Yhdysvaltain muslimit ja juutalaiset yhtä mieltä palestiinalaisvaltiosta

Hiljattain julkaistun kyselytutkimuksen mukaan valtaosa Yhdysvaltain muslimeista ja juutalaisista kannattaa kahden valtion mallia Israelin ja palestiinalaisten välisen kriisin ratkaisemiseksi. Muslimeista Israelin naapuriin perustettavaa itsenäistä palestiinalaisvaltiota kannattaa 81 prosenttia ja juutalaisista 78 prosenttia.

Tutkimuksesta kertoo sanomalehti Haaretz.

Kyselyn mukaan Yhdysvaltain muslimit ovat myös huomattavasti maltillisempia kuin aiemmin on ajateltu. Muslimeista 89 prosenttia ei hyväksynyt siviilejä vastaan tehtäviä iskuja missään olosuhteissa. Kyselyyn vastanneista yhdysvaltalaismormoneista samaa mieltä oli 79, juutalaisista 75 ja protestanteista ja katolisista 71 prosenttia. Kyselyn mukaan vastaajien uskonnollisella aktiivisuudella ei ollut siviilejä vastaan tehtävien iskujen hyväksymisen kannalta merkitystä.

Islamilaisten maltillisista vastauksista huolimatta muut kyselyyn osallistuneet uskonnolliset ryhmät ajattelivat, etteivät muslimit vastusta julkisesti riittävän usein terrorismia. Neljännes kyselyyn haastatelluista muiden uskontojen edustajista koki muslimien tuomitsevan terrorismin tarpeeksi selvästi.

Tulokset perustuvat Abu Dhabi Gallup Centerin tutkimuksiin viime helmi- ja maaliskuussa sekä Gallup-Healthwaysin hyvinvointi-indeksiin neljän vuoden ajalta.

Edellinen artikkeliSaako kirkossa kiroilla?
Seuraava artikkeliHS: Presidentti Haloselta vahva ei vihapuheelle

Ei näytettäviä viestejä