Vuoden ekumeeninen teko -tunnustus katoliselle kulttuurikeskukselle

Vuoden ekumeeninen teko -tunnustuksen on saanut Studium Catholicum. Tunnustus jaettiin Kuopion tuomiokirkossa eilen maanantaina Suomen Ekumeenisen Neuvoston (SEN) syyskokouksen yhteydessä.

Studium Catholicum on järjestänyt ekumenian hengessä lukuisia seminaareja, esitelmätilaisuuksia ja rukoushetkiä, SEN:n tiedotteessa todetaan. Studium Catholicum on katolinen kulttuurikeskus, joka sijaitsee Helsingissä. Sen ovat perustaneet Ranskasta tulleet dominikaanit vuonna 1949. Studium Catholicum tarjoaa mahdollisuuden pohtia kristinuskoon liittyviä kysymyksiä ja syventää omaa uskonelämää. Studiumiin ovat tervetulleita kaikki sen tarjonnasta kiinnostuneet, kirkko- ja uskontokunnasta riippumatta. Studium Catholicumin kappelissa on vuodesta 2008 alkaen säännöllisesti torstaiaamuisin järjestetty ekumeenisia rukoushetkiä.

Dominikaanien sääntökunta viettää kuluvana vuonna perustamisensa 800-vuotisjuhlavuotta.

”Eri kirkkoihin kuuluvien kristittyjen säännöllinen yhteinen kokoontuminen toteuttaa Kristuksen ylimmäispapillisen rukouksen ja ekumeenisen liikkeen keskeistä tehtävää. Palvelualttius ja kohtaaminen todistavat evankeliumista ja kristittyjen yhteisestä kutsumuksesta”, SEN luonnehtii tiedotteessa.

Ekumeeninen teko -tunnustuksen tarkoituksena on tuoda näkyville ”ekumeeninen aloite tai toimintamuoto, joka vahvistaa ekumeenista asennetta ja vie eteenpäin pyrkimystä Kristuksen kirkon näkyvään ykseyteen”.

Vuonna 2015 tunnustus annettiin koululaisten ekumeenisen vaelluksen toteuttamisesta. Sen saivat Lohjan ekumeeniset naiset -työryhmä, siinä edustettuina olevat seurakunnat sekä kolme koulua.

Tunnustus annettiin ensimmäisen kerran vuonna 2011.

Kuva: Veijo Koivula. Studium Catholicum palkittiin Ekumeeninen teko 2016 -tunnustuksella 10.10.2016 Kuopion tuomiokirkossa. Kuvassa katolisen kirkon piispa Teemu Sippo (vas.) SCJ, SEN:n pääsihteeri Mari-Anna Pöntinen, veli Gabriel Salmela OP, Studium Catholicum ja SEN:n puheenjohtaja, arkkipiispa Kari Mäkinen.

Lue myös:

Ekumeeninen teko -tunnustus koululaisten vaellustapahtumasta

Edellinen artikkeliAurinkorannikon seurakuntakodille 20 000 euron avustus
Seuraava artikkeliJaakko Heinimäki oli työhaastattelussa ensi kertaa 19 vuoteen – ja pääsi taas samaan paikkaan

Ei näytettäviä viestejä