Lempäälän Rauhanyhdistys EI ole nimensä mukainen

Ainakaan jos sitä määritellään sen viimeaikaisen toiminnan mukaan. Siellä on eilen järjestetty seurakuntapäivät, joidenka tarkoitus on ollut Lempäälän ry:n jo aiemmin kiusaamisen kohteena olleen Sisaren haukkuminen lukuisissa puheenvuoroissa. Täytyy sanoa, että olo on lievästi sanottuna järkyttynyt ja tyrmistynyt. Eikö kukaan mahda asialle mitään? SRK? Muut Rauhanyhdistykset jäsenineen? Kirkko?

 

Poimintoja puheenvuoroista:

 

"Jumalattomalta poliisilta on yritetty hakea apua."

 

"Piispalta avun hakeminen on osoitus väärästä hengestä."

 

"Median avulla taistellaan seurakuntaäitiä vastaan."

 

"Kun on lähdetty Jumalan valtakunnan ulkopuolisilta epäuskoisilta hakemaan apua on ajauduttu lain alle, ja sieltä voi palata vain parannuksen ahtaan portin kautta takaisin Jumalan valtakuntaan."

 

"Ei ole oikein lähteä hakemaan apua epäuskoisilta pitää odottaa Jumalan aikaa."

 

"Saara-äitiä vastaan on lähdetty taistelemaan tämän maailman median avulla."

 

"Seurakuntaa vastaan nouseminen...siitä pitää tehdä parannus."

 

Lisäksi eräs puhuja oli pahoitellut sitä, että viime aikoina on puhuttu pahaa 70-luvusta, kun se oli hänen mielestään ollut niin siunauksellista aikaa. Eli eivät kaikki vl-puhujat todellakaan pidä hoitokokouksia väärinä.

 

Kun eräs kiusatun puolustaja oli puheenvuorossaan ihmetellyt hänen leimaamistaan eriseuraiseksi ja väärähenkiseksi ja pyytänyt kertomaan missä opillisessa asiassa hän on eri linjoilla Jumalan seurakunnan kanssa, niin eräs mies oli huutanut penkistä kesken puolustajan puheenvuoron että "se on se HENKI!" Eli henkioppi rehottaa edelleenkin vl-liikkeessä.

 

Tilaisuudessa oli ollut paikalla monta sataa ihmistä, koko Lempäälän johtokunta ja 11 puhujaa. Mukana myös nuoria ja lapsia (!).

 

Uhria ja hänen puolustajiaan oli kielletty tervehtimästä Jumalan terveellä.

 

Jos et hyväksy tätä Lempäälän ry:llä tapahtuvaa kiusaamista, käy allekirjoittamassa linkin takana oleva adressi.

 

http://www.adressit.com/lempaalan_rauhanyhdistyksen_tutkintaa_jatkettava

32 kommenttia

 • Jussi Tynkkynen sanoo:

  Kiusaamista on kaiketi Lempäälän ry:llä tapahtunut, mikäli on uskominen (jumalanvaltakuntaa vastaan hyökkäävän?) median tietoihin. Selvittämisen kannalta asian tekee vaikeaksi se, että kiusaajina ovat ry:n auktoriteetit. Kiusatun asema on tässä tapauksessa todella toivoton ja lohduton mikäli viranomaistutkintaa ei suoriteta. Mielestäni tutkinta tulisi ehdottomasti suorittaa jo pelkästään siksi, että saataisiin ennakkopäätös siitä, sallitaanko uskonnonmnollisten auktoriteettien harrastaa kiusaamista ja alistamista uskonnon varjolla. Sinänä on melko absurdia ajatella, että p(P)yhä h(H)enki ohjaisi kiusaamaan ja alistamaan.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Antti Leinonen sanoo:

  Ihan mielenkiinnosta edelleen, missä se itse kiusaaminen tapahtuu? Blogisti ei kerro asiayhteydestä yksityiskohtia, mutta kontekstin perusteella voinee olettaa:

  1. Seurakunta on kokoontunut ja käsittelee Kristuksen kirkkolain (Matt.18) mukaisesti asiaa seurakunnan kesken 2. Asianomainen tai hänen valtuuttama henkilö on paikalla 3. Seurakunta ja asianomainen näinollen keskustelevat, ja seurakunta vetoaa puheenvuoroissa kuin 1.Kor.6:ssa Paavali neuvoo kristittyjen keskinäisten riita-asioiden suhteen. (4. Vaikka asianomainen tai valtuutettu ei olisi ollutkaan paikalla, on hän asian julkiseksi itse tuonut, joten ei se ehkä ole väärin julkisesti asiasta keskustella) (5. Mitä henki-oppeihin tulee, niin taitaa olla uskontunnustuksessakin asiaa Pyhästä Hengestä, ja on näin kritstillisyyden peruskauraa)

  Itse näkisin, tilaisuudesta mitään tietämättä, että siellä ihan Raamatun ohjeiden mukaan toimitaan – sekö siis on kiusaamista?

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Jussi Tynkkynen sanoo:

  Antti Leinonen:

  Itse näkisin, tilaisuudesta mitään tietämättä, että siellä ihan Raamatun ohjeiden mukaan toimitaan – sekö siis on kiusaamista?

  Ehkä sinä Antti olet tottunut ajattelemaan, että “Saara-äiti” on aina oikeassa ja on siten oikeutettu ja velvollinen kurittamaan “lapsiaan” kovallakin kädellä ja olet ehkä opetettu ajattelemaan että tämä kaikki tapahtuu rakkaudesta ja lapsen parhaaksi. Mielestäni aikuisen ihmisen omakohtaiseen uskonelämään puuttuminen on väärin ja aivan eri asia kuin lapsen kasvattaminen. Mutta valitettavasti SRK-lestadiolaisuuteen on alusta saakka kuulunut ylhäältä “rakkaudella” neuvominen ja ihmisten uskontilan arviointi osana uskonopetusta.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Topi Linjama sanoo:

  Antti Leinonen: “Ihan mielenkiinnosta edelleen, missä se itse kiusaaminen tapahtuu?”

  Kukaan ei ole tehnyt mitään väärää, jos löytyy (Hengen kuolettava) kirjain, johon voidaan vedota. Tulentekovälineet, ilmoitus ihmiseksi tulleesta Jumalasta, kyllä on, mutta tulta ei osata tehdä.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Kimmo Wallentin sanoo:

  En usko, että merkittävää muutosta tapahtuu liikkeessä elleivät ulkopuoliset puutu asiaan.

  Miks’eivät puutu? Ei näy puuttuvan edes kirkkomme johtoporras! Kenenkäs piispan kaitsentaan tämä Lempäälä kuuluu? Hopi hopi, nyt olis paimensauvalle töitä, ovat lampaat pahasti eksyksissä, missä luuraa paimen? Niin, ja itse arkkipaimen Mäkinen?

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Kimmo Wallentin sanoo:

  Kävin allekirjoittamassa adressin, koska a) en hyväksy kihlakunnansyyttäjän esitutkinnan lopettamispäätöstä b) kiusaamisen suhteen kannatan yhteiskunnassa ehdotonta nollatoleranssia.

  Näin minäkin.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Kimmo Wallentin sanoo:

  Minun mielestäni jokainen ihminen saa uskoa tai olla uskomatta ihan mihin itse haluaa (vaikka saunatonttuihin tai sammakoksi noiduttuun prinssiin tai menninkäisiin tai Väinämöiseen tai kommunismiin tai demokratiaan tai Budhaan tai….) kunhan hänen uskomisestaan tai uskomatta olemisestaan ei aiheudu kenellekään toiselle mitään haittaa, harmia, vahinkoa tai pahaa. Kukaan ei ole oikeutettu puuttumaan toisen täysivaltaisen ihmisen autonomiaan (kaiken vähiten uskoon tai uskomattomuuteen liittyvissä asioissa) tässä tasavaltaisessa yhteiskunnassamme.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Kimmo Wallentin sanoo:

  @ Antti Leinonen

  Itse näkisin, tilaisuudesta mitään tietämättä, että siellä ihan Raamatun ohjeiden mukaan toimitaan – sekö siis on kiusaamista?

  Miten voit ottaa mitään kantaa mihinkään tilaisuuteen, tai miten siellä on toimittu, ellet tilaisuudesta mitään tiedä, kuten itse edellä toteat??? Tuntuvat juttusi menevän aika absurdeiksi.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Kaisu Meriheinä sanoo:

  Huhhuh että tuollaista tapahtuu ihan oikeasti tänä päivänä, että yksittäistä asiaa käsitellään SEURAKUNTAPÄIVILLÄ. Ja tiedän kyllä ko. paikkakunnalta fiksujakin ihmisiä, jospa heillä olisi asiasta joku järkevä käsitys. Surullista. Ja Naurettavaa.. Onneksi en ole törmännyt vielä moiseen. Pikkupaikkakunnan ry:n piirissä toimin ja onneksi täällä ei vastaavia skandaaleita. Parempi pysyä syrjemmässä koko ry:n touhusta.. Lähtisin kyllä puolustamaan mikäli tuttavani tms joutuisi kiusaamisen kohteeksi.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Osmo Kauppinen sanoo:

  Kimmo. Taitavat kuulua Tampereen piispan kaitsentaan, mutta pitänevät ehkä häntäkin “jumalattomana”.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Kirjoittaja

  Vuokko Ilola
  Vuokko Ilola

  Vanhoillislestadiolaisen herätysliikkeen suvanteissa, pyörteissä, myrskynsilmissä ja sen opetuksen läpivärjäyksessä rapiat nelikymppiseksi kasvanut naisimmeinen.

  Kirjoittajan kommentoiduimmat blogit