Kyllä lapset ovat viisaita tietotekniikan kanssa

Kirjoitin viimeksi siitä, että olin huolissani tietoturvastani ja tästä syystä hankin itselleni ja perheelleni älypuhelimien ja tietokoneiden turvaksi VPN-palvelun.

Nyt sain vasta huomata, että tästä ohjelmasta on muutakin hyötyä. Rakas lapseni nimittäin katsoi tabletin Netflixistä sellaisia lasten elokuvia, joissa puhuttiin espanjaa. Kysyin häneltä, että onko ohjelmassa jokin vikana, kun siellä puhutaan Espanjaa. Hän sanoi, että ei siinä mitään vikaa ole, vaan hän haluaa opetella espanjaa, kun me kerta ollaan kohta menossa espanjaan lomalle.

Kysyin, että miten hän sai sen vaihdettua espanjan kielelle ja hän tokaisi, että no sillä ohjelmalla tietysti. Hän oli kuullut joltain ystävältään, että VPN-ohjelmalla voi saada myös ulkomaiden Netflix tarjonnan näkyviin. Fiksuja muksuja.

VPN-ohjelmalla tosiaankin saa muiden maiden Netflix tarjonnan näkyviin. Minun täytyi vielä tarkistaa, että tämä oli varmasti laillista, ja eipä tuossa suoratoistossa mitään laitonta näytä olevan. VPN Netflix tietopaketin mukaan, elokuvien ja sarjojen suoratoisto ei loukkaa tekijänoikeuksia ja samaa sanoo myös laki.

Täytyy kyllä ihailla sitä, miten tiedon- ja oppimisenhaluisia nykynuoret voivat olla ja miten helppoa kielen opiskeleminenkin on. Lapseni ei vielä ole täyttänyt edes kymmentä ja hän haluaa jo omatoimisesti opiskella espanjan kieltä katsomalla lastenelokuvia espanjan kielellä.

En tiedä olisiko tästä itsellenikin jotakin apua kielen oppimisessa, sillä ruotsia en osaa juuri lainkaan ja englannin kielen tasokin on melko heikko. Puhun niin sanottua ralli englantia. Täytynee pistää tuo lapsukainen johonkin kielikurssille, jos hän kerta haluaa oppia jo tässä vaiheessa uusia kieliä. Itseäni kaduttaa, kun en aikoinani panostanut enemmän kieliin. Olisi tuo kielitaito auttanut myös tulevaisuudessa ainakin työpaikan hankkimisen kanssa.