Jehovan todistajan syrjintä

Ei saanu kauneuspalavelua entinen todistaja, luopio kuten jehovan ihiminen sanois. Luopioita on muuallakin. Kieli, jota sisällä käytetään on kaikkien lahkojen piirisä kovaa.

Minä oon uskoton pappi. Se on minusta hauska muoto, jota lestaatiolainen saattaa käyttää. Tai epäuskovainen pappi. Tai jumalaton pappi. Kaikki hyvin hauskoja määritelmiä.

Välillä tojellisuus aina muistuttaa nuitten rajojen selekiydestä. Me ja muut on totta tänäänkin. Myös kirkon sisällä.

Vastikkään sain tästä muistutuksen. Millään tekemisellä ei ole mittään väliä. Rajalla on väliä. Sen muurin yli ei käsi ylety. Sääliksi käy niitä, jotka ovat ihtensä muurin taka lukinneet. Eiköhän se Jumala armaha neki. Toivon.

9 kommenttia

 • Juha Heinilä sanoo:

  Johannes, kiitos kirjoituksesta.

  Yksittäiset rajoitukset eivät estä saamasta palvelua toisesta liikkeestä. Entä jos on totaalinen esto?

  Ja sille annettiin valta antaa pedon kuvalle henki, että pedon kuva puhuisikin ja saisi aikaan, että ketkä vain eivät kumartaneet pedon kuvaa, ne tapettaisiin. Ja se saa kaikki, pienet ja suuret, sekä rikkaat että köyhät, sekä vapaat että orjat, panemaan merkin oikeaan käteensä tai otsaansa, ettei kukaan muu voisi ostaa eikä myydä kuin se, jossa on merkki: pedon nimi tai sen nimen luku. (Ilm. 13:15‭-‬17 FB38)

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Marjaana Järvinen sanoo:

   Juha: “Yksittäiset rajoitukset eivät estä saamasta palvelua toisesta liikkeestä.”

   Ei varmasti, mutta tässähän oli kyse siitä, että entinen Jehovan todistaja voitti yrityksen arvonnassa ilmaisen ripsienhoidon (tai vastaavan), ja kun tuli ilmi että voittaja on entinen Jehovan todistaja, palkinto evättiin voittajalta.

   Yrittäjältä tietenkin äärimmäisen lyhytnäköistä toimintaa. Eihän voitettua palkontoa voi evätä tällaisten syiden takia.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Ari Pasanen sanoo:

  Mielenkiintoista pohdintaa ettei voi syrjiä, entä kuinka luterilaisuudessa kun vauvaa ei kastettu niin tältä evättiin kansalaisoikeudet pappien toimesta, olikos se oikein?

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Leo Tihinen sanoo:

   Ari Pasanen. Minun mielestä kastetuksi tuleminen ei kuulu kansalaisoikeuksiin. Lapsen vanhemmat voivat päättää asian. Muuta en osaa sanoa kun en tiedä mitä esille tuomasi asian taustalla on.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Ari Pasanen sanoo:

  Leo Tihinen anteeksi epäselvä kommentti, siis kun vanhemmat jättivät vauvan kastattamatta niin vauvaa ei otettu kirkonkirjoihin, siitä seurasi ettei saanut kansalaisoikeuksia, ei voinut mennä naimisiin, todistaa oikeudessa jne…

  Ilmoita asiaton kommentti
 • ismo malinen sanoo:

  Ari kirjoittaa siitä ajasta, jolloin kirkkoon kuuluminen oli lähes pakollista. Tuosta ajasta on jo paljon aikaa ja ajat ovat muuttuneet. Tosin Suomen kansakunnalle oli lopulta siunaukseksi, että se yhdistettiin aikoinaan näin. Nykyinen hajaannus erilaisinen kirkkokuntineen, ei ole juurikaan parempi.

  Suomen nouseminen ylös köyhyydestä tapahtui samaan aikaan, kun kirkkoja rakennettiin jokaiseen kylään, kansan isät olivat viisaita ja johtivat maata taidollisesti, vaikka joukkoon mahtuu myös paljon yksittäisä virheita ja ylilyöntejä.

  Olisi edelleen hyvä, jos kansalla olisi yksi usko ja yksi kaste.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Ari Pasanen sanoo:

  Ismo Malinen hallitsiko Jeesus seuraajiaan pakolla ja asettamalla heille lakia?

  Raamatun pelastus historia on selkeä niille jotka sen ymmärtää, siis ihminen ei omilla teoillaan voi päästä sisälle vaan tarvitsee Jumalan voimaa ja Sanaa.

  Sydämen usko on juuri että uskoo sydämessä Jeesuksen Sanat, ei järjen päätelminä.

  Lihallista ihmistä (uskonnollistakin) tulee rajoittaa lailla, mutta silti se ei pidättele häntä vaan rikkoo lakia vaikka se olisi kuinka järkeen käypä tahansa, siis sydän ei ole mukana.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • ismo malinen sanoo:

  Ei Jeesus pakottanut, vaan antoi ohjeen julistaa Evankeliuimia, kastaa ja opettaa. Juuri näiden kautta Kristinusko on levinnyt maailmaan. Pyhä Henki vuodatettiin maailmaan ensimmäisenä Helluntaina ja se on tehnyt sen työnsä, jonka takia Hänet lähtettiin. Usko tulee kuulemisesta ja kuinka kukaan voi julistaa, jollei ketään ole Lähetetty julistamaan? Ei ihminen voi itsestään mitään ottaa. jollei anneta, niinpä Jumala on Lahjoittanut Poikansa maailmaan, että saisimme Hänen kauttaan elämän.

  Paavali kirjoitti olevansa, Jumalan tahdosta Kristuksen Jeesuksen apostoli, lähetetty julistamaan lupausta siitä elämästä, joka on Kristuksessa Jeesuksessa. ”2.Tim.1:1)

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Kirjoittaja

  Kirjoittajan viimeisimmät blogit

  Kirjoittajan luetuimmat blogit

  Kirjoittajan kommentoiduimmat blogit