamme. Kun seurakuntalaisten toiveet kuullaan ja ne pyritään toteuttamaan yhteistyössä, seurakunnasta tulee jäsentensä näköinen seurakunta", perusteluissa sanotaan.

Arkkipooki-palkinto jaetaan tunnustuksena merkityksellisestä, ansiokkaasta ja innovatiivisesta työstä kirkon, hiippakunnan tai seurakuntien ja niiden jäsenten hyväksi. Palkinto jaetaan nyt kolmatta kertaa. Luovutustilaisuus järjestetään kevään aikana.