Donald Trump, profeetta Sakarjan ennustama lopunajan "kelvoton paimen"

Varoitus: Tämä artikkeli on tehty siitä näkökulmasta lähtien, että koko Raamattu on Jumalan inspiroimaa ja muuttumatonta ilmoitusta, mikä pystyy myös ennustamaan tulevaisuutta. Jos et usko siihen, niin älä lue tätä.

 

15 Sitten Herra sanoi minulle: "Ota vielä itsellesi hullun paimenen kapineet.
16 Sillä katso, minä olen herättävä maahan paimenen: hukkaantuneista hän ei pidä huolta, hajaantunutta hän ei etsi, ruhjoutunutta hän ei paranna, pystyssäpysyvää hän ei tue; mutta hän syö lihavien lihaa ja halkaisee niiden sorkat.
17 Voi hullua (KR 1992 kelvotonta) paimenta, joka lampaat hylkää! Käyköön miekka hänen käsivarteensa ja oikeaan silmäänsä. Hänen käsivartensa kuivettukoon, ja hänen oikea silmänsä soetkoon." (Sak. 11:15-17)

 

Oltuaan puolitoista vuotta virassa presidentti Trump täyttää profeetta Sakarjan ennustuksen tuntomerkit lopunajan "kelvottomasta paimenesta". "Kelvoton (NKJV worthless) paimen" ilmestyy maailman näyttämölle juuri ennen heti seuraavissa jakeissa Sak. 12:1-4 kuvattua suurta sotaa Jerusalemin hallinnasta, eli nk. Googin sotaa. Jerusalemia vastaa hyökänneet kansat lyödään, Sak. 12:9. Tämän sodan yhteydessä myös juutalainen kansa kääntyy ottamaan Jeesuksen Messiaakseen, Sak. 12:10.

Se, että Herra lupaa jakeessa 16a herättää lopunajalla ko. paimenen juuri "maahan", kertoo siitä, että hän ei ole mikään tavallinen paimen, vaan nimenomaan maata tai valtiota hallitseva henkilö. Kelvottoman paimenen ominaisuudet ovat seuraavat;

Hukkaantuneista hän ei pidä huolta, hajaantunutta hän ei etsi, ruhjoutunutta hän ei paranna, pystyssäpysyvää hän ei tue; mutta hän syö lihavien lihaa ja halkaisee niiden sorkat.

Profeetan kuvaus kertoo paimenesta, joka ei välitä laumastaan, vaan tavoittelee ainoastaan etua itselleen syömällä lihavien lihaa, jae 16b. Kelvottomalta paimenelta puuttuvat kaikki hyvän paimenen ominaisuudet. Hän ei pidä huolta laumansa heikoista jäsenistä ja pyrkii hyötymään laumansa vahvoista jäsenistä. Paimenen oma etu ajaa lauman tarpeiden ohi. Lopulta paimen on oman edun tavoittelemisen takia jopa valmis hylkäämään laumansa;

 Voi hullua (KR 1992 kelvotonta) paimenta, joka lampaat hylkää!

 • Yhdysvallat on presidentti Trumpin kaudella ajanut omaa etuaan mm. vaatimalla muita Natomaita maksamaan enemmän puolustusliiton budjetista tai muuten ei Trumpin mukaan ole varmuutta siitä, että Yhdysvallat tukee muita jäsenmaita kriisitilanteessa niinkuin Naton 5. artikla edellyttää. Trump on siis uhannut muita Naton jäsenmaita hylkäämisellä Yhdysvaltojen oman edun vuoksi.
 • Lisäksi Yhdysvallat on ottanut välimatkaa muihin maihin ilmoittamalla vetäytyvänsä Pariisin ilmastosopimuksesta, vaikka sen toteuttaminen on koko maailman etu. Trumpin mielestä sopimuksessa pysyminen tulee Yhdysvalloille liian kalliiksi.
 • Yhdysvallat vetäytyi myös Iranin ydinsopimuksesta, koska se katsoi sen olevan epäedullinen Yhdysvalloille. Muut sopimuksen allekirjoittajamaat, Ranska, Saksa, Britannia, Venäjä ja Kiina sekä EU ovat ilmoittaneet pysyvänsä sopimuksessa. Iranin sopimuksen hylkääminen on saanut kiitosta Israelin lisäksi erityisesti Saudi-Arabialta, mihin Trump teki ensimmäisen ulkomaan virkamatkansa presidenttinä. Saudit on Iranin alueellinen kilpailija Persianlahdella. Yhdysvallat on tehnyt Saudien kanssa Trumpin kaudella jo 12,5 miljardin USD asekaupat ja Iranin ydinasehankkeen vastustaminen on erityisen tärkeä Yhdysvaltojen ja Saudi-Arabian kauppasuhteille. Saudit myös hyötyvät, kun Trump palautti Iranin vastaiset pakotteet.
 • Trump on myös vetäytynyt Tyynen meren kauppasopimuksesta (TPP). Lisäksi Trump asetti metalleille, alumiinille ja teräkselle tuontitullit, jotka koskevat sen omia läheisimpiä liittolaisia, Kanadaa, Meksikoa ja EU:ia. Tämäkin sen vuoksi, että Trump katsoo muiden maiden, myös läheisten liittolaismaiden, hyötyvän liikaa maiden välisessä kaupassa Yhdysvaltojen kustannuksella. Trump on myös arvostellut kovin sanoin johtavien teollisuusmaiden G7 ryhmää sekä maailman vapaakauppajärjestöä WTO:ta.

Trump on siis valmis hylkäämään liittolaisensa Yhdysvaltojen oman edun tavoittelemisen vuoksi. Hänen tunnettu iskulauseensa on "America first", eli Amerikka ensin. Tämä koskee sekä sotilaallista että myös taloudellista liittolaisuutta. Oman edun tavoittelemisen mukana "kelvoton paimen" tulee myös "halkaisemaan omiensa sorkat", eli aiheuttamaan korvaamatonta haittaa liittolaisilleen. Sorkan halkaisu kaventaa huomattavasti liikkumiskykyä ja vertauskuvallisesti tämä kuvaa Yhdysvaltojen asettamia tuontitulleja ja muita talouspakotteita, jotka vaikuttavat samoin. Tämä johtaa vastakkain asetteluun paimenen ja lauman välillä ja lopulta myös liittoutuman purkautumiseen, kun paimen hylkää laumansa, jae 17a. Myös paimenen käy lopulta huonosti tämän takia, miekka tulee iskemään hänen käsivarteensa ja oikeaan simäänsä, jae 17b.

Eurooppaneuvoston puheenjohtaja, Donald Tusk onkin kysynyt, että jos EU:lla on Donald Trumpin kaltainen ystävä, mihin se enää tarvitsee vihollisia? Transatlanttiset suhteet EU:n ja Yhdysvaltojen välillä ovat kovalla koetuksella, koska Yhdysvaltain presidentti Donald Trump näyttää vähät välittävän kansainvälisestä järjestyksestä. EU:n lisäksi Trump on arvostellut voimakkaasti myös YK:ta. Presidentti Trumpilla näyttääkin olevan yksityinen sota globalismia vastaan.

4 kommenttia

 • Harri Ahdesmäki sanoo:

  11.7.2018 Euroopan vierailunsa aattona Donald Trump twiittasi, että Yhdysvaltojen ja EU:n kauppataseen vaje on 150 miljardia USD Yhdysvaltojen tappioksi, ja samaan aikaan EU haluaa Yhdysvaltojen puolustavan heitä NATO:n kautta maksaen pääosan puolustusliiton kuluista. Trumpin mukaan se vain ei toimi! Trumpin mukaan Yhdysvallat maksaa ainakin 70% puolustusliitto NATON kuluista.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Harri Ahdesmäki sanoo:

  12.7.2018 Donald Trump ehdotti NATO:n huipukokouksessa, että jäsenmaiden tulisi nostaa puolustusmenojaan jopa 4% bruttokansantuotteestaan. Ranskan presidentti Emmanuel Macron kiisti tämän ja sanoi nyt sovitun, että jäsenmaat nostavat budjettejaan 2%:iin vuoteen 2024 mennessä. Trumpin mukaan Yhdysvalllat ei tällä hetkellä harkitse NATO:sta eroamista. Paikalla olleiden diplomaattien mukaan on pöyristyttävää, että Yhdysvallat edes pitää esillä NATO:sta eroamisen mahdollisuutta.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Harri Ahdesmäki sanoo:

  Postasin tämän uudelleen hieman lyhennettynä versiona asian ajankohtaisuuden takia.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Harri Ahdesmäki sanoo:

  Hylkäsikö Trump myös Helsingissä omansa? Koko maailman katsoessa Yhdysvaltain presidentti ilmoitti, että hän luottaa Venäjän presidenttiin enemmän kuin CIA:han, FBI:hin ja muihin omiin turvallisuuselimiinsä.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Kirjoittaja

  Harri Ahdesmäki

  Kirkonpalvelija.