Erilaiset lahjat Kristuksen ruumiin rakentamiseen

"Hän antoi muutamat apostoleiksi, toiset profeetoiksi, toiset evankelistoiksi, toiset paimeniksi ja opettajiksi, tehdäkseen pyhät täysin valmiiksi palveluksen työhön, Kristuksen ruumiin rakentamiseen..." ( Ef.4:11-12)

" Armolahjat ovat moninaiset, mutta Henki on sama; ja voimavaikutukset ovat moninaiset, mutta  Jumala, joka kaikissa vaikuttaa on sama. Mutta kullekin annetaan Hengen ilmoitus yhteiseksi hyödyksi." ( 1.Kor.12:4-7 )

Kirkossamme on käyty vuosikymmenet keskustelua kirkon virasta ja sen ilmenemismuodoista. Jopa ammattiyhdistykset ovat päässeet päsmäröimään tätä asiaa. Kirkon viran kolmijakokaan ei toteutunut, vaikka se olisi ollut lähellä Raamatun ihanteita. Tätä asiaa pitää edelleen jäissä kirkon hierakia, jossa kaikki kirkon virasta osalliset vahtivat omia reviirejään.

Seurakuntavirkojen moninaisuudessa unohtuu se, että Henki on sama, Herra on sama, tehtävät on annettu yhteiseksi hyödyksi. Keskinäinen kisailu hierakiasta ei kuulu edes asiaan. Kun Jumala on antanut tehtävät jokaiselle tehdäkseen pyhät täysin valmiiksi palveluksen työhön, Kristuksen ruumiin rakentamiseen, vallitsee pyhien kesken tasavertaisuus.

Papit ja  diakonit eivät ole seurakunnassa ainoita hengellisen työntekijöitä! Nuoriso- ja kasvatustyössä on paljon ihmisiä, joiden yli kävellään kirkonvirkaa määriteltäessä. Musiikillakin on kirkollinen ulottuvuutensa. Hän antoi muutamat papeiksi, toiset saarnaajiksi, toiset evankelistoiksi, toiset diakoneiksi, toiset opettajiksi.

 

4 kommenttia

 • Juha Heinilä sanoo:

  Kukin palvelee seurakunnissa niillä lahjoilla joita itsekullakin on. Talkoohommat ovat antoisia.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Pekka Pesonen sanoo:

  Miksi Megana Jesus kirkko Etiopiassa on kasvanut maailma suurimmaksi Luterilaiseksi kirkoksi. Siksi, että siellä jokainen kristitty on työntekijä ja viemässä evankeliumia eteenpäin. Täällä vain viranhaltiat tekevät työtä ja senkin vain pääasiassa kirkon seinien sisäpuolella. Seurakuntalaiset eivät tee hengellistä työtä juuri lainkaan. Näin uskonasiat ovat jääneet melko pienen porukan omaisuudeksi. Uusien mukaan tuloon ei edes pyritä. Tavallinen kansa vieraantuu kirkosta yhä enemmän, eikä kirkossa ilmeisesti tajuta tätä keskeistä syytä taantumiseen.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Ilpo Nurmenniemi sanoo:

   Pekka! Tätä samaa minäkin ihmettelen. Kirkon voima ja tulevaisuus on taviksissa, jotka julistavat evankeliumia. Kirkon palkkaväki on jo nyt linnoittautunut bunkkereihinsa.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Werner Janhonen sanoo:

   Ei tavisten tarvitse julistaa evankeliumia. Eivätkä tavikset pysty julistamaan. Ja jos pystyvät eivät enää ole taviksia.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Kirjoittaja

  Ilpo Nurmenniemi

  Eläkeukkona päivästä toiseen, siinä on paras hetki tässä ja nyt.