Älä hengellistä koronavirusta

Koronavirus ei ole ainoastaan aiheuttanut poikkeustilannetta Suomessa,  se on myös aktivoinut uskonnollista ajattelua. Osa aktivoitumisesta on sellaista kirjoittelua, että sitä ei ole viisasta harjoittaa Kotimaa24:n blogeissa (ja tuskin kovin monessa muussakaan paikassa). Kyse on kaikenlaisesta hysterian lietsomisesta, huhujen tai väärien tietojen levittämisestä, yksityisten "koronatotuuksien" julistamisesta ja pandemian hengellistämisestä. Varsinkin viimeksi mainittu näkyy olevan tarttuva vaiva.

Ylläpito on jo poistanut muutamia blogikirjoituksia edellä lueteltujen syiden perusteella.

Toivottavasti bloggaaminen ja kommentointi pysyvät jatkossakin asiallisina, rakentavina ja myönteisinä, vaikka pandemia ja poikkeusolot voivat hetkellisesti kiristää tunnelmaa ja kärjistää uskonnollista ajattelua. Sinänsä nykyinen tilanne antaa varmaan paljonkin aihetta oivaltavalle teologiselle analyysille ja pohdiskelulle.

Paremman bloggaamisen puolesta!

230 kommenttia

 • Pekka Väätäinen sanoo:

  Meidän on jatkettava vuoropuhelua viruksen, stereotypistäjien ja vihaajien kanssa.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Leo Tihinen sanoo:

  Martti Pentti, älä ole pahoillasi. On meitä näillä sivuilla muitakin typistäjiä.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Seppo Heinola sanoo:

  Että näin sitä on korkeammalta taholta hengellistetty:

  https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006461996.html?

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Kosti Vasumäki sanoo:

  Yle 2.4

  “Viisi päivää kestäneeseen tapahtumaan osallistui tuhansia ihmisiä eri puolilta Ranskaa. Kokoontuminen järjestettiin Haut-Rhinin departementista Mulhousen kaupungissa sijaitsevassa kirkossa, johon ihmiset saapuivat paastoamaan ja rukoilemaan.

  Kokoontumiseen osallistui myös koronavirukseen tietämättään sairastuneita ihmisiä. He levittivät tautia suljetussa tilassa tehokkaasti muihin osallistujiin.

  Minkäänlaisia varotoimia kirkossa ei ollut, vaikka erilaisiin ohjelmanumeroihin osallistui päivittäin satoja tai jopa tuhansia ihmisiä.

  Tartunnat moninkertaistuivat salakavalasti

  Koronavirus tuntui tuolloin helmikuun puolessa välissä Ranskassa ylipäätään vielä etäiseltä uhalta ja huomio keskittyi lähinnä Kiinasta tai Italiasta palaaviin matkaajiin. Presidentti Emmanuel Macron atkoi ihmisten kättelyä eikä kokoontumisrajoituksia ollut.”

  https://yle.fi/uutiset/3-11286644

  Mielenkiintoista tässä on se, että Yle:n uutisten toimittaja ja Is:n toimittaja jo otsikkossa käyttävät ilmaisua tarkoituksellisesti “herätyskristillinen kokoontuminen.” Ei ole yllättävää, että kristinuskon päävastustaja yrittää sotkea asiat omalla tunnetulla tavallaan. Ei onnistu! Sinut tunnetaan!

  Ilmoita asiaton kommentti