Kokemuksia Gospel-konsertista

1200 ihmistä on tullut konserttiin, itseasiassa koko 5 kaupungin Nordic Praise konserttikiertue oli myyty loppuun (6000 kävijää). Mielestäni aika hyvin!

Hyvä musiikki kiinnostaa ja onhan gospel periaatteessa kaiken populaarimusiikin perustaa. Gospel-musiikki, siis praise-tyyppinen, esikuvansa mustasta gospelista ottava, puhuttelee ihmistä jo pelkästään tunnelmansa kautta, sanoista puhumattakaan.
Aivan mahtava konsertti, Highher Ground on jo kokoonpanona kansainvälistä tasoa.

"Onpa hienoa että luterilaisen kirkonkin edustajat ovat täällä", totesi eräs konserttikävijä. Luulen että valtavirran ihmisiä voi olla vaikea saada ylittämään osallistumiskynnystä tämän tyyppiseen konserttiin eli tapahtumaan jolla on kristillinen leima.
Harmi, mutta mitä on tapahtunut että tällainen kynnys on syntynyt? No, tämä kiertue kyllä lunasti paikkansa suomalaisessa musiikki- ja gospel-kentässä aitona kulttuuritekona.

Kutsuin konserttiin ihmisiä, jotka eivät ainakaan avoimesti korosta olevansa kristittyjä ja kysyin että "millainen oli meininki"? Kaikki kertoivat että jos evankeliumi on tällaista, tulee harkita sitä kirkosta eroamista uudestaan.

Eli ollaan iloisia, myös me luterilaiset, se toimii!

Kehun tässä ja ihan syystä! Kiitos konserttikiertueen järjestäjille ja Higher Ground Praise-kokoonpanolle, bändille ja myös Pekka Simojoelle

5 kommenttia

 • Martti Pentti sanoo:

  Ihmettelen edelleen kielivalintaa. Jos kiertueen nimi on Pohjoismainen ylistys, miksei lauleta vaikkapa norjaksi?

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Kupiainen sanoo:

   Mitähän tähän nyt sanoisi; mietipä ihan itse:) Joku ajatteklee noin, joku näin, unohtuiko tässä nyt oleellinen:) Iloa!

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Juhani Ketomäki sanoo:

   Samasta syystä kuin on Pride- eikä Ylpeys-kulkue. Koska pride-sanalle löytyy sanakirjasta paljon merkityksiä, voidaan tarvittaessa selittää että sillä ei tarkoiteta ylpeyttä tai että sillä nimenomaan tarkoitetaan sitä.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Martti Pentti sanoo:

   Pride viitannee englanninkieliseltä alueelta lähteneeseen kulttuuriin. Samasta syystä Praise on ymmärrettävissä tällaisen musiikin kohdalla. Miksi siihen liitetään Nordic? Onko tarkoitus myydä englantilaiselle kielialueelle Nordic Praise -konsepti ja sen myötä konserttikiertueita, äänitteitä ja niin edelleen? En siis paheksu tätä, ihmettelenpä vain.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Kupiainen sanoo:

  Itse olen aidosti iloinen tästä kiertueesta! Olipa sen nimi vaikka: Suomalais-Pohjoimainen hengeliinen mutta kevyt konsertti. Nordic Praise-nimeä käytetään nimensä mukaan kertomaan siitä täällä pohjolassa tässä skenessä tapahtuu, uskon että kiertue nähdään vielä ulkomailla. Siihen nimi toimii mutta tuntuipa toimivan myös suomessa; myytiihän kiertue loppuun:) Huumorilla:) Jari

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Kirjoittaja

  Kupiainen
  Kupiainen

  Olen Jari Kupiainen. Työskentelen Kirkkopalveluissa päätyönä Kirkkopäivät. Olen kirkollinen paluumuuttaja ja haluan luoda keskusteluja ja kohtaamisia eri tavalla ajattelevien kanssa. Toimitan Radio Dein ohjelmaa ”Uskon Asia” ja bloggaan täällä K24:ssa tunnelmia tuon ohjelman vieraiden kanssa käydyistä keskusteluista.