Helsinki Pride ja Saatanan raamattutunti

 

Jatkoa blogiin Saatana Helsingin Tuomiokirkon kupolissa

3 luku

Tietäjähenget, riivaajat ja sekalainen joukko muita henkiä odotti Saatanan raamattutunnin alkamista.

"Pah", eräs heistä kuiskasi vierustoverin korvaan. "Apollyon on parempi opettaja. Minä olen hänen puolellaan."

Saatana ilmestyi joukon eteen Erisin kanssa ja osoitti puhujaa. "Apollyon on minun opettamani. Jos hän opettaa muuta kuin minä, niin hän puhuu omiaan. Sitä en taasen usko, joten hänen puhettaan ei ole ymmärretty. En suvaitse eripuraisuutta. Me olemme armeija, jota minä johdan."

Saatana piti akaateemisen paussin, ennen kuin jatkoi. "Kun olen tullut Helsinkiin, niin ajattelin koota yhteen kaikki ne voimat, jotka tukevat työtämme."

Eris katsoi kysyvästi Saatanaa. "Saanko tähän väliin hieman selventää osanottoa?"

"Kerro toki", Saatana sanoi päätään nyökytellen.

"Kaikki eivät päässeet" Eris ilmoitti. "Oulussa on niin kiireistä, ettei sieltä päässyt monikaan tulemaan."

Saatana naurahti. "Vähän jo ihmettelinkin, miksi meitä ei ole enempää koolla. Läsnäolijat voivat palatessaan asemapaikkaansa kertoa työtovereilleen, mitä olen sanonut. "

Saatana katse kiersi osallistujissa. "Kertaan lyhyesti, mikä Raamatun lukemisessa on tärkeintä. Tärkeintä on, että jätetään epäoleellinen ja keskitytään oleelliseen. Luen Johanneksen evankeliumista.

Ruskeakantinen, paksu kirja ilmestyi Saatanan käteen. Hän selasi sitä, kunnes löysi etsimänsä sivun.

"Voiko Nasaretista tulla mitään hyvää?"

Saatana katsoi kuulijoitaan kysyvästi, ennen kuin jatkoi. "Kuten Johannes toteaa, niin Nasaretista ei tule mitään hyvää. Miestä, jota vihaamme, koska hän sabotoi työtämme, kutsutaan Uudesta testamentissa nasaretilaiseksi. Kun Uusi testamentti kerran sanoo suoraan, ettei Nasaretista tule mitään hyvää, niin ei kannata tuhlata aikaa sellaisen kirjan lukemiseen ja tutkimiseen, jossa kerrotaan sellaisesta, missä ei ole mitään hyvää."

"Kaikki tieto, mitä me tarvitsemme, löytyykin Mooseksen laista. Vain sillä on merkitystä, mitä laki sanoo. Annan pienen esimerkin. Laki sanoo silmä silmästä ja hammas hampaasta. Me olimme näkemässä, miten Mooses toteutti lakia. Hampaasta ei saanut antaa rangaistusta, jossa syylliseltä vaaditaan kahta tai usempaa hammasta. Silmä silmästä ja omena omenasta. Jos varastaa omenan, on korvattavat syöty omena tai annettava tilalle toinen omena. Tästä näemme, ettei Mooseksen laki ole sellainen kuin me haluamme sen olevan. Mutta me olemme saaneet aikaan muutoksen, lain uuden tulkinnan. Kun varastaa omenan, niin katkaistaan käsi, joka on omenan ottanut. Tämä on suuri parannus Mooseksen lakiin. Me suojelemme omenan varastanutta itseltään, jottei hän kädellään voi varastaa toista omenaa. Lakimme toimii paremmin kuin Mooses, joka ei kyennyt huomaamaan lain epäkohtia. Me ennakoimme. Mutta laki on kuitenkin hyvä, kuten Paavali toteaa. Ellei ole mahdollista omenavarkaan käden katkaisemiseen, niin pysytään tiukasti Mooseksen laissa."

"Katolinen kirkko ymmärsi heti, että seurakuntalaisille jaetaan Raamatun sanomaa vain pappien kautta. Vain piispoilla ja paavilla on valta tulkita Raamattua. Ellei näin ole, niin jokainen voi tulkita mielensä mukaan. Luterilaisessa kirkossa ei ole  kyllin tiukkaa linjaa tässä asiassa. Siksi myös siellä tulisi painottaa piispojen yksinomaista oikeutta tulkita sitovasti Raamatun sanaa. Vaikka näin periaatteessa onkin, niin piispojen arvovallan lasku syö heidän uskottavuuttaan. Kapinapapit ovat ongelma. He vastustavat piispojen käskyjä avoimesti ja kehittelevät omia tulkintojaan. Tämä on ongelma, koska siihin on vaikea puuttua. Suureen osaa kapinapappeja ei raha auta. He ovat saaneet nasaretilaiselta tartunnan. Mutta eihän Nasaretista tule mitään hyvää, kuten äsken luin. Kapinapapit on eristettävä ja piispojen valtaa kasvatettava, jotta Mooseksen lain arvovalta pysyy."

Saatana katsoi kuulijoihinsa maireasti hymyillen.

"En vaivaa teitä enempää kuivalla luennolla. Raamattutunti oli itse asiassa tekosyy kutsua teidät Helsinkiin. Varmaan osa teistä tietääkin, että täällä järjestetään huomenna pride marssi. Sinne on tulossa satatuhatta ihmistä. Siksi mekin kokoonnumme Helsinkiin niin suurella joukolla kuin mahdollista. Teemme kaikkemme sabotoidaksemme tapahtumaa."

Kuulijat taputtivat innoissaan ja huusivat: "Loistavaa! Hurraa! Me näytämme niille! Alas tasa-arvo! Homot ulos kirkosta! Naispapit ulos kirkosta! Suomi sekaisin! Prite sapotoitaan!"

Saatanan ääni jylisi metelin ylitse.

"Me seisomme niiden puolella, jotka seisovat meidän puolellamme!"

 

.

2 kommenttia

 • Pekka Väisänen sanoo:

  Katoppa kun oli kommentit teknisistä syistä poistuneet. Yritettään uuvelleen: Suurimpaa pilkkaa ja Ihmisarvon vastaista on kirkkomme opetus luomisen kahdeksannen päivän Jumalan silloin Ihmisen anomalian diskontinuiteetille antaman työkalupaketin ymmärtäminen perisynniksi.

  Miten ihmeessä valinnan ja omantunmon orastavaa asiaa Ihmisen historiassa voi pitää perisyntinä kun tarkoituksena on Ihmisen päästä hiljakselleen eteenpäin yrityksen, ponnistuksen, erehdyksen, ja itsekieltäymyksen kautta noustakseen moraalisessa ymmärtämisessään kuten huomaamisessaan ja että Ihminen näin ennenpitkää kohoaisi historiassaan myös henkisessä tasossaan.

  Kirkkoon katsoen edellinen onnistuu huonon tration takia huonosti kun ei ollenkaan.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Johanna Korhonen sanoo:

  Kiitos tästä mainiosta fiktiosta!

  Ilmoita asiaton kommentti