Aabelin veri

Jumala sanoi Kainille: Veljesi veri huutaa minulle maasta, noin vapaasti muistellen. Abelia siis haavoitettiin ja hän menehtyi. Jeesusta haavoitettiin ja Hän menehtyi. Ilmestyskirja kertoo marttyyreista, jotka huutavat alttarin alla: Herra miksi et kosta meidän vertamme...

Haavoittaminen eli haavoille lyöminen satuttaa ja verenvuoto tuo kuoleman. Kuitenkin Jeesuksen veri on eri veri kuin Abelin tai eläimen veri. Jos minua haavoitetaan fyysisesti tai henkisesti, miten reagoin? Huudanko kostoa niinkuin Abel? Vai ajattelenko niin, että kaksituhattavuotta sitten tämäkin isku oli siellä ristillä. Oletko ja olenko tyytyväinen, että haavoittaja saa olla vapaa ilman mitään parannuksen tekoa, koska kaikki synnit on jo maksettu, tulevatkin?

Vai onko kuitenkin niin, että minussa ja sinussa elävä Jeesus kuitenkin kärsii kivun edelleen reaaliajassa? Jatkon ratkaisee se kumpi meissä alkaa huutaa uskovan oma identiteetti eli aabelinveri alkaa vaatia hyvitystä? Vai alkaako Jeesuksen veri vuotamaan anteeksiantamuksena ja esirukouksena?

3 kommenttia

 • Tuula Hölttä sanoo:

  Lauri Lahtinen :”Vai onko kuitenkin niin, että minussa ja sinussa elävä Jeesus kuitenkin kärsii kivun edelleen reaaliajassa?”

  Hyvin lähellä haavoitettuja eläneenä olen elämäni aikana kokenut heidän kipunsa reaaliajassa jopa niin, että puolisoni on sanonut joskus, että olen kuin henkilö, joka kuulee avantoon pudonneen avunhuudot ja sitten hyppää hänen seurakseen avantoon huutamaan apua.

  En tiedä, onko tuon kivun tuntenut “minussa elävä Jeesus”, mutta kun uskon, että uskomme on se kallio, jolle Jeesus sanoi kirkkonsa rakentavan, niin mielestäni tällä hetkellä paras jokaiseen vilpittömään ja rehelliseen suuntaan suuntautuva sanoma on sanottu tässä laulussa:

  https://www.youtube.com/watch?v=7qd9tJ660_Q

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Jos kaikki on maksettu maailman tappiin, niin voiko sen tulkita seuraavasti: Jeesus katselee ja myhäilee, että siellä ne lapset nauttivat täysin siemauksin Golgatan hedelmää, kun tekevät valmiiksi maksettuja syntejä?????

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Tuula Hölttä sanoo:

  Lauri Lahtinen :”Jos kaikki on maksettu maailman tappiin, niin voiko sen tulkita seuraavasti: Jeesus katselee ja myhäilee, että siellä ne lapset nauttivat täysin siemauksin Golgatan hedelmää, kun tekevät valmiiksi maksettuja syntejä?????”

  Tämän subjektiivisen mielipiteen näkökulmasta ei todellakaan. Mielestäni nykyinen “moraali” vaatii vähemmän ihmisten kilvoittelua vaistojensa ja himojensa hillitsemiseksi ja enemmän veronmaksajien rahoja mm. estottoman seksin vaatimiin ehkäisyvälineisiin, mikä mielestäni ei todellakaan ole oikein.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Kirjoittaja

  Lauri Lahtinen
  Lauri Lahtinen

  Olen eläkkeellä sotilasammatista. Vanhemmiten ovat hengelliset asiat tulleet tärkeiksi. Olen tuottanut päivänsanakirjan: Muruja Herran pöydästä. Agape-kodin pastorina tuotan joka torstai klo 12.00 noin puolentunnin live-lähetyksen, kun kokoontuminen ei nyyt onnistu kasvotusten.. NYt olen käsitellyt Vuorisaarnaa ja hakukone varmasti löytää, jos jotain kiinnostaa..

  Kirjoittajan viimeisimmät blogit

  Kirjoittajan luetuimmat blogit

  Kirjoittajan kommentoiduimmat blogit