Liikaa hyviä vaihtoehtoja

Perjantaina valitaan meille uusi kirkkoherra. Ehdokkaat olivat nyt seurakunnan edessä, vastaamassa kysymyksiimme.

Oli rohkaisevaa päästä kuulemaan ehdokkaiden mielipiteitä. Hyviä tyyppejä on seurakuntaamme tulossa. Niinpä ”väärää henkilöä” ei tulla valitsemaan, olipa valinta sitten mikä hyvänsä. Sekin, että näin päteviä henkilöitä on tänne hakemaan saatu, kertoo paikkakunnan ja hengellisen elämän vetovoimaisuudesta.
Joten rohkeutta vain valitsijoille. Ette voi tehdä huonoa valintaa.

Harmi vaan, kun kuulolaitteeni jäi taas kerran pöydälle ja nappasin lähtiessäni tyhjän kotelon mukaan.
Tämän tähden jotkut vastaukset jäivät minulta kuulematta. Jos mikkikin oli vielä puhujan suun edessä, niin en voinut lukea huuliltakaan. Heitin kuitenkin sekaan kysymyksen: Mitä ajattelet Jeesuksen takaisin paluusta?

Luin aamulla Roseniuksen elämän leipää kirjasta, tekstin, joka käsitteli kristittyjen suhdetta Jeesuksen paluun odotukseen. Siksi esitin tuon kysymyksen ehdokkaille. Toivoin ja pyysinkin mielestäni vastausta henkilökohtaisesta suhteesta kysymykseeni. En teologisia näkemyksiä. Taisin saada molempia. Kumpikin kertoo vastaajasta aina jotain.
Mielestäni yksi tulevan kirkkoherran valintaan merkittävästi vaikuttava asia on siinä, mikä on hänen suhteensa Vapahtajaan.

Kaikkeen tekemiseen antaa voimakkaan leiman se, miten rakkaana pitää Jeesusta. Jos suhde häneen on kunnossa ja haluaa pitää siitä kiinni, niin muutkin asiat yleensä sujuvat hyvin.

Sanoohan sana : jos mitä päätät, niin se sinulle onnistuu. Uudempi käännös: mihin tahansa ryhdytkin, se onnistuu. Job22:28

Aika mojova lupaus. Sen toteutumista uudelle kirkkoherrallemme saamme rukoilla.

Kirjoittaja

Pekka Pesonen
Pekka Pesonen

Olen onnesta soikea ukkomies. En siitä pullistele paljoakaan, sillä tavantakaa paljastuu, jokin uusi syy, mistä itse innostuu. Jos joku pohditaani takertuu ja siitä uutta potkua saa, ni mikä sen mukavanpaa. Ertyisesti minua innostaa miten yhteishengen luotua saa. Sen jälkeen kaikki on aina paljon helpompaa. Oli kysymys ilmapiiristä, toiminnan rakenteesta, tai tuloksellisuudesta, niin varmasti niistä kaikista pohdinnan sarkaa riittää ja lukijaa tahdon jo nyt lämpimästi kiittää. Mua publikaaniksikin kutsutaan. On lähetys sydäntä lahellä ja nuoriso myös. Kukin niistä tehtävistä on leipäpuuna ollut joskus. Nyt ukko Pesosena lastenlasten iloksi vain keinutolissani kiikun.