Ylivieskan kirkon arkkitehtuurikilpailu ratkesi – voittajaksi ehdotus nimeltä Trinitas

Ylivieskan kirkkokilpailun voittanut ehdiotus Trinitas

Ylivieskan kirkon arkkitehtuurikilpailun voittajaksi on valittu ehdotus nimeltä Trinitas. Ehdotuksen taustalla on helsinkiläinen arkkitehtitoimisto K2S. Voittaneen ehdotuksen ovat suunnitelleet Kimmo Lintula, Niko Sirola ja Mikko Summanen avustajinaan Mari Ollila ja Petri Ullakko. Voittanut ehdotus palkittiin 30 000 eurolla.

Arkkitehtuurikilpailussa oli tehtävänä suunnitella tulipalossa tuhoutuneen Ylivieskan kirkon tilalle seurakunnan uusi kotikirkko. Sen odotettiin myönteisellä tavalla liittyvän kristilliseen kirkkorakennusperinteeseen. Tavoitteena oli, että kilpailun tulos toimii lähtökohtana tarkemmalle suunnittelulle, ja voittaneen työn pohjalta voidaan aloittaa kirkkorakennuksen jatkosuunnittelu yhdessä rakennuttajan eli seurakunnan edustajien kanssa.

Kilpailu oli yleinen suunnittelukilpailu, jossa noudatettiin kilpailuohjelmaa sekä Suomen Arkkitehtiliiton (SAFA) kilpailusääntöjä. Määräaikaan mennessä kilpailuun osallistui 214 ehdotusta.

Palkintolautakuntaan kuuluivat Ylivieskan seurakunnan nimeäminä kirkkoherra Timo Määttä (puheenjohtaja), Kalle Luhtasela, Pekka Similä, Merja Jaakola ja Marja Himanka sekä Hannu Jussi-Pekka (seurakunnan työntekijöiden edustaja). Ylivieskan kaupungin nimeämät jäsenet olivat Risto Suikkari (kaupunginarkkitehti) ja Leena Löytynoja (johtava rakennustarkastaja). SAFA:n kilpailutoimikunnan nimeämät arkkitehdit olivat Janne Pihlajaniemi ja Ulla Rahola.

Kuva: Arkkitehtitoimisto K2S Oy. Havainnekuva.

Lue myös:

Ylivieskassa esillä yli 200 kirkkoehdotusta – kilpailu ja seurakunnan päätös kaksi eri prosessia