Jeesukselle meinasi käydä samoin…

Kuka tahansa ja missä tahansa oletkin,

tämä viesti on juuri sinulle:

Pysähdy ja hiljenny  minuutiksi muistamaan niitä tuhansia,

jotka ovat menehtyneet etsiessään turvapaikkaa.

Perjantaina  4.9.2015 klo 15.00-15.01.

lapsi vedessä

Herra, armahda!

 

Kuvateksti: Pieni lapsi – Jumalan silmäterä!

    • Kiitos, Tuula. Varmasti vastaavanlaisia juttuja löytyy paljon ympäri Eurooppaa. Tuossa jälkimmäisessä linkkaamassasi tekstissä tuo kartta hätkähdytti. Matka ei olisi ollut toivottoman pitkä, jos alla olisi ollut kunnollinen merikelpoinen paatti. Mutta kun ei ollut…

      Samaan aikaan toisaalla: Budapestin rautatieasemalla monta sataa ihmistä on karannut pakolaisleiriltä, monet esittävät vaatimuksia osoittamalla mieltään. Eivät he tulleet Eurooppaan vapauttaan menettämään. He tahtovat joko Saksaan tai Ruotsiin.

      Minkä takia sitten niin monet pakolaiset tulevat Ruotsista pohjoisen kautta Suomeen? Kertooko joku järjestelmällisesti satuja tämän maan mahdollisuuksista ja ihanuuksista?

  1. RR :”Kertooko joku järjestelmällisesti satuja tämän maan mahdollisuuksista ja ihanuuksista?”

    Mielestäni on kertonut koko sodanjäkeisen ajan ml. demareiden entinen ulkoministeri, joka oli v. 2006 Moskovassa Radio Eho Moskvyn haastattelussa sitä mieltä, että oikeuksiensa kansainvälisen oikeuden mukaista ratkaisua vaativilla ”totisilla karjalaisilla” olisi vain jonkinlainen ”sensitiivinen tunne” itärajan taakse jäänyttä omaisuuttaan kohtaan ja että ”Suomen hallitus on antanut heille täyden kompensaation menetyksistään”.

    Poliittisille johtajille ja vallankäyttäjille vetoomuksen kirjoittaneen kunnioitetun piispa Munib Younanin sanoja lainaten sekä suomalaisilla rautatieasemilla 1940 luvulla pelänneillä että Budapestin rautatieasemalla tällä hetkellä pelkäävillä on yksi yhteinen asia: ”Pelko ja turhautuminen ajavat heidät riskeeraamaan elämänsä ja omaisuutensa, kun he etsivät sellaisia turvasatamia, joissa voisivat elää ja kasvattaa perheensä rauhassa. Muistakaamme, että kyseessä ei ole ”aaltoja” tai ”massoja” tai ”laumoja” – kyse on ihmisistä, jotka ansaitsevat arvokkuutta ja kunnioitusta.”

Kirjoittaja

Kiuru Hannu rovasti Ruttopuiston
Kiuru Hannu rovasti Ruttopuistonhttp://blogiarkisto.kotimaa.fi/blogit/vanhat/blog/?bid=121
Nimeni on Hannu Kiuru, arvoni Ruttopuiston rovasti emeritus (67 v., 113 cm, 179 kg). Kirjoitan painavaa tekstiä elämän ja kuoleman asioista pääkaupunkiseudun näkökulmasta käyttäen tajunnanvirtatekniikkaa. Blogiarkistossa meikäläinen heiluu Liberona kirkon liukkaalla kentällä: http://blogiarkisto.kotimaa.fi/blogit/vanhat/blog/?bid=121