Kirkon alfaurokset

 

(Satiiri tai sellaiseksi katsottava.)

Joukko huolestuneita miehiä kokoontui yhteen. Heitä yhdisti ja ahdisti kirkkoa repivät ristiriidat, joihin he tahtoivat parannusta. Erityisesti heitä ahdisti naisten kasvava merkitys kirkon viroissa. Pahinta oli, että naiset olivat pappeina opettamassa ja jakamassa sakramentteja sekä ehtoollista. He halusivat pitää kirkon aatteen puhtaana, mutta se oli käymässä entistä vaikeammaksi, kun missään ei saisi osallistua puhtaaseen miesmessuun ja miesten jakamaan ehtoolliseen.

Pyöreän pöydän ääressä laadittiin julkilausuma:

"Me koemme, että meitä miehiä ajetaan nurkkaan kirkossa. Haluamme asiaan muutoksen, miesliikkeen miesten puolesta. Alfa on aakkosista ensimmäinen, kuten mies on naisen pää ja ensimmäinen. Mies on sanana kärsinyt inflaation, joten se ei sovi alfan jatkoksi. Mutta uros ja naaras kuvaavat selkeästi sukupuolia ja sukupuolien eroja. Siis me olemme alfauroksia. Tiedämme, että sanalla alfauros on leimakirveellinen, halventava merkitys. Siksi juuri alfauros sopii ryhmämme nimeksi. Kuten feminismi halveksii alfaurosta, siten se halveksii myös meitä kirkon miestoimijoita. Kannamme siksi ylpeinä alfauroksen nimeä. Emme halua lokeroitua erilleen kirkosta, joten emme perusta alfauros yhdistystä, vaan keskitymme kirkon ykseyden rakentamiseen kukin omalla pellollaan."

Alfaurokset ryhtyivät kirjoittamaan yhteistä julistusta kirkon piispoille. Kun työ oli saatu päätökseen, niin kokousta johtava alfauros nousi seisomaan ja luki työn tuloksen.

"Arvoisat piispat. Olemme syvän ahdistuksen vallassa kirjoittaneet Teille vedotaksemme siihen, että kirkossamme luovutettaisiin naispapittomia tiloja käyttöömme, jotta voimme harjoittaa uskoamme puhtain  mielin. Tämä on väliaikainen ratkaisu. Arvon piispat, kun te rakennatte yhteyden siltaa katoliseen kirkkoon, niin myös me tuemme tätä toimintaa. Kun pääsemme täyteen yhteyteen katolisten veljiemme kanssa, niin silloin myös naispappeus on saatu hoidettua siististi ja teologisesti viisaasti. Kun naispappeja ei enää voi olla liityttyämme katolisiin veljiimme, ei meidän myöskään tarvitse  kiistellä homojen avioliittoon vihkimisestä eikä tasa-arvosta. Pääsemme saamaan autuuden tilaan kuin katolilaiset miesveljemme, joiden ei tarvitse kiistellä maallisista asioista.

Kuten Te, arvon piispat, hyvin tiedätte, niin naisen tulee olla hiljaa seurakunnassa. Nainen ei saa opettaa miestään eikä hän siten saa opettaa ketään miehiä. Korostamme apostoli Paavalin sanaa, että naisella tulee olla vallanalaisuuden merkki päässään. Meidän tulkintamme on, että vallanalaisuuden merkki tarkoittaa huivia, jolla naisen on peitettävä päänsä, niin seurakunnassa kuin seurakunnan ulkopuolella. Eräs veljemme on kertonut ahdistuksesta, johon hän on joutunut vaimonsa kanssa, kun he yhdessä ovat koettaneet pitää apostolien käskyt. Kun hänen vaimonsa pitää huivia seurakunnassa, niin hänelle vihjaillaan kaikenlaista. Tämä veljemme vaimo on huivilla peittänyt suunsa, etteivät hänen huulena houkuttelisi miehiä riettaisiin ajatuksiin. Tämän lisäksi hän käyttää aurinkolaseja, jottei katsellaan näyttäisi houkuttelevan lihan himoihin. Islamilaiset tulkitsevat oikein apostolia, vaikka heillä on eri kirja ja eri usko. Me emme pääse kirkossa yhteiseen tulkintaan, vaikka meillä on sama usko ja sama kirja. Ottakaamme naisen pään peittämisessä mallia muhamettilaisuudesta.

Jotta emme joutuisi vainotuiksi ja pilkatuiksi seurakunnissamme, niin pyydämme arvon piispoja edistämään asiaamme siten, että saamme perheidemme käyttöön seurakunnissa tiloja voidaksemme harjoittaa messuja ja tarjota ehtoollista, jota naiset eivät pääsee toimittamaan. Emme sulje ketään ulos kirkosta, niin kuin meitä koetetaan eristää. Haluamme elää kirkossa, joka on suvaitsevainen eikä sulje vähemmistöjä marginaaliin. Ykseys lähtee siitä, että suostutaan kohtaamaan toisin ajattelevia ja pyritään vilpittömästi ymmärtämään heidän lähtökohtiaan. Meidän täytyy vakuuttaa epäluuloiset siitä, ettei heidän tarvitse pelätä meitä. Meidän kaikkien on ymmärrettävä, että meidän kaikkien on mahduttava kirkkoon. Ellemme mahdu olemaan yhdessä, niin kaikki häviämme.

Puhdas suvaitsevaisuus tarkoittaa tilan sallimista. Näin saadaan yhteinen lattia käyttöön ja voidaan keskustella yhteisen pöydän ääressä. Reilu keskustelu ei onnistu, mikäli hyvään tahtoomme ei luoteta.

Luottamuksella jätämme asiamme arvon piispojen käsiin, sillä me tiedämme yhteisen arvopohjan yhdistävän niin meitä kuin teitä. Viekää viestimme myös katolisille veljillemme Vatikaaniin. Näin he tietävät, että heidän perintönsä elää ja voi hyvin Suomessa. Ja lausukaa pahoittelumme siitä vainosta, johon katolinen kirkko on joutunut viime aikoina valemedian hyökkäysten johdosta. Meitä oikeauskoisia aina vainotaan, mutta me kestämme sen lujina, kuten Te, arvon piispat kestätte ettekä salli homoavioliittoihin vihkimistä ja mikä pahinta, niiden  siunaamista. Älkää antako tätä kirjettä uuden naispiispan luettavaksi, sillä asiamme ei kuulu hänelle eikä hän kuitenkaan tue meitä, kun ei naisena pysty ymmärtämään Raamattua.

Kirkon ykseyden puolesta kirkon alfaurokset.

Allekirjoitukset."

Alfaurokset taputtivat. Eräs heistä tokaisi.

"Pitäisikö viimeinen lause poistaa, siis se naispiispa? Joku luulee vielä, että me olemme rasisteja."

"Se on hyvä näkökohta. Poistetaan viimeinen lause. Se nainen on kuitenkin yksin miespiispoja vastaan, joten ei sen sanomisilla ole mitään merkitystä."

"Kannatan. Opettaakohan se kotona miestään?"

"Varmasti opettaa, Siis jos on naimisissa. En minä ikinä olisi sen kanssa, kun..."

Johtava alfauros heilautti kättään ja murahti.

"Repolainen ei sitten jatka rasvaisiin juttuihin."

"Ei se olisi ollut paha."

"Viimeinen lause naispiispasta poistettu. On se näin parempi. Joku voisi luulla provoiluksi. Ei anneta femmareille sitä iloa. Tulostetaan."

Johtava alfauros otti arkit tulostimesta ja laittoi ne kiertämään. Urokset rustasivat allekirjoituksia. Kun paperit kierroksen päätteeksi palautuivat johtavan alfauroksen käsiin, tämä nousi seisomaan.

"Kokous on päättynyt. Kiitän lämpimästi osanotosta. Laitan kirjeen postiin. Ja kirkkoherra Koikkalainen ryhtyy sitten vastahyökkäykseen, mikäli kirje vuotaa julkisuuteen. Femmarit ryhtyvät mölyämään Kotimaan blogeissa. Heille on lyötävä luu kurkkuun."

"Minä osaan hommani", totesi Koikkalainen tyytyväisesti hymyillen. "Minä osaan hommani."

 

.

 

10 kommenttia

 • Tapio Tuomaala sanoo:

  Tietyt lauseet on hieman muokattuina kopioitu blogista:

  https://www.kotimaa24.fi/blogit/keta-kiinnostaisi-yhteyden-rakentaminen-kirkossa/

  Näin siksi, jotta pystyy huomioimaan, miten sanoilla pystytään hämärryttämään todellinen tarkoitus.

  Tästä blogiin, josta löytää linkkejä Kotimaa24 uutisiin.

  https://www.kotimaa24.fi/blogit/vuoden-2018-uskontouutinen/

  Näitä lukiessa saa olla varovainen, mutta kun sopii niin mainiosti blogin islamistiseen osaan.

  https://newspunch.com/pope-francis-islam-christianity-equal/

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Pekka Pesonen sanoo:

  Tämä oli kai Tapio T:n oma versio siitä diiba daibasta.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Tapio Tuomaala sanoo:

   Jep, olen koettanut olla varovainen, koska tosikot saattavat ottaa satiiri varoituksesta huolimatta joitakin kohtia tosissaan, kuten vallanalaisuuden merkin huivina. Väärin käsitysten välttämiseksi ajattelin etukäteen liittää kommentteihin tutkittua tietoa siitä, mitä Paavali tarkoittaa pään peittämisellä.

   Joten siinä linkki Anne Mikkolan loistavaan graduun:

   https://helda.helsinki.fi/handle/10138/177327?show=full

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Tapio Tuomaala sanoo:

  Koska tarkoitus on herätellä, niin satiirista vakavammalle puolelle.

  https://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000006016633.html

  josta

  “Puhelimitse haastattelemani Jaana Hallamaa, Helsingin yliopiston sosiaalietiikan professori, menee vielä pitemmälle ja rinnastaa toiveet kirkon suuremmasta miesvallasta trendinä samaan ilmiöön, johon kuuluu myös globaali jihadismi.”

  Hallamaa havannoi tarkasti ja ennakkoluuttomasti maailman nykyistä tilaa. Itse olen amerikkalaista, oikeistolaista ja helluntailaiseen tulkintaan perustuvaa liikehdintää kutsunut kristilliseksi talibanismiksi. Sillä on vastineensa islamissa ja isiksessä, jonka nousu perustui paljolti viimeisten aikojen suureen taisteluun, jossa jaetaan taivaspaikat. Samoissa kuvioissa piehtaroi amerikkalainen uskonnollisuus, joka on lähtenyt lentoon kohti avaruuden pimeyttä Trumpin noustua valtaan.

  Hallamaa: ”Sen naisviha on ihan samaa, niin myös Yhdysvalloissa vallalla oleva vierauden karsastus.”

  Kuviossa on toistoa natsismin noususta Saksassa. Amerikasta asti tultiin katsomaan suurta uskonmiestä A. Hitleriä, joka puhdistaa kadut homoista ja syntisistä, mutta ei mainnut mitään juutalaisten puhdistuksista. Hitler visioi arjalaisen rodun tuhatvuotisen valtakunnan herra- ja puhtauskansaksi. Samaa näkemystä nousee Trumpin vanavedessä, kun hänet nostetaan Jumalan valinnaksi tiellä, jolla Amerikka tehdään jälleen suureksi.

  http://churchandstate.org.uk/2017/03/how-the-evangelical-american-taliban-became-trumps-lapdogs/

  http://churchandstate.org.uk/2019/01/evangelicals-god-sent-trump-to-be-king/

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Seija Rantanen sanoo:

  Kiitos Tapio loistavasta blogistasi! Toivottavasti jaksat pitää uskon ja toivon lippua salossa.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • ismo malinen sanoo:

  Kirkon maallistuminen etenee lujaa ja varmasti, kuka sen voisi estää, jollei Jumala itse, meistä ihmisistä ei siihen ole. Näin on myös kirjoitettu tapahtuvaksi.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Tapio Tuomaala sanoo:

   malinen: “Kirkon maallistuminen etenee lujaa…”

   Maallistuminen on ollut kirkolle erinomainen asia, suoranainen pelastus, sillä se on varmistanut, että pysytään vaikka kompuroiden pystyssä muuttuvassa maailmassa. Jos kirkon mukaan olisi menty, niin naisilla ei olisi äänioikeutta jne.

   Saisi maallistuminen kirkossa edetä nopeammin. Kirkko joutuisi pohtimaan teologiaansa, mitä se ei ole kyennyt tekemään Lutherin jälkeen. Paineet kirkon muutoksiin ovat tulleet yhteiskunnallisen valistuksen kautta. Parasta, mitä kirkolle voisi tapahtua, olisi palata apostolien oppiin. Mutta kun palaaminen vaatisi katolisen teologian ja Lutherin aseman murenemista Jumalan sijaisiana ja aivoitusten sanoittajina, niin en näe paljon toivoa.

   Kirkot, ja laajemmin kristillisyys, ovat nimittäin samassa tilanteessa kuin juutalaisuus Jeesuksen aikana. Kannattaisi ottaa Raamatun profetia sen verran vakavasti, että siinä missä juutalaisuus on esikuvallista Vt:ssa, niin myös Ut on esikuvallista ajallemme. Samat asiat toistuvat, mutta kun ympäristö ja sanoitus on erilainen, niin ei huomata syklisyyttä.

   Jätän vielä pohdittavaksi polttavan ongelman koskien Israelia ja Trumpia. Miten esikuvallisuus muuttaisi kristillistä tuomiopäivän oppia? Nyt luetaan Raamatun profetiaa periaatteessa samalla metodilla kuin alfaurokset.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Seija Rantanen sanoo:

  Ismolle ja Pekallekin tässä pieni tietoisku: https://areena.yle.fi/1-50049838

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Seppo Heinola sanoo:

  Onhan se vähän koomista kun ns Alpha-urokset eivät tiedä etä tuo kirjain alpha nimessä A dam eli alphan veri vastaa ideogrammissa X, jona se muinoin piirrettiin, naisen X kromosomia, joka siten surkautui mutaatiossa pienen pieneksi uroksen y kromosomiksi. Ettäs tiedätte …karjut :-)

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Tapio Tuomaala sanoo:

  Oho, nyt löytyi tosielämän alfauros Trumpin joukoista.

  Otsikko

  “Biseksuaali Ricky Rebel rohkaisee Trump-faneja ulos komerosta: ”Haluan olla alfauros, kuten Trump, mutta vain ihanampi”

  mistä lainaus

  “Minusta Donald Trump huokuu alfa-energiaa. Levyn nimikappale kertoo hänestä ja haluan itsekin olla alfa-uros, mutta vain paljon ihanampi, Rebel virnistää.”

  Vaikka asia näyttää huvittavuudessaan pieneltä, niin takana kummittelee alfaurosteologia. Trump, varapresidentti Mike Pence ja Trumpin vävy Jared Kushner muodostavat akselin Israelin ja Amerikan välille. Eittämättä tulee mieleen Ilmestyskirjan pedot, jotka eksyttävät maailmaa ja erityisesti alfauroksia.

  Kirkon alfaurokset, tulkaa ulos kaapista globaaliin missioon!

  https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/213272ed-b126-4c5b-9941-e8f089b83fb4

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Kirjoittaja

  Kirjoittajan viimeisimmät blogit

  Kirjoittajan luetuimmat blogit

  Kirjoittajan kommentoiduimmat blogit