Ihmisten keskelle

Seurakuntien väki on saanut liian hienot toimitalot piilopaikoikseen, eipä heitä näy ihmisten keskellä arjessa. Houkutteleva vaihtoehtohan tämä bunkkereissa touhuaminen on, mutta työväki vieraantuu seurakuntalaisista. Onko kirkon toiminta todellakin kiinni palavereista, kokouksista, hallinnosta , "pappien kiireistä". Keskenään touhuava palkkaväki on este kirkon tulevaisuudelle.

Kirkon tulevaisuus on uskoaan tunnustavissa taviksissa, jotka ovat jo riittävästi erillään kirkollisesta sisäpiiristä. Maallikkous on väärinymmärretty juttu nykyisessä kirkossamme.

Kirkon työntekijöiden paikka pitäisi olla ihmisten keskellä eikä toimistojen kätköissä. Ilmeisesti varakkaat seurakunnat ovat rakentaneet liian hienot ja viihtyisät toimistot, kun niissä  lymyäminen on tullut pintaan. Emme tarvitse hienoja toimistoja, vaan meidän kaikkien paikka tulisi olla ihmisten keskellä. Tämän olen oppinut eläkeläisenä ollessani. Virassa ollessani en juurikaan kohdannut ihmisiä, vaan tilastot ja toiminta olivat päällimmäisinä. Nyt eläkevuosinani kohtaan joka päivä lähimmäisiä, jotka uskoutuvat kaupassa ja  kadulla tavatessamme. Sitä paitsi, tämä on virkistävää myös minulle.

3 kommenttia

 • Werner Janhonen sanoo:

  Jos toimistoja ei olisi. Pitäisikö työntekijöiden kulkea ihmisten seassa toreilla kirkonkirjat kainalossa. Kyllä se olisi vähän hankalaa jos olisi pari metriä mappeja repussa.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Ilpo Nurmenniemi sanoo:

  Toimistoja tarvitaan ja toimistojen hoitajia! Se on eri asia, mitä tarkoitan.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • kimmo wallentin sanoo:

  Ilpo: “Seurakuntien väki on saanut liian hienot toimitalot piilopaikoikseen”

  Juu, olen samaa mieltä. Kirkon jäsenmaksuista ylivoimaisesti suurin osa meneekin rakennusten seinien pystyssäpitämiseen pappien palkkojen lisäksi. Suosittelen kaikille kirkosta eroamista.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Kirjoittaja

  Ilpo Nurmenniemi

  Eläkeukkona päivästä toiseen, siinä on paras hetki tässä ja nyt.