Bloggaaminen on vapaata kaikille tilaajille

Vihdoinkin! Kotimaa24:n lukija, sinulla on mahdollisuus aloittaa vapaasti oma blogi. Mahdollisuus bloggamiseen on kaikilla Kotimaan digipaketin tilaajilla (K24 + Pro + näköislehti), seurakuntatilaajilla (Kotimaa-lehti + digipaketti) sekä Kotimaa-lehden kestotilaajilla (vuoden 2016 ajan).

Ja sitten asiaan!

Kun kirjaudut, sivun oikeaan ylälaitaan ilmestyy nimesi. Klikkaa sen vieressä olevaa pientä kolmiota ja näkyviin tulee valikko.

  1. Valitse profiili ja täytä vaadittavat tiedot.
  2. Älä unohda antaa blogillesi jonkinlaista kuvausta siitä mistä on kyse ja mitä aiot. Voit nimetä blogisi esim. versaalilla GRILLIMIES ja kertoa siitä jotain tyyliin: Blogissa keskitytään ruokapöydän antimiin ja kirkkopolitiikkaan. Kirjoittaja on diakoni ja kasvissyöjä. – Tällainen pieni johdanto virittää lukijan odotushorisonttia sopivasti. Esittely ei ole CV tai muutoin liian pitkä taustoitus.
  3. Muista liittää kuva (mieluiten omasi), voi olla muutakin kuin passikuva. Kuva lisää blogin huomioarvoa.
  4. Muista lopuksi muista tallentaa > ”Päivitä käyttäjätiedot”.
  5. Palaa valikkoon ja paina Kirjoita blogiin. Ja ei kun kirjoittamaan! Miksikö?  Bloggaminen lisää
    tiedon saatavuutta, kannustaa avoimeen, monipuoliseen ja mielekkääseen keskusteluun sekä lisää ihmisten välisiä yhteyksiä. Bloggaaminen on myös itseilmaisun mainio väline. Kotimaa24 tarjoaa valmiin yleisön ja lukijakunnan. Blogit ovat kaikkien vapaasti luettavissa ilman tilaamistakin. Bloggaminen ja kommentointi edellyttävät tilaamista.

Voit palata profiiliin ja muokata tietoja tai vaihtaa kuvaa (kaiken ei siis tarvitse olla täydellistä ensimmäisellä kerralla, vaan profiilia kanttaa viilata ja hioa ajan myötä).

Vielä pari hyödyllistä neuvoa

A – Kiinnitä huomiota otsikkoon. Kiinnostava/arvoituksellinen/haastava/jännittävä otsikko innostaa klikkaaman tekstin auki.

B – Kiinnitä huomiota kirjoituksen aloitukseen. Koska blogitekstit näkyvät Blogiot-osion etusivulla, ensimmäinen lause on ratkaiseva. Vältä raamatunlauseita tai liian kaukaa lähteviä selityksiä. Suoraan asiaan.

C – Käytä kuvia, jos mahdollista. Ne elävöittävät mukavasti tekstiä. Huom. kuva pitää joissain tapauksissa pienentää – jos tiedosto liian suuri, se ei lataudu ja järjestelmä herjaa.

Risti_vuori (1 of 1)

D – Luodessani blogille nimen ja antaessasi muutaman lauseen osviittaa siitä, mitä tuleman pitää, teet myös itsellesi palvelukseen. On helpompaa jos ei yritä kirjoittaa kaikkea kaikesta maan ja taivaan väliltä, vaan hakee jonkun (kommunikoivan) tulokulman, josta lähestyy asioita.

E-  Osallistu mahdollisuuksien mukaan bologissasi käytävään keskusteluun. Se lisää vuorovaikutusta ja kiinnostavuutta tekstiäsi kohtaan.

F-  Kokemus on osoittanut, että blogiteksti kannattaa kirjoittaa muualla kuin blogityökalussa. Käytä vaikka wordia ja kopioi tekstisi blogityökaluun. Siinä tekstiä voi vielä muokata.

G – Olet oman blogisi päätoimittaja eli halutessasi voit poistaa asiattomat kommentit.

H – Voit tarvittaessa kääntyä ongelmatilanteissa Ylläpidon puoleen: kotimaa24@kotimaa.fi

I. – Kuinka usein blogata?  Sopiva määrä on kerran kaksi viikossa, tai harvemmin, pakkoa kirjoittaa ei ole.  Koska kyse on yhteisestä etusivusta, olisi suotavaa, ettei siellä olisi kahta saman bloggaajan tekstiä enempää, puhumattakaan, että olisi monta peräkkäin. Tosin poikkeukset vahvistavat tässäkin tapauksessa säännön.

P.S. Kaikki blogit näkyvät Blogit-osion etusivulla  ja viiveellä myös koko sivuston etusivulla. Alkuvaiheessa Ylläpito antaa uusille bloggaajille ”etusivustatuksen”, mistä viive.

P.P.S. Kaikki bloggaajat löytyvät listauksena K24:n etusivun navigointivalikon kohdasta Blogit > blogistit

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli

Kirjoittaja

Ylläpito Kotimaa.fi
Ylläpito Kotimaa.fi
Asiaa lukijabloggauksen pelisäännöistä ja näköaloista. Apua ongelmatilanteisiin. Palaute ja parannusehdotukset: Kotimaa24@kotimaa.fi