Yle: Seurakuntaliitos kaatui kiistaan naisten pappeudesta Satakunnassa

Porin seurakuntayhtymään kuuluva Lavian seurakunta vetäytyy liitosneuvotteluista Pomarkun ja Noormarkun seurakuntien kanssa, uutisoi Yle. Syynä seurakuntaliitoksen kariutumiselle ovat teologiset näkemyserot. Osa Pomarkun ja Noormarkun seurakunnan työntekijöistä ei hyväksy naisten toimimista pappisvirassa.

– Jos joku työntekijöistä seurakunnassa ei pysty toimimaan samassa messussa naisen kanssa, siitä tulee selkeitä työnjohdollisia ongelmia. On helpompaa, että ei tehdä väkisin yhdistymistä kuin että ruvetaan riitelemään saman seurakunnan sisällä, Lavian seurakunnan kirkkoherra Anna-Kaisa Hautala kommentoi asiaa Ylelle.

Noormarkun ja Pomarkun seurakunnat jatkavat neuvotteluja keskenään. Ylen mukaan Pomarkun kirkkoherra Hannu Anttooran mielestä naisten pappeuden vastustajat ja kannattajat voisivat toimia samassa seurakunnassa niin, että vastustajien ollessa töissä jumalanpalveluksissa paikalla ei olisi naispuolisia pappeja.

– Toivoisin, että löytyisi hyvää tahtoa etsiä ratkaisuja, joihin kaikki voivat sitoutua. Neuvottelut voivat olla vaikeita, mutta voi olla, että löydettäisiin hyviä tapoja toimia, Anttoora toteaa Ylelle.

Noormarkun kirkkoherra Kari Penttinen puolestaan kuvaili Ylen haastattelussa seurakuntien keskustelun henkeä hyväksi ja kiisti, että liitosneuvottelut olisivat kaatuneet teologisiin kiistoihin.

Lavian ja Noormarkun seurakunnat kuuluvat Porin seurakuntayhtymään. Pomarkku puolestaan on itsenäinen seurakunta. Seurakunnista Noormarkun seurakunnassa on kaksi pappia, Lavia ja Pomarkku ovat yksipappisia seurakuntia.

Kuva: Olli Seppälä

Edellinen artikkeliPääkirjoitus: Itsenäisyyspäivä saa kiittämään menneestä ja vaatimaan tulevalta
Seuraava artikkeliMysteerikuva: Ketkä keskustelevat Jyväskylässä?

Ei näytettäviä viestejä