Helsinki Prideä vastaan hyökätään

Jatkoa blogiin Helsinki Pride ja Saatanan raamattutunti

4 luku

Saatanan joukot piirittivät Senaatintoria, joka oli täynnä Pride -kulkueeseen osallistuvia ihmisiä. Torille johtavat kadut olivat myös täynnä väkeä. Saatana seisoi väkijoukon yläpuolella ja tarkkaili tilannetta.

"Lähdette käskystäni," hän huusi sotilashengilleen. "Kukaan ei liiku, ennen kuin annan luvan. Näin hyökkäys saa maksimaalisen tehon. Aiheutetaan täysi kaaos. Koston hetki lähestyy. Eikö niin, sotilaat?"

Saatana laittoi kätensä korvan taakse. "En kuule edes rottien rapistelua. Me ryöstämme ja rikomme!"

Senaatintorin ympärille kohosi yhtenäinen huuto, jonka seasta erottui selvimmin "Suomi ensin meille".

"Nyt kuuluu selvästi", Saatana mylvi metelin ylitse ja nosti oikean kätensä ylös. "Jatkaa sotahuutoa siihen asti, kunnes minä lasken käden alas. Sitten me hyökkäämme kaikella voimalla."

Sotajoukon meteli yltyi, kun Pride -kulkueen matkaan lähdön hetki lähestyi. Kun kulkueen  etujoukko otti ensimmäiset askeleet, niin Saatana laski kätensä alas ja huusi.

"Repikää eripuran ja vihan kynsillä! Jakakaa katkeruutta! Huutakaa korviin halveksuntaa! Masentakaa!"

Meluava sotajoukko ryntäsi marssijoita kohta.

Saatana katsoi Erisiin, joka seisoi ilmatilassa hieman häntä alempana. "Nyt me näytämme, miten niiden käy, jotka nousevat meitä ja meidän liittolaisihmisiämme vastaan. Tästä tulee voiton ja ilon päivä."

Raivokas meteli loppui kuin seinään ja alhaalta torilta alkoi kuulua heikkoa valitusta.

"Mitä helvetin helvettiä!" Saatana sadatteli. "Mitä ulinaa tuo on? Kuin kapiset koirat vinkuisivat. Missä on kaaos?"

Eris katsoi ylös Saatanaa. "En ymmärrä. Joukkomme ovat hajaannuksissa."

Eris laski katseensa alas ja osoitti torin laidalle. "Katso, sotilas on tuupertunut maahan. Kautta Odinin soturien, mikä voima on meitä vastassa?"

Saatana kihisi kiukusta. "Minä menen itse katsomaan."

Saatana laskeutui Senaatintorille Eris perässään. Hän katseli ympärilleen ja huomasi kauhukseen, miten hänen sotilaansa perääntyivät. He horjuivat kuin juopuneet eivätkä tahtoneet pysyä pystyssä. Saatana otti erään perääntyjän kädestä kiinni.

"Rintamakarkuri, miksi pakenet?"

Sotilashenki oli niin sekaisin, että tunnisti Saatanan vasta, kun katsoi häntä kasvoihin. "En päässyt eteenpäin. En saanut henkeä. Alkoi pyörryttää. Myrkkykaasua."

"Myrkkyä, sitä se on, tunnen sen hajun", Saatana huusi vihaisena. "Rakkaus ja tasa-arvo myrkkykaasua."

Saatanan katse kiersi sotilaissa, joista jokainen koetti enää pysyä pystyssä etsien pakoreittiä myrkkykaasulta. Vahvimmat taluttivat heikompia sotilaita. Eris näki sotilaan tuupertuvan Pride -kulkueen jalkoihin.

Eris huusi tuupertunutta lähimpänä olevalle sotilaalle. "Pelastakaa sotilas Gryan!"

"Perkele!" Eris sadatteli, kun käskyn saanut sotilas ei ottanut askeltakaan totellakseen. Eris katsoi pelästyneenä Saatanaa, mutta huomasi helpotuksekseen, ettei tämä ollut kuullut hänen "perkelettään".

Eris syöksyi kulkueen sekaan pelastamaan sotilas Gryania. Hän tunsi hengityksenä salpautuvan ja häntä alkoi huimata. Hän sai tuupertuneen sotilaan kädestä kiinni ja veti tämän turvaan. Viimeisistä metreistä Eris ei muistanut mitään. Hän havahtui Saatanan tarttuessa hänen käteensä. Voima alkoi virrata Erisin ruumiiseen.

Saatanan mylvi. "Sotilaat, perääntykää Eteläsatamaan. Hyökkäys on keskeytetty. Täällä on rakkausmyrkkykaasua."

Saatana katsoi Erisiä silmiin. "Tiedän, miksi jouduimme perääntymään. Rakkaus ja mitä kaikkea tämä roskajoukko päästääkään sisältään, syrjäyttää kvantti-ilmaa pois. Se on kuin häkää. Emme saaneet energiaa kvanttimaailmasta, kun menimme liian lähelle."

Eris tunsi voimiensa palaavan. "Nyt minäkin ymmärrän, mitä tapahtui."

Saatana katsoi silmät viiruina Pride -kulkueen etenemistä. Hän veti pistimen viitastaan ja puhisi täynnä vihaa. "Se, jonka jonka nimen kaiversin pistimeeni saa pahemman tuikkaisin kuin Aleksanteri Suuri."

Saatana puhisi, veti kvantti-ilmaa keuhkonsa täyteen ja syöksyi Pride -kulkueeseen. Hän lähestyi uhriaan takaapäin. Hän näki selvästi selän ja tunsi voitonriemua. Saatanan kättä alkoi kuumottaa. Hän katsoi kvanttimetallipiikkiä, joka punersi tulenhehkuisena. Saatana pysähtyi ja nosti piikin silmiensä kohdalle nähdäkseen tarkemmin. Piikin kärki suli ja kvanttimetalli valui alas jähmettyen palloksi. Sulaneita kvanttimetallipisaroita kipunoi hänen käsiinsä. Saatana parahti tuskasta, kun kvanttimetalli poltti reikiä kvanttilihaan.

Saatana oli vetänyt rakkausmyrkkykaasua keuhkoihinsa ja häntä alkoi huimata.

"Äkkiä pois, äkkiä pois", Saatana puhisi itsekseen ja kohosi korkeuteen kädessään tulena hehkuva piikkisauvan kvanttipuinen varsi. Kvanttimetalli oli sulanut kokonaan pois.

Saatana palasi joukkojensa luokse Eteläsatamaan. Osa makasi asfaltilla, osa kellui meressä. Tappion katkeraa kalkkia leijui taivaan avaruudesta, aivan kuin naurua. Saatana rauhoittui, hengitti aina tasaisemmin puhdasta kvantti-ilmaa.

Saatana nousi korkeuteen kädessään piikkisauvan mustunut puuvarsi, johon kirjoitetut nimet olivat hiiltyneet karstaksi. Hän kohotti sauvan ylös ja julisti.

"Sotilaat, me emme hävinneet. Me keräsimme kokemuksia voittaaksemme seuraavan taistelun. Me emme koskaan häviä. Viha ja sota voittaa maailman ja me olemme viha ja sota. Me olemme kuolema, joka voittaa rakkauden."

 

.

39 kommenttia

 • kimmo wallentin sanoo:

  Salme Kaikusalo kirjoitti tuolla alussa: “Mielestäni nämä blogit ovat sanonko mistä.”

  Ihan vaan tiedoksi Salmelle ja muille, jotka eivät tiedä mistä nämä blogit ovat, haluaisin kertoa, että nämä Tapion “Saatana-aiheiset” blogit mukailevat loistavasti neuvostokirjailija Mihail Bulgakovin mainion satiirin “Saatana saapuu Moskovaan” tyylilajia. Lienee selvä merkitys Tapionkin innoittajana kirjoituksilleen.

  Kiitos, nautittavasta sarkasmista.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Pentti Korhonen sanoo:

  Kiitos Tapio Tuomaalalle hauskasta kirjoitussarjasta. Ja vaikutustakin näkyy, kalikka on kalahtanut. Ja Kiitos Kimmo Wallentinille asiallisesta sukupuolivalistuksesta, sitä ei ole koskaan liikaa. Kiitos myös muutamille kommentoijille, Salme Kaikusalon kirjoitukset ovat aina hauskoja. Facebookissa hän on kieltänyt minut niin että en voi huvittua hänen kontribuutiostaan facebookin keskusteluissa.

  Ilmoita asiaton kommentti