A

S

 

35 kommenttia

 • Pekka Pesonen sanoo:

  No se mitä nyt olen tuosta Suomen TV.n dokumentteja katsottuani asiasta käsittänyt ja uskontotiedettäkin joskus opiskellut, ni aika pahalta tilanne näyttää. Maallistunut Islam ei ole paljoa sen kummempaa, kuin maallistunut kristikuntakaan. Molemmissa voidaan herätä ja alkaa ottaa pyhä kirjan sanoma todesta. Uskontojen pyhiä kirjoja lukemalla voi helposti ottaa selvää, mitä niissä käsketään tekemään. Niitä käskyjä lukemalla eron voi sitten havaita paremmin. Isis ei ole mitään vääristynyttä Koraanin tulkintaa vaan juuri sitä mitä siinä lukee.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Tapio Tuomaala sanoo:

   Pesonen: “Maallistunut Islam ei ole paljoa sen kummempaa, kuin maallistunut kristikuntakaan. Molemmissa voidaan herätä ja alkaa ottaa pyhä kirjan sanoma todesta.”

   Minusta kirkon konservatiivit eivät juurikaan halua ottaa pyhiä kirjoituksia todesta, minkä Pesosen lause “Isisin lapset” tuo hyvin esiin.

   Sekularismi on ollut kirkon pelastus. Yhteiskunnan muuotos aina tasa-arvoisemmaksi on lähtenyt maallistuneista liikkeistä eikä suinkaan kirkosta, niin kuin pitäisi. Mutta kirkko mielellään luo jälkikäteen mielikuvia, miten sen teologia on edistänyt yhteiskunnan tasa-arvoistumista, kuten parantanut naisten asemaa.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Seija Rantanen sanoo:

  Kukas meistä tänne kirjoittavista on päässyt vanhempansa valitsemaan?

  Minun ikäpolveni vanhemmissa oli sekä puna- että valkoisia terroristeja. Silti jäätiin kaikki tänne elämään.

  Eiköhän tänne nyt mahdu 10 Isis-äitiä lapsineenkin. Ja lapset pitää joka tapauksessa saada turvaan epäinhimillisistä olosuhteista.

  Paljon melua tyhjästä, sanoisin.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Charlotta Lindfors sanoo:

  Tässä maassa tomii järjestyneeseen rikolliseen kuuluvia henkilöitä täysin avoimesti (merkit vaatteissa). Jäseniä saattaa olla tuhansia. Ne aiheuttavat yhteiskunnalle (oikeuslaitos) ja yksityisille ihmisille paljon menetyksiä ja surua. Perheissä lienee myös lapsia. Mutta kun se ei toimi uskonnon alla, se siedetään. Eikä herätä tällaista tekopyhää polemikkia.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Pekka Pesonen sanoo:

  “Ne aiheuttavat yhteiskunnalle (oikeuslaitos) ja yksityisille ihmisille paljon menetyksiä ja surua. ”

  Toinen puoli tässä on se , että emme voi mitenkään edeltä varautua näiden, tai noiden aiheuttamiin ongelmiin. Rikolliseen elämään suuntautuneet henkilöt voivat maassamme toimia täysin vapaasti, jolleivat jää kiinni. Silloin vahinko on jo tapahtunut. Emme me voi ketään eristää, edes vankiloihin loppuiäkseen. Tiedämme kuitenkin kaikki sen, että terroristien tavoite on nyt ottaa EU kohteekseen. Pyrimmekö nyt auttamaan tämän tavoitteen saavuttamisessa?

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Charlotta Lindfors sanoo:

   Suurin osa rikoksista tehdään humalassa (joskus jopa vahingossa). Tällaiset ihmiset eivät ole “suuntautuneita” , vaan onnettomien olosuhteiden “uhreja”. Mutta kun on liittynyt rikollisjärjestöön, on sitoutunut järjestön “sääntöihin” eli tekemään rikoksia. Ylemmällä olevat käskyttävät alapuolellaan olevia. Näiden rikosten välillä on tahtoero. Rikollisjärjestön jäsen tuskin katuu, sillä hän saa “pointseja” (osoittaa kelpoisuutensa) tottelemalla. Se on elämäntapa. Välillä käydään vankilassa, josta käsin hoidetaan esim. huumebisneksiä. Eräs poliisipäällikkö johti tällaista järjestäytynyttä rikollisuutta. Viimeaikoina on ollut uutisia, että vanginvartijoitakin on uhkailtu. Vankilassakin he haluavat luoda omat sääntönsä.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Ari Pasanen sanoo:

  Tapio Tuomaala tuot esille kokoajan “oikeudenmukaisuutta” ja “oikeamielisyyttä”, selitäppä nyt tähän asiaan liittyen kun nämä aikuiset ovat liittyneet isisiin ja olleet siis mukana siellä kun on tehty mitä armottomampia tekoja niin mitä on oikeudenmukaisuus tässä tapauksessa, siis kuinka tulee toimia oikeudenmukaisesti?

  Ilmoita asiaton kommentti
 • ismo malinen sanoo:

  Oikeuden mukaan, terroristeja tulee kohdella lain määräämän rangaistuksen mukaan. Tämä siis on oikeudenmukaisuutta. Se mitä Tapio tarkoittaa oikeudenmukaisuudella on taas sitä vähän vaikeammin ymmärrettävää oikeudenmukaisuutta.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Pekka Pesonen sanoo:

  Tuskin kellään meistä on mitään todellista tietoa näistä asioista, mutta kaikilla on omat mielipiteet ja näkemykset. Niihin, tämmöisessä keskustelussa pitäisi olla lupa.

  Yksi hallituksen tavoite on erottaa lapset äideistään ja tuoda vain lapset tänne. Aika pelottava ajatus. Nuo lapset ovat jo valmiiksi traumatisoituneet ja äideistä eroon joutuminen vain lisäisi sitä. Eikä se lisäys olisi vähäinen. Mielessä pyörii paljon kysymyksiä siitäkin, minkä ikäisiä lapsia siellä on ja mitä he ovat kokeneet ja tehneet. Mitä vähemmän tiedämme, niin sitä hurjempia asioita mielikuvituksemme kykenee luomaan. Terrorin tavoite on luoda pelkoa ja nyt juuri se pelko estää näitä naisia palaamaan normaaliin elämään.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Seija Rantanen sanoo:

   Eivät nämä äidit ja lapset ketään tavallista kansalaista pelota.

   Sinun ja esim. äärioikeiston pyrkimyksenä on luoda perusteetonta pelkoa kaikkea sellaista kohtaan, josta ette itse käsitä mitään.

   Lienetkö käynyt edes yhdessäkään niistä maista, joista nyt puuhataan kotiinpalautuksia, siis edes rauhan vuosina?

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Tapio Tuomaala sanoo:

  Isis hävisi sodan, mutta voitti Suomessa, kun se on mahdollistanut perussuomalaisten islamfobiat. Politiikka on muuttunut, kun kokoomus ja keskusta saalistaessaan äänestäjiä perussuomalaisten vesillä on sovittanut Halla-ahon arvomaailmaa puolueilleen sopivaksi.

  Viimeisin osoitus keskustapuolueen polvien notkistumisesta Halla-ahon edessä on Katri Kulmunin Instagram päivitys, jossa vaalikarjaa pyydetään esittämään mielipiteensä al-Holin leiriltä palautettavista.

  https://www.hs.fi/politiikka/art-2000006342093.html

  Human Right Watchin mediajohtaja Andrew Stroehlein twiittasi: ”Ihan oikeasti, Suomi? Tämä on kamalaa, jos on totta. Valtion tulisi kunnioittaa kansalaistensa ihmisoikeuksia kaikissa tapauksissa, eikä sälyttää elämän ja kuoleman päätöksiä julkiseen äänestykseen sosiaalisessa mediassa. Mitä seuraavaksi, julkisia hirttäjäisiä perustuen stadionin katsojien hurrauksen äänenvoimakkuuteen?” Stroehlein twiittasi.”

  “Suomen Amnestyn puheenjohtaja Frank Johansson jakoi Stroehleinin päivityksen saatesanoilla ”Sanoin pari päivää sitten, että suomalainen alhol-keskustelu on irvokasta. Enää en löydä sanoja”.”

  Minä yritän sanoa vajavaisesti: Vaikka isis hävisi sodan aseilla, niin se voitti tappamalla oikeudentunnon ja ihmisyyden suurelta ihmisjoukolta.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Ari Pasanen sanoo:

   Tapio Tuomaala et ole vastannut miten tässä tilanteessa tulisi toimia “oikeamielisesti” eli vanhurskaasti?

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Tapio Tuomaala sanoo:

   Ellei blogin sanomasta riittävän selkeästi tullut ilmi, niin totean, että tuodaan lapset äiteineen Suomeen. Eikä lapsia saa erottaa äideistään Suomessa vain siksi, että äidit ovat tehneet virheitä. Perheelle tulee tarjota uusi alku, puhdas sivu.

   Kun keskustan Kulmuni on todennut, ettei lasten äitejä saa tuoda Suomeen, niin se tarkoittaa, ettei yksikään lapsi pääse Suomeen. Ehkä orvot pääsevät, mihin perussuomalaisetkin suostuisivat, mutta kun orvot on sijoitettu leireillä perheisiin, niin turha heitäkään on halla-aholaisten mukaan ottaa hoitopaikastaan, muutamaa ihmistä, jääkööt sinne. Kuvaa hyvin perussuomalaisten logiikkaa.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Tapio Tuomaala sanoo:

  Piispa Laajasalon kanssa olen kerrankin samaa mieltä. Naiset ja lapset on tuotava Suomeen.

  https://www.kotimaa24.fi/artikkeli/piispa-laajasalo-lapset-ja-aidit-pitaa-auttaa-pois-al-holista-arkkipiispa-samalla-linjalla-jo-aie/

  Piispan toteamus “Mahdolliset lasten huostaanotot ja äitien rangaistukset pitää toteuttaa Suomessa” nostaa kylmän hien otsalle.

  Kun Suomen lastensuojelua äidit pakenevat ulkomaille voidakseen pitää omat lapsensa, niin miten käy al-Holin leirin lapsien Suomessa? Mikäli al-Holin leirin naiset yhtään tuntevat Suomen viranomaistoiminnan käytäntöjä, niin on suuri kynnys uskaltaa tulla takaisin kotimaahansa. Osa lapsista varastetaan äideiltään, joten äidit joutuvat valitsemaan ruton ja koleran välillä, mikäli lentoreitti Suomeen avautuu.

  Kuka turvaa isis-äitien oikeudet lapsiinsa?

  Turvaamiseen ei pysty presidentti eikä pääministeri. Hallinto-oikeudetkin ovat viranomaispäätösten kumileimasimia, mikä on nähty Irakiin pakkokäännettyjen osalta, joten isis-äidit ovat melko turvattomassa asemassa Suomessa.

  Paossa lastensuojelua:

  https://yle.fi/uutiset/3-10771016

  Mihin isis-äidit voivat paeta suomalaista lastensuojelua?

  Jälkilause. Teemu laajasalon toteamus “Mahdolliset lasten huostaanotot ja äitien rangaistukset pitää toteuttaa Suomessa” noudattaa halla-aholaista logiikkaa.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Ari Pasanen sanoo:

  Tapio Tuomaala nyt vastasit selkeästi ” Perheelle tulee tarjota uusi alku, puhdas sivu”, entäpä kuinka suhtaudut niihin perheisiin jotka tekevät “virheitä” täällä suomessa, pitäisikö heillekkin antaa “puhdas sivu”?

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Tapio Tuomaala sanoo:

   “entäpä kuinka suhtaudut niihin perheisiin jotka tekevät “virheitä” täällä suomessa, pitäisikö heillekkin antaa “puhdas sivu”?”

   Kuten linkistä “paossa lastensuojelua” pystyy huomioimaan, niin ei Suomessa saa lastensuojelulta itkien eikä armoa anoen puhdasta sivua.

   Suomessa onneksi on suomalaisia, jotka koettavat auttaa suomalaisia perheitä lastensuojelubisneksen kynsistä. Kun raha kirstuun kilahtaa, niin lapsi bisnekselle vilahtaa.

   https://www.lokakuunliike.com/

   Lukekaa perheiden kohtaloista, niin tiedätte, mikä isis-äitiä ja lapsia saattaa odottaa.

   Hyvä, että lastensuojelun rooli on noussut keskustelussa esiin. Mutta sovitaanko niin, että suomalaista lastensuojelua käsitellään tarkemmin muissa yhteyksissä.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Kirjoittajan viimeisimmät blogit

  • On
  • Ti
  • P
  • Ki
  • O
  • H
  • P

  Katso kaikki

  Kirjoittajan luetuimmat blogit

  • L
  • S
  • P
  • Ki
  • G
  • Roomalaiskirje
  • U

  Kirjoittajan kommentoiduimmat blogit

  • P
  • Ki
  • S
  • L
  • Ki
  • H
  • Van