Katteetonta

Nykyisin käytetään arkerasti termiä teemme jotain jaloa 2050 mennessä. Anteeksi jos muistan väärin, mutta oliko niin, ettei länsinaapurissa pitäisi porista enää yhtään atomipannua? Päästöt ovat nollassa sillon kolmenkymmenen vuoden päästä. Saattaapi olla, mutta me emme saa sitä tietää, jotka olemme yli keski-iän. Epäilempä, etteivät nekään, joiden ikä riittää sinne asti.

Vanhaan hyvään aikaan oli käytösä shekkivihkot kaikkilla merkittävillä henkilöillä. Kaikesta pääsi käden käänteessä, kun kirjoitti shekin. Vastuu jäi tosin saajalle, jos kerkesi niin nopeasti pankkiin, ettei kate ollut karannut. Siihen aikaan oli mahdollista käyttää rahan monistusta, joka oli kylläkin arvelluttava tapa selvittää yksi vapaapäivä itselleen velkojista. Siinä vain piti olla sopivalla etäisyydellä muutama pankki. Kun tarkistukset tehtiin puhelimella ja posti kuljetti shekkejä.

Katteettomuus on tietysti epärehellisyyttä ja samantien todettava synniksi. Synnistä on aina seurauksensa, joskus paha saa palkkansa ihan riihikuivana, mutta toisaalla joku aina kärsii. Nämä ovat ajallisia eli maallisia, jotka voidaan aina tutkia ja tuomita hyvitykset kärsineelle. Kun katteettomuus astuu hengelliseen kuvioon ja alkaa hallita sitä, mitä voimme tehdä? Kun luvataan, eikä tapahdu? Kun kerrotaan kultahipuista ja jalokivistä, jotka ilmaantuvat iloksemme? Kun velallinen aikoo kattaa vajeensa niillä hipuilla, joista on puhuttu, eikä niitä tulekaan, pettymys on iso. Jos luvataan terveyttä eikä sairaus parane, pettymys on suuri!  Kun luvataan luovaa ihmettä ja ainoaksi ihmeeksi jää se, ettei mitään tapahdu! Antaako epäileväinen suomalainen oikeasti huijata itseään näin helposti? Ilmeisesti?

Kun kenttää hallitsee Iso kirja=Suomen laki, niin onko olemassa sellainen oletus, että Ilmestyskirjassa tarkoitetaan sitä, kun sanotaan: Ja kirjat avattiin? Mieleeni tulee radio-ohjelma jostain viime vuosituhannelta. Siinä puhuttiin Jumalan sanasta jotakin, jota en muista, mutta lopun muistan. Siinä tuli sitten syntisen rukouksesta joku malli ja muutamien saatesanojen jälkeen vakuutettiin; Nyt olet Jumalan lapsi ja matkalla taivaaseen. Jokainen, jolla on shekkivihko, voi kirjoittaa shekin, mutta onko kaikilla matkalipuilla katetta? On mahdollista, että Pyhä Henki voi sellaisen välityksellä rohkaista ahdistunutta sielua pelastuksen mahdollisuudesta ja se tulee hänen hyväkseen, mutta itse en rohkenisi ilman ehtoja sellaista julistaa. Pettymys voi koitua kohtalokkaaksi, jos mukana on vilpillinen sydän. Jeesus puhui vertauksen väärästä huoneenhaltijasta, joka olisi menettänyt virkansa, jos ei olisi osannut ostaa kannatusta itselleen tuhlaamalla Isännän omaisuutta. On suuri riksi huoneenhaltijalle itselleen sanoa: Kirjoita kiiruusti 50 sadan sijaan. Sillä menetelmällä voi menestyä ajallisesti, mutta iankaikkisuus voi näyttäytyä yllätyksellisesti.

2 kommenttia

 • Nyt on pakko tunnustaa, että sorruin ihan vähän yksipuolisuuteen. Sain joskus postista sellaisen vihkon, joka käsitteli armolahjoja. Muistelen olleen noin 40 sivua, joista 39 hyökkäsi ja yksi kertoi, että oikeitakin lahjoja on. Oikeissa lahjoissa toimii Jeesus pyhässä Hengessä, me ihmisinä tiedämme, ettei parantava voima voi olla meistä itsestämme.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Kommentoin tähän piispojen saamaa kirjettä. Sitä kannattaa todella lukea tarkasti ja punnita asioita ja vaihtoehtoja. Kaikki eivät huuda asiansa puolesta, vaan väistyvät surullisina pois, kun ei tule enää kuulluksi. Aino Vesti on ymmärtänyt asian ja ymmärtää mihin tämä yksipäinen toiminta johtaa, näin uskon.

  Jos teemme vertauksen: Kun auto tulee vanhaksi ja raihnaiseksi, niin se hylätään ja ostetaan uusi! Jumala ei olle autokauppias!

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Kirjoittaja

  Lauri Lahtinen
  Lauri Lahtinen

  Olen eläkkeellä sotilasammatista. Vanhemmiten ovat hengelliset asiat tulleet tärkeiksi. Olen tuottanut päivänsanakirjan: Muruja Herran pöydästä. Agape-kodin pastorina tuotan joka torstai klo 12.00 noin puolentunnin live-lähetyksen, kun kokoontuminen ei nyyt onnistu kasvotusten.. NYt olen käsitellyt Vuorisaarnaa ja hakukone varmasti löytää, jos jotain kiinnostaa..

  Kirjoittajan viimeisimmät blogit

  Kirjoittajan luetuimmat blogit

  Kirjoittajan kommentoiduimmat blogit