Adventinrauha

Olen huomannut useana vuonna, että ennen joulua ärhäköidytään ottamaan kantaa Raamatun ilmoitukseen ja tulkitaan asioita kullekin mieluisella tavalla. Samalla hyökkäillään eri mieltä olevia kommentoijia vastaan mitä erikoisimmilla omilla tulkinnoilla toisen ajatuksista.

Viime viikkoina peistä on väännetty pappisviran hoidosta ja viimeiseksi erään nuorille tarkoitetun kirjasen sisällöstä. Viime mainitusta joukko alan ammattilaisiksi itseään kutsuvia innostui lähestymään lapsiasianvaltuutettu Kurttilaa toiveenaan, että hän omalla arvovallallaan edesauttaisi kirjelmän laatijoiden näkemyksiä ja näinhän tapahtuikin. Kurttila otti kirjelmään kantaa blogissaan. Ymmärtääkseni se ei ole mikään virallinen kannanotto kuten blogit eivät yleensäkään ole.

Toivottavasti suurimmat laineet alkavat tasaantua ja joulurauha laskeutua kristikansan ylle. Jeesus syntyi ihmiseksi joulun tienoilla. Jumala oli Kristuksessa ja sovitti maailman itsensä kanssa. Kristuksen puolesta olemme lähettiläitä ja pyydämme, antakaa sovittaa itsenne Jumalan kanssa. Synnit on soviettu ja vanhurskaus saatu. Ken haluaa ottaa sen vastaan? Tässäpä se joulun ilosanoma on tiivistettynä.

Rauhallista joulukuuta kaikille!

8 kommenttia

 • Tarja Aarnio sanoo:

  Rauhaisaa ja iloista joulun odotusta Sinulle Salme!

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Werner Janhonen sanoo:

  Kiitos Salme! Tolkun ja viisauden sanoista. Jaksa, jatka!

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Leeni Luukko sanoo:

  Salmelle:

  Kirjoitit”…ammattilaisiksi itseään kutsuvat…”. Miltä sinusta itsestäsi olisi tuntunut, jos sinun ammattitaitoasi olisi väheksytty tuolla tavoin.

  Hyvää adventtiaikaa kuitenkin.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Salme Kaikusalo sanoo:

   Kiitos toivotuksesta.

   No, minun nimeni löytyy Valviran rekisteristä sairaanhoitajien kohdalta. Tarkistin sen juuri ja siellä nimeni ja rekisterinumeroni on.

   Nythän emme tiedä keitä nämä viittamasi ammattilaiset ovat, joten emme voi tarkistaa asiaa. Todennäköisesti he kuitenkin ovat ammattilaisia, mutta keitä?

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Kirjoittaja

  Salme Kaikusalo
  Salme Kaikusalo

  Nainen. Eläkkeellä. Työhistoriaa sairaanhoitajan ja kirjakauppiaan töistä.

  Kirjoittajan viimeisimmät blogit

  Kirjoittajan luetuimmat blogit

  Kirjoittajan kommentoiduimmat blogit