Kiuru Kirkon linnut ry:n johtoon

Kirkon linnut – Kyrkans fåglar ry vietti vuosijuhliaan Kotkassa 15.2. eli Sipin päivänä. Vuosikokous valitsi yhdistyksen puheenjohtajaksi Hannu Kiurun. Vaalissa olivat nokkimisjärjestyksessä Leena Sorsa ja Timo Waris, mutta kun vaali meni keskinäiseksi nokitteluksi, Kiuru valittiin kompromissina ilman asiaankuulumattomia siivenräpyttelyjä. Hallitukseen valittiin Kiurun, Wariksen ja Sorsan lisäksi Pekka Metso, vaikka häntä pilkattiin ornitodoksiksi. Uusia jäseniä edustavat hallituksessa Heidi Tikka ja Mirva Kuikka. Erovuoroiset Urpo Kyyhkynen ja Seppo Tiainen päätettiin ampua ja täyttää.

Sen sijaan oman kirkon perustaneen Patrik Tiaisen jäsenanomus hylättiin, koska Tiainen lentää liian korkealla ja polttaa vielä siipensä. Yhdistyksellä ei ole varaa jäsentensä palovakuutuksiin.

Vuosijuhla aloitettiin laululla Oi katsohan lintua oksalla puun ja päätettiin iloiseen liverrykseen Pikkulintu  riemuissaan.

Raamatuntutkisteluun johdatti Erkki Lintunen aíheesta He kohottavat siipensä kuin kotkat. Seurojen otsikko oli lauantaina Niin kuin käki, joka muniin toisten pesiin  ja sunnuntaina Siivetönnä et voi lentää.

Käytännöllisen esitelmän piti Tiina Peippo aiheesta Saarnapöntön mitat ja kevätpuhdistus. Seuraavat vuosijuhlat päätettiin järjestää Joutsenossa.

Vuosikokous keskusteli tulevasta Helsingin piispanvaalista. Onko Laajasalo lintu vai kala, monet ihmettelivät. Hannu Kiuru vastasi, että se on kaupunginosa. Peltovarikset halusivat varoittaa Hallamaasta. Edes aikainen lintu ei nappaa matoa, jos maa on jäässä. Kokous päätti asettua tukemaan Kaisamari Hin-Tikkaa, jonka nimen kirjoitusasusta ei tosin päästy yhteiseen säveleeseen.

Parvi päätti ottaa kantaa myös maaliskuun alussa muuttuvaan avioliittolakiin, vaikka osa kokousväestä pitikin sitä nykyajan kotkotuksena. Julkilausuman nimi on Ei kaikkia munia samaan pesään. Esille nostettiin myös ehdotus, jonka mukaan kirkko ei vihkisi, mutta järjestäisi kihlajaisia. Lintuyhdistyksestä voi kysyä kokemuksia rengastamisesta.

Epävirallisessa talipallokeskustelussa moitittiin Olli Seppälää, joka ei ole tehnyt kuvateosta yhdistyksestä. Tai edes luontokalenteria. Aikamoinen kaakatus päätyi myös twitteriin.

Tiedotteen laati tiedotussihteeri

Uutisen tausta: Miljoona linnunpönttöä valmiiksi keskiviikkoiltana 22.2.2017  http://yle.fi/aihe/miljoona-linnunponttoa

 

26 kommenttia

 • Jari Haukka sanoo:

  ”ki-ki-ki-ki-ki” 😀

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Totta joka sana. Kirkon linnut ry pyytää saada kiittää asiallisesta ja kiitettävästi parviälyä sisältäneestä kokousselostuksesta. Niin ikään tahdomme muistuttaa, että yhdistyksemme erinäisiä tehtäviä hoitamaan valittiin myös helsinkiläiset Minna Sorsa, Petri Tikka, Markku Rautiainen ja Matti Poutiainen.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Tarja Heiskanen sanoo:

  Miksihän minut on hyllytetty? Johtuuko se siitä, että Kuikka on lajityypillisestä käyttäytymisestään poiketen noussut mäelle?

  Eero Kuikanmäki Heinäveden kirkkoherra

  P.S. Minulla ei ole omaa tunnusta käytössä, joten lainaan talouspäällikön tunnusta tähän kuikutukseen.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Anna Laine sanoo:

  Tiedotussih-Teeri kirjoitti komeasti!

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Jokohan haaskalinnut päätyvät tämän jutun rippeille? Sitä en tiedä, liittyykö savolaisen kosijan puhe tipusiin vai mihin, kun hän aloitti sanomalla: “Neiti on nii haaskan näköne”.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Tarja Aarnio sanoo:

  Onpa hilpeä kirjoitus 😀 😀 😀 😀 . Vaan on Kirkon linnut – Kyrkans fåglar ry aika hurja yhdistys. Pyry Harakka pörhisteli ensin harmissaan kun ei mitenkään vuosikokouksessa noteerattu vaan kuultuaan erovuoroisten kohtalon rääkäisi ja pyrähti kiireesti muihin maisemiin.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Kari-Matti Laaksonen sanoo:

  Mahdollisista mielleyhtymistä huolimatta tulisi muistaa, että Kirkon linnuilla ja Lapinlahden linnuilla ei ole mitään tekemistä toistensa kanssa, edes vapaa-ajalla. Kuulin, että työväenkaupunki Kotkassa Kirkon linnuille oli tarjottu Jumalniemeä kokouspaikaksi, mutta linnut lensivät viereiseen METSOlan kaupunginosaan.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Jori Mäntysalo sanoo:

  :=)

  Tampereella voi kysyä saako yhdistys luentotilaa pääkirjasto Metsosta.

  Ilmoita asiaton kommentti