Yle: Kirkkoherra julisti Kauneimmat joululaulut -tilaisuudessa maailmanloppua vuodelle 2040

Ylen verkkosivu

Lappeenrannan Lauritsalan kirkossa viime sunnuntaina pidetty Kauneimmat joululaulut -tilaisuus sai oudon käänteen, kun kirkkoherra Pentti Berg kertoi puheessaan maailmanlopun tulevan vuonna 2040.

Ylen mukaan Berg kertoi, että tiedemiehetkin ovat päätyneet siihen, että maailmanloppu tulee kyseisenä vuonna. Lisäksi Berg kehotti ihmisiä lukemaan Vanhaa testamenttia, jossa maailmanlopun ennusmerkit on kerrottu.

Lauritsalan seurakunnan kirkkoherra Pentti Berg vahvistaa Ylen haastattelussa, että oli puhunut Kauneimmat joululaulut -tilaisuudessa maailmanlopusta.

– Ei se ole mikään uusi asia, että maailmanloppu tulee. Me kristityt olemme tienneet sen aina, sanoo Berg.

Bergin mukaan Raamatussa on 120 asiaa, joiden pitää toteutua ennen kuin Jeesus tulee toisen kerran.

– Nyt ne ovat lähestulkoon kaikki tapahtuneet.

Ylen haastattelema Mikkelin hiippakunnan piispa Seppo Häkkinen kommentoi Bergin puheita toteamalla, että "tuskin yksi kirkkoherra tai piispa maailmanlopun ajankohtaa tietää".

Häkkinen on myös sitä mieltä, että Kauneimmat joululaulut ja maailmanloppu eivät kuulu samaan tilaisuuteen. Hän aikoo keskustella asiasta kirkkoherran kanssa.

– Papin ammattitaitoa on, että osaa valita oikein tilaisuuden, ottaa huomioon kuulijajoukon ja sovittaa sanat siihen tilanteeseen, Häkkinen sanoo Ylelle.

Ylen mukaan Häkkiseltä löytyy myös ymmärrystä Bergin puheelle, joka on herättänyt ajatuksia. Myös tieteentekijöiden on hyvä herättää ihmisiä pohtimaan vakaviakin kysymyksiä maapallon tulevaisuudesta, Häkkinen sanoo.

– Meillä on elämässä liian paljon itsestäänselvyyksiä ja ehkä liian vastuuttomasti suhtaudumme maapallon tulevaisuuteen.

Kuva: Kuvakaappaus Yle uutisten verkkosivuilta

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.