Yliopistokeskuksen johtaja yliluonnolliset ilmiöt -luennosta: "On kyse luennoitsijan näkemyksestä"

Tiede voi nykyisin todistaa yliluonnolliset ilmiöt ja jopa Jeesuksen ihmeet todeksi, väittää yliluonnollisista ilmiöistä kirjan kirjoittanut kauppatieteiden tohtori Harri Virolainen Kotimaa24:lle. Miten Porin yliopistokeskuksessa suhtaudutaan tutkijan edesottamuksiin?

Virolaisen Studia generalia -yleisöluentoa mainostetaan Porin yliopistokeskuksen nettisivuilla seuraavasti: "Luennoitsijan näkemyksen mukaan nykyisin myös tiede on tunnustanut yliluonnolliset ilmiöt todeksi." (Tarkempi kuvaus täällä)

Virolainen on kauppatieteiden tohtori Turun yliopiston kauppakorkeakoulun Porin yksikössä.

Porsin yliopistokeskuksen johtaja Harri Peltoniemi toteaa, että mainoksessa sanotaan luennoitsijan näkemyksen mukaan.

- Toivon mukaan ihmiset tulevat paikalle ja haastavat sitten luennoitsijaa. En ole luentoa kuullut tai kirjaa lukenut, en tiedä mihin hän tämän perustaa. On kyse luennoitsijan näkemyksestä. Itse suhtaudun kyllä hyvin kriittisesti tähän. Hyvin vaikea on uskoa. Tätä asia ei ole sinänsä Porin yliopistokeskuksessa tutkittu. Luennoitsijahan on täällä keskuksessa töissä, mutta luento ei liity meidän tieteenalaan.

- Harri Virolainen on kauppakorkean opettaja, tämä on avoin luentotilaisuus, hän on itse ollut kiinnostunut ja tarjoutunut tämän pitämään ja keskustelemaan yleisön kanssa. Ei tämä ole yliopistokeskuksen tai minkään yliopiston virallista tutkimustietoa.

Miten henkilökohtaisesti suhtaudutte väitteeseen, että ihmeet on voitu todistaa tieteellisesti?

- Itse en ole sellaista tietoa nähnyt enkä sellaista tieteellistä tutkimusta nähnyt, monillehan niille löytyy ikään kuin luonnollinen selitys. Tässä korostetaan nyt, että luennoitsijan mukaan. Hänellä on tilaisuus kertoa ja muilla sitten ottaa kantaa.

Turun yliopiston kauppakorkeakoulun Porin yksikön lehtori Kirsi Liikamaa on Porin yliopistokeskuksen opetuksen johtoryhmän puheenjohtaja.

- Tämä Virolaisen esitys ei liity millään tavalla opetukseen, siksi sitä ei ole käsitelty johtoryhmässä. Studio generalia -luentoja ei käsitellä eikä päätetä yliopistokeskuksen johtoryhmässä. Nämä Harri Virolaisen asiat ovat hänen omia henkilökohtaisia harrastuksiaan.

Miten itse suhtaudutte siihen, että tiede on todistanut yliluonnollisen todeksi?

- En ole koskaan pohtinut asiaa, en osaa ottaa kantaa. En kerta kaikkiaan, minun osaaminen liittyy johtamiseen ja organisaatioon.

Lue myös: Tutkija luennoi yliopistokeskuksessa: Yliluonnolliset ilmiöt ovat luonnollisia