Yli 16 000 liittynyt – Tänä vuonna syntyy liittymisennätys

Kirkkoon on liittynyt tämän vuoden aikana yli 16 000 ihmistä, mikä on enemmän kuin koskaan aiemmin. Edellinen 15 700 liittyjän ennätys on viime vuodelta.

Kirkon tiedotuskeskuksen Kotimaa24:lle antamien tietojen mukaan kirkkoon oli eiliseen mennessä liittynyt 16 064 Suomessa asuvaa henkilöä. Lokakuun lopussa luku oli 15 385 henkilöä

Kirkon tutkimuskeskus ei ole vielä ehtinyt syventyä yksityiskohtaisesti tänä vuonna liittyneiden tietoihin, eikä esimerkiksi siitä ole vielä tietoa, minkä ikäisiä liittyjät ovat. Yksityiskohdat saattaisivat selittää sen, miksi juuri tänä vuonna liittyjiä on paljon.

– Toisaalta koska eroajia on viime vuosina ollut paljon ja kirkkoon kuulumattomia on entistä enemmän, myös mahdollisten liittyjien joukko on entistä suurempi, muistuttaa Kirkon tutkimuskeskuksen johtaja Kimmo Ketola.

Ketola ei usko kirkkoon liittymisen johtuvan mistään yksittäisestä mediassa olleesta asiasta tai kirkon johtajan tai poliitikon sanomisista.

– Uskontotieteellisestä ja sosiologisesta näkökulmasta katsottuna kirkkoon luottaminen liittyy epävarmoihin aikoihin. Yleensä kun ajat ovat huonot, kirkon arvo nousee ihmisten mielissä. Ja päinvastoin, hyvät ajat tietävät kirkolle vaikeuksia, Ketola sanoo.

Kuva: Matti Karppinen

Lue myös:

Helmikuussa kirkkoon liityttiin enemmän kuin siitä erottiin

Kirkkoon kuuluu 4 034 235 suomalaista