Yllätyskäänne: Kirkolliskokous tyrmäsi aloitteen Lähetyslentäjien hyväksymisestä kirkon lähetysjärjestöksi

Kirkolliskokous, toukokuu 2018 14.5., Turku, piispa, Kari Mäkinen, Matti Perälä, Tuija Kruus, Pekka Niiranen, kirkolliskokousedustaja, aloite

Kirkolliskokous päätti yllättäen maanantaina, ettei se jatka Suomen Lähetyslentäjiä koskevan aloitteen käsittelyä. Aloitteen takana oli 15 kirkolliskokousedustajaa, joiden mukaan Lähetyslentäjät pitäisi hyväksyä kirkon lähetysjärjestöksi. Kirkolliskokouksen puhemiesneuvosto ehdotti, että aloite lähetettäisiin perustevaliokuntaan. Lapuan hiippakunnan kirkolliskokousedustaja, lääninrovasti Heikki Sariola teki vastaehdotuksen, jonka mukaan aloite jätetään raukeamaan.

Sariolan ehdotus voitti äänin 55–47.

Aloitteesta riippumatta Suomen Lähetyslentäjät ry on lähettänyt piispainkokoukselle hakemuksen lähetystyön perussopimuksen solmimiseksi.

Suomen Lähetyslentäjät on osa kansainvälistä lähetyslentojärjestöä Mission Aviation Fellowshipia (MAF). Ekumeeninen järjestö lentää pienkoneilla avustus- ja sairaankuljetuslentoja alueilla, joissa on huonot kulkuyhteydet. Se on myös osallistunut avustustöihin katastrofialueilla, kuten Haitissa ja Nepalissa. Järjestöllä on 130 pienkonetta 30 maassa.

Kuva: Pasi Leino

Lue myös:

Lähetyslentäjien Ropponen: Lähetysjärjestöjen määrän kasvattaminen ei lisäisi hallintomenoja

Pääkirjoitus: Lähetystyössä on oleellisempia asioita kuin se, miten rahat järjestöjen kesken jaetaan

Lähetyslentäjät haluaa kirkon lähetysjärjestöksi – Lähetysseura nihkeänä

Suomen Lähetyslentäjät hakee kirkon lähetysjärjestöksi – toiveena myös Malmin lentokentän säilyminen

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.

7 kommenttia

 • Pekka Pesonen sanoo:

  Surullista. Ei voi oikein muuta sanoa.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Pekka Pesonen sanoo:

  Kirkon lähetystyö tarvitsisi välttämättä juuri Lähetyslentäjien kaltaisia piristysruiskeita. On valittu tie jolla yritetään säilyttää se, mikä jo on menetetty. Onhan selvästi juuri lähetysinnostus katoamassa. Nyt ei oivallettu sitä, että innostus ja uudet jutut nostavat kannatusta kaikille. Tyhmästä päästä kärsii koko ruumis ja tässä tapauksessa suurin menettäjä ei ole lähetyslentäjät, vaan kirkko.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Pekka Särkiö sanoo:

  Aloitetta ei lähetetty valiokuntaan siksi, että asia on jo vireillä piispainkokouksessa. Piispainkokous esittää kirkolliskokoukselle kirkon lähetysjärjestöksi hyväksymisestä/hylkäämisestä. Toisin sanoen nyt tehty päätös tarkoitti sitä, ettei aloitettu päällekkäistä prosessia.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Pekka Pesonen sanoo:

  Se on hyvä tieto. Kiitos Pekka.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Paavo Eero sanoo:

  Usein tällaiset ‘rymäkanteet’ kertovat enemmän joukkovoimaan ‘hakeutujan’ mielenliikkeistä kuin syvemmästä tietoisuudesta itse asiassa.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Leena Kotila sanoo:

  Kiitos, Pekka Särkiö.

  Toimitus: MIKSI JUTTU VETÄISTIIN NS. HATUSTA? Puuttui draamanumero vai?

  Ilmoita asiaton kommentti