Vuoden kristillinen kirja 2015 on Ystäväni Seija

(Täydennetty 11:20.) Vuoden kristillinen kirja 2015 on Jukka Sariolan teos Ystäväni Seija – kutsumuksena Afganistan. Voittajan valitsi Helsingin kirjamessuilla kansanedustaja Jutta Urpilainen (sd.). Voittajakirjan on kustantanut Uusi Tie.

Kirja kertoo harvinaista lihassairautta sairastavan Jukka Sariolan ja viime kesänä Afganistanissa yhdessä toisen suomalaisena avustustyöntekijän kanssa surmatun Seija Järvenpään pitkästä ystävyydestä.

"Kirja on poikkeuksellisen avoin ja rehellinen kuvaus ystävyydestä. Samalla se piirtää mielenkiintoisella tavalla rohkean ja vahvan kutsumuksen omaavan Seijan elämänkaaren. Tämä vaikuttava tarina ansaitsi tulla kerrotuksi", perustelee Jutta Urpilainen valintaansa.

Jukka Sariola kertoi, että ajatus kirjan kirjoittamisesta Seija Järvenpäästä tuli jo muutamia päiviä hänen kuolemansa jälkeen.

– Seijan elämä ja työ ovat asioita, jotka eivät saa jäädä unholaan. Jumala antoi voiman kirjoittaa, vaikka siihen sisältyi paljon tuskaa ja surua, Jukka Sariola sanoi.

Voittaja palkittiin 2 000 euron rahapalkinnolla. Kristilliset kustantajat ry:n järjestämä kilpailu oli avoin kaikille kustantajille.

Ystäväni Seija voitti myös yleisöäänestyksen.

Kuvat Olli Seppälä. Ensimmäisessä kuvassa oikealla ystäväni Seija-kirjan kustannustoimittajana ollut Päivi Häkkinen, voittaja Jukka Sariola ja kansanedustaja Jutta Urpilainen.

Lue myös:

Jutta Urpilainen: Kristilliselle kirjalle on tilausta

Vuoden kristillisen kirjan tittelistä kisaa kuusi teosta

Suomen pyhä sota on Vuoden kristillinen kirja 2014