Yle: Keski-Porin seurakunnassa muhinut kiista ratkesi, kun maininta Setasta poistettiin rippikoulusuunnitelmasta

Sateenkaarilippu

Paikallinen rippikoulusuunnitelma on noussut puheenaiheeksi Keski-Porin seurakunnassa. Aiemmin tällä viikolla suunnitelma vedettiin pois seurakuntaneuvoston esityslistalta, koska osa neuvoston jäsenistä ei halunnut, että seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen etujärjestö Seta mainitaan suunnitelmassa eräänä rippikoulujen yhteistyötahona.

Seurakuntaneuvosto hyväksyi tiistaina pitämässään kokouksessa suunnitelman, kun maininta Setasta poistettiin. Asiasta kertoo Yle.

Kyseessä on eräänlainen kompromissi. Suunnitelmassa lukee nyt, että "yhteistyötahoja voivat olla myös muut paikalliset toimijat, joiden erityistä asiantuntijuutta hyödynnetään rippikoulujen yhteydessä". Piispa Kaarlo Kalliala kommentoi Ylen aiemmassa haastattelussa, että Setan edustajat voivat vierailla rippikoululeireillä. Kallialan mukaan rippikoulun ohjaajat ovat parhaita arvioimaan, keitä rippileirille kutsutaan vierailijoiksi.

Kalliala korostaa, että vaikka seurakuntaneuvosto hyväksyy paikallissuunnitelman, sen on perusteltua luottaa osaavien ja ammattitaitoisten työntekijöiden valmisteluun.

Seksuaalivähemmistöihin liittyvät asiat ovat kuohuttaneet Keski-Porin seurakuntaneuvostoa aiemminkin. Vuonna 2015 iltapäivälehtiin saakka päätyi neuvoston keskustelu siitä, voidaanko Keski-Porin kirkkoa käyttää parisuhteensa rekisteröineen parin puolesta rukoilemiseen. Lopulta seurakuntaneuvosto antoi luvan tilaisuuden järjestämiseen.

Kuva: Olli Seppälä

Lue myös:

Arkistojuttu: Keski-Porin kirkossa saa rukoilla parisuhteensa rekisteröineiden puolesta

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.