Mein Kampf ja rikkaruohon kitkijät

Kun noin 45:n vuoden aikana olen ottanut yhteen oikeaoppisten kanssa, niin erikoisin ryhmä heistä ovat rikkaruohon kitkijät. Hämmästykseni oli suuri, kun helluntailaisen harharetken jälkeen ryhdyin tarkemmin ottamaan, selvää luterilaisuudesta. Huomasin, miten myös siellä pesii rikkaruohojen kitkijöiden pyhä klaani oksasaksineen ja rikkaruohon kitkemistyökaluineen. Luterilaisuudessa he käyttävät sanoja, kuten uudistaa kirkkoa ja pitää palata raamatullisuuteen, mikä tosin kansankirkossa tarkoittaa ikipaaviksi nostettua Lutheria. Näitä oikeaoppisten klaaneja onkin irronnut kirkosta, kuten nykyinen Lähetyshiippakunta ja Sley.

Oli miten oli, niin kansakirkossa on erilaisia ryhmiä, jotka oikeaoppisuudessaan tahtovat kitkeä itseään häiritsevät rikkaruohot muuttaakseen kansankirkon nationalistiseksi puhtaan veren yhteisöksi. Puhtaasta verestä ja miten puhdistautuminen tapahtuu käytännössä, siitä kertoo Adolf Hitler kirjassaan Mein Kampf, Taisteluni:

"Vasta kun joskus koittaa aika, jota eivät enää synkistä oman syyllisyydentietoisuuden varjot, se saa sisäisen rauhan kerralla myös ulkonaista voimaa katkaisemaan epäröimättä ja säälimättä villivesat ja kitkemään rikkaruohon juurineen maasta."

Hitler pääsi syyllisyydentietoisuuden varjoista sisäiseen rauhaan ja sai ulkonaista voimaa rikkaruohen juurineen kitkemiseen. Tähän prossessiin kuuluu omantunnnon paaduttaminen, mikä parhaiten tapahtuu oikeaoppisuuden avulla.  Rikkaruohojen kitkemiseen ympäristöstään pystyy vain oikeaoppisesti paatunut uskovainen, olkoot muslimi tai hindu tai kiristitty. Katolisen kirkon historia rovioineen ja oikeaoppisten inkvisitioineen kertoo samasta julmuudesta kuin Hitlerin uskonto, joka sai vaikutteita katolisuudesta.

Hitlerin uskonto artikkelista: "Pyrkiessään valtaan Hitler kirjoitti kirjansa Taisteluni. "... Olen vakuuttunut siitä, että toimin Luojan edustajana. Torjuessani juutalaiset teen Herran työtä." Vuosia myöhemmin vallassa ollessaan hän lausui nuo samat sanat eräässä Reichsttagin puheessa v. 1938. Kolme vuotta myöhemmin hän ilmoitti kenraali Gerhardt Engelille: "Olen katolinen kuten ennenkin, ja olen aina oleva."

Käsiini päätyi pyytämättä ja etsimättä Adolf Hitlerin kirjoittama Taisteluni. Sen on kustantanut WSOY vuonna 1941. Teosta oli painettu alkukielellä 6 250 000 kappaletta vuonna 1940.

Jatkan taisteluani Taisteluni lukemiseksi loppuun asti ja kirjaan tähän blogiin huomioitani sen sisällöstä. Tämä on tärkeää, sillä Hitlerin uskonto leviää erilaisina muunnoksina kuin sienet sateella.

Kitkemisopin teologisesta kehityksestä lisää blogissa Ut:n viralliset käännösvirheet. Rikkaruohoista puhui myös perussuomalaisten Juha Mäenpää eduskunnassa. Perussuomalaisten lisäksi myös kristillisdemokraatit antoivat puoltoäänen Mäenpäälle. Hitlerin uskonto muunnoksineen elää ja voi hyvin.

Siten Mein Kampf -blogin loppuun sopii erinomaisesti Juha Mäenpään sana eduskunnassa, Suomen arvovaltaisimmassa puhefoorumissa:

"Täällä hallitusohjelmassa on yksi hyvä kirjaus. Täällä lukee: "Tehostetaan vieraslajien torjuntaa sekä lainsäädännöllä että torjuntatoimenpiteiden rahoitusta lisäämällä". Tämä valitettavasti lukee väärässä kohdassa. Kiitoksia."

Toivon, ettei Mäenpään sanoissa ole samaa profeetallisuutta kuin Adolf Hitlerin kirjoituksessa rikkaruohoista.

 

.

19 kommenttia

 • Sari Weckroth sanoo:

  Minusta näyttää siltä, että kirjoitat enimmäkseen, pääsääntöisesti pelkästään “oikeaoppisista”, fundamentalisteista, konservatiivisista (tms) kristityistä, ryhmänä tai seurakuntayhteisönä. Ja blogisi vain näennäisesti käsittelevät muita, sinänsä kiinnostavia ja tärkeitä, aiheita kuten Raamatun eri käännöksiä ja käännöstapoja.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Markku Hirn sanoo:

  “Rikkaruohojen kitkeminen ” ei millään lailla ole Hitlerin keksintö. “Oikeaoppisuutta” on aina ja kaikkialla puolustettu kaikin keinoin jopa väkivaltaisesti jos tarve on sitä vaatinut. Hitlerin esiinvetäminen on vähän halpa tehokeino. Haluaako kirjoittaja sanoa etä kaiki oikeaoppisuutta puoluistavat ovat pikkuhitlereitä?

  Vaikka Hitler jossain itselleen sopivassa yhteydessä kutsuikin itseään kaoliseksi niin se ei estänyt häntä tukahduttamasta katolista kirkkoa parhaansa mukaan .Noin 1500 katoilsta pappia joutui keskitysleireille joissa hyvin moni menehtyi.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Tapio Tuomaala sanoo:

   Katolinen kirkko ja Hitler rakensivat kumpikin tahoillaan Augustinuksen Jumalan valtiota. Hitler oli katoliselle kirkolle lottovoitto tämän päämäärän edistämiseksi. Kuka petti kutakin millä tavalla on sitten toinen asia.

   “Juutalaisten tuhoaminen ja tuhat vuotta kestävän Saksan valtakunnan perustaminen olivat Hitlerin elämän keskeiset tavoitteet.”

   On mahdollista, että tämä tie huomioitiin Vatikaanissa. Aina olisi ollut mahdollista järjestää palatsivallankumous, jos Hitler olisi päässyt päämääräänsä.

   Wienin vuosistaan maalarina Hitler kirjoitti: “Ne vaarat (Saksan kansalle) olivat marxilaisuus ja juutalaisuus.”

   Siksi ei ole sattumaa, että perussuomalaiset jo Timo Soinin aikana ottivat sylkykupikseen kommunistit ja vasemmistoliiton. Myöhemmin sana laajeni persujen kirosanaksi vihervasemmisto. Sama ideologia toistuu perussuomalaisen puolueen kasvussa kuin Hitlerin johtoon päätyneellä Saksan Kansallissosialistisella työväenpuolueella.

   Tästä systemaattisesta kehityksestä kertoo Martin Niemöllerin runo:

   “Ensin ne tulivat hakemaan sosialistit, enkä puhunut mitään, koska en ollut sosialisti.

   Sitten ne tulivat hakemaan ammattiyhdistysaktiivit, enkä puhunut mitään, koska en ollut ammattiyhdistysaktiivi.

   Sitten ne tulivat hakemaan juutalaiset, enkä puhunut mitään, koska en ollut juutalainen.

   Sitten ne tulivat hakemaan minut, eikä ollut enää ketään, joka olisi puhunut puolestani.”

   Ensin haettiin marxilaiset, kuten Hitler visioi kirjassaa. Sodan sytyttyä haettiin juutalaiset. Ja homot, joita tapettiin juutalaisten kanssa yhtä suruttomasti rikkaruohona.

   Olen huomioinut, vaikka olen lukemisen alussa, miten useasti ja taidokkaasti Hitler käyttää sanaa synti sen katolisessa merkityksessä. Ei ihme, että uskovaiset Amerikkaa myöten olivat haltioissaan suuresta uskon miehestä, joka puhdistaa Saksan kadut syntisistä.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Tarja Parkkila sanoo:

  Olen joskus miettinyt, että mitä se suuri purppurajengi tekee siellä Vatikaanin uumensissa, aivan kuin elävältä haudattuina. Ehkä he pelkäävät elämään, jossa pitäisi tehdä jotakin leipänsä eteen.

  Siellä ne istuvat ja tutkivat vain muinaisten ihmisten sanomisia, ja katselevat heitä kuin varjoja seinällä, uskaltamatta tulla ulos, koska ulkona aurinko paistaa liian kirkkaasti ja häikäiseen silmiä.

  He eivät kuule, eivätkä näe ketään muita kuin kaltaisensa, ja vihaavat kaikkia, jotka uskaltavat olla erimieltä heidän kanssaan. Eivätkä kaihda erimielisten eliminoimista. Näin se on aina ollut, mutta nykyisin heillä ei ole enää niin paljon valtaa. Mutta jos joku sieltä omasta joukosta uskaltaisi olla erimieltä, niin hän taatusti katoaisi vähin äänin. Kuka tietäisi kaivatakkaan.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Pekka Väisänen sanoo:

   Tarja Parkkila hyvin toi esille Tapion edellisessä blogissa mitä uskonnon vapaus katolisessa ymmärtämisessä tarkoittaa. Itse asiassa oikean uskon vastaanottaminen ymmärretään kovasti samalla tavalla.

   Nyt en vain huomaa sopivaa lainausta kirkon Isien todisteluketjuista.

   Katolinen syntaksi on ihmisen mielen hallinnan huomaamisessa kuten ymmärtämisessä synnin asiassa kovasti liiketaloudellinen kirkon väärinkäytöksien asiassa jolloin vasta nyttemmin pappeja on saatu oikeuden eteen. Mitä sanaa siellä lie seurattu mutta hirveätä on.

   Kiitos Tarjalle kun olet mukana kirjoittamassa hyvästä asiasta.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Ville Kuusjärvi sanoo:

  Nyt on melko kovaa retoriikkaa. Voisitko Tuomaala perustella hieman tarkemmin miltä osin Kansanlähetys ja Hengen Uudistus Kirkossamme rinnastuu Adolf Hitlerin maailmankuvaan? Onko tarkoituksena tehdä (vain lievästi peitelty) rinnastus edellemainittujen kirkollisten järjestöjen ja Hitlerin johtaman kansallisosialistisen puolueen välillä?

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Tapio Tuomaala sanoo:

   Tarkoitus on osoittaa, ettei kristillisyys missään muodoissaan suojele siltä maailmankuvalta, jota Hitler edusti ja josta kirjoitti. Kaikissa liikkeissä on niitä, jotka menevät mukaan, ja niitä, jotka eivät. Niin kävi Suomessa ja Saksassa. Jopa salamurhattu John F. Kennedy ihaili Hitleriä. Kennedy oli katolilainen.

   https://www.uusisuomi.fi/uutiset/vanhat-kirjoitukset-paljastavat-john-f-kennedylla-erikoinen-mieltymys-hitleriin/f074094a-6d6f-3cf7-8253-51f76a122c90

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Ville Kuusjärvi sanoo:

   “Tarkoitus on osoittaa, ettei kristillisyys missään muodoissaan suojele siltä maailmankuvalta, jota Hitler edusti ja josta kirjoitti. Kaikissa liikkeissä on niitä, jotka menevät mukaan, ja niitä, jotka eivät.”

   Lukijana suosittelisin kirjoittamaan tämän blogitekstiin. Tämä ei ainakaan itselleni käynyt selväksi varsinaista blogitekstiä lukiessa. Tekstistä ei myöskään jäänyt itselleni sellaista mielikuvaa, että vain jotkut näiden liikkeen toimintaan osallistuvista voisivat kannattaa Hitlerin ajatusmaailmaa. Itselleni jäi sellainen mielikuva, että nämä liikkeet itsessään rinnastuisivat Hitleriin ja kansallisosialistiseen liikkeeseen. Tämä tuskin oli tarkoituksesi?

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Tapio Tuomaala sanoo:

   Kiitos palautteesta. Poistin kyseisen kohdan blogista. Ei olisi pitäisi mennä harhaan ja liittää yhteen asiakokonnaisuuteen toista kokonaisuutta, joka vaatisi pidemmän perustelun kuin Hitlerin uskonto. Kun on liikaa pullaa suussa, niin puheesta ei saa selvää.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Tapio Tuomaala sanoo:

  Parikymppistä itseään tulkitsee Hitler: “opin ymmärtämämään tuon yhteiskunnallisen hyveen ja lähimmäisenrakkauden valeverhoon pukeutuneen ruttotaudin, josta ihmiskunnan täytyy niin pian kuin mahdollista vapauttaa tämä maapallo , koska maapallo muuten voi helposti vapautua koko ihmiskunnasta.”

  En tiedä, onko Jussi Halla-aho, jota fanaattisimmat puolueen kannattajat kuvaavasti kutsuvat mestariksi, lukenut Hitlerin Taisteluni, mutta yhtäläisyys on merkittävä.

  Jussi Halla-aho: “Minun on vaikea keksiä maailmankaikkeudesta alhaisempaa matelijaa kuin pohjoismainen sosiaalidemokraatti. ”

  https://www.halla-aho.com/scripta/sosiaalidemokraatin_selkaranka.html

  Maailmankatsomuksellisesti Halla-ahon viesti on universaalimpi, sillä siinä, missä Hitler pysyy maapallon pinnalla, niin Halla-aho puhuu maailmankaikkeudesta. Halla-aho on suurempi visionääri.

  Vakavampi puoll liittyy henkilöön nimeltä Anders Brevik, joka murhasi 77 sosialidemokraattista nuorta.

  “Mielenkiintoinen on tieto, jonka mukaan Breivik mainitsee kirjassaan suomalaisen kansanedustajan Jussi Halla-ahon (ps.). Kirjassa Breivik viittaa Halla-ahon vuonna 2006 kirjoittamaan islamin vastaisen blogikirjoitukseen, jonka ajatukset hän sanoo jakavansa.”

  http://jyrkivirolainen.blogspot.com/2011/07/458-massamurhaaja-anders-behring.html

  “Professori tyrmää Jussi Halla-ahon: ”Reagoi 50 ihmishenkeä vaatineeseen terroritekoon ivalla. Kansainvälisen lain ja ihmisoikeuksien professori Martin Scheinin arvostelee perussuomalaisten puheenjohtajan Jussi Halla-ahon kommentointia Christchurchin terrori-iskusta.”

  https://demokraatti.fi/professori-tyrmaa-jussi-halla-ahon-reagoi-50-ihmishenkea-vaatineeseen-terroritekoon-ivalla

  Miksi on hyvä käsitellä näitä asioita Kotimaa24:n sivuilla?

  Jotta historia ei toistaisi itseään,

  sillä

  piispa Teemu Laajasalo on tehnyt työtä Halla-ahon vankureiden vetämiseksi sakastista kirkkosaliin.

  “Kun Kirkkopäivien keskustelu sananvapauden rajoista alkoi, Jyväskylän yliopiston kampuksella oli parkissa poliisiauto. Kirkkopäivien kohutuimman tilaisuuden otsikko oli: Mistä saa puhua, mille saa nauraa? Tilaisuudessa Helsingin piispa Teemu Laajasalo haastatteli koomikko Joonas Nordmania ja perussuomalaisten puheenjohtajaa Jussi Halla-ahoa. Aiheena oli sananvapaus.Ennen Kirkkopäiviä tilaisuudesta käytiin poikkeuksellisen kiivasta julkista keskustelua. Huhtikuun lopussa 259 kirkollista vaikuttajaa allekirjoitti vetoomuksen tapahtuman perumiseksi.”

  https://www.kirkkojakaupunki.fi/-/-kylla-se-jai-rupatteluksi-halla-ahon-laajasalon-ja-nordmanin-kohtaaminen-ei-lammittanyt-kriitikoita#6cf7fdb7

  Ketä tilaisuus nauratti? Luulisin, että eniten Halla-ahoa. Entä mistä saa puhua? Ainakin minä vielä saan puhua tällä foorumilla piispa Laajasalosta ja Halla-ahosta, vaikka siitä onkin kilahtanut sähköpostia. Ei ole päätoimittajilla helppoa puun ja kuoren välissä. 🙂

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Tapio Tuomaala sanoo:

  Sama meno ympäri maailman, kun oikeaoppiset uskovaiset vainoavat toisin uskovia. Artikkelisssa kerrotaan oikeistolaisesta hindunationalismista, joka vainoaa kristittyjä.

  https://english.alaraby.co.uk//english/indepth/2020/7/23/The-violent-toll-of-Hindu-nationalism-on-Indias-Christians-1

  Puhdasoppiseen uskonnollisuuteen liittyy monasti oikeistolainen nationalismi. Täten voisi olettaa, että samat ihmiset, jotka ovat kiihkeitä perussuomalaisia, niin Intiassa he liittouttuisivat hindujen kanssa voidakseen kitkeä rikkaruohot maaperästä. Oikeistolainen nationalismi on kaikesta vieraasta puhdistettua rasismia, kuten Hitlerin uskonto. Heille riittää maapallolla uskontoja, joiden kautta voi toteuttaa fantasioitaan.

  Kristitty, joka uskoo kaiken kirjoitetun, tietää, ettei ole yhtään oikeaoppista eikä oikeappista kirkkoa, vaan kaikki ovat harhaan menoon, syntiin, tuomittuja lihan ruumiissaan, mistä kertoo Roomalaiskirjeen seitsemäs luku, kuten myös

  1Joh.1:8 “Jos sanomme, ettei meillä ole harhaan menoa, niin me eksytämme itsemme, ja totuus ei ole meissä.”

  Kaikki me olemme eksyneitä ja tottelemattomia, koska Jumala on päättänyt pitää ihmiset samanarvoisina taivaallisissa.

  Room11:32, jonka kirkko kääntää oikein: “Sillä Jumala on sulkenut kaikki tottelemattomuuteen, että hän kaikkia armahtaisi.”

  Paavalin logiikka on johdonmukainen lävistäen kaikki hänen kirjeensä:

  “Sillä niinkuin kaikki kuolevat Aadamissa, niin myös kaikki tehdään eläviksi Kristuksessa.”

  Armahtaa voi vain tuomitun.

  “Sillä kaikkien meidän (myös Paavalin) pitää ilmestymän Kristuksen tuomioistuimen eteen, että kukin saisi sen mukaan, kuin hän ruumiissa ollessaan on tehnyt, joko hyvää tai pahaa.”

  Olen tehnyt elämäni pahimmat mokat oikeaoppisena uskovaisena ensimmäisinä uskossa olemisen vuosina, ennen kuin minut syöstiin pimeyden kuiluihin ja kaikki uskovaisuus riisuttiin pois. Hävettävintä oli helluntailainen pelastustunkeutuminen ihmisten yksityisyyteen sekä aikuisvesikaste, joka näyttää raamatulliselta. Toivoisin jälkeen päin, että helluntailaisuus olisi ollut pahaa unta, josta olisi herännyt sellaisena kuin ennen oli, lapsen uskossa ilman teologista painolastia. Mutta teologia on ollut välttämätön työkalu, jotta voi selvittää, mitä tapahtui ja miksi niin pääsi tapahtumaan.

  Miten tämä liittyy Hitlerin uskontoon? Mitä enemmän näkee itsensä oikeaoppisena, sen varmemmin ja syvemmälle on mennyt harhaan. Syntinen tietää, että kaikki ovat syntisiä eli tottelmattomia, koska Jumala on kaikkitietävyydessään niin päättänyt.

  Hitlerin elämäntehtävä oli poistaa syntiset Saksan kaduilta, minun kaltaiseni. Siksi tämä on henkilökohtaista, koska se sama on läsnä kaikkialla ympärillämme odottaen sopivaa kasvualustaa, jotta voi nousta kaikessa voimassaan ja tukahduttaa niityn kasvit ympäriltään, pyrkien täyttämään kedon.

  Kedon valtiaaksi pyrkivästä esikuvallisesti.

  1.Moos.3:1 “Mutta käärme oli kavalin kaikista kedon eläimistä.”

  Ilm.13:2 “Ja peto, jonka minä näin, oli leopardin näköinen, ja sen jalat ikäänkuin karhun, ja sen kita niinkuin leijonan kita. Ja lohikäärme antoi sille voimansa ja valtaistuimensa ja suuren vallan.”

  Hitleristä ei tullut kedon hallitsijaa.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Erkko Järvinen sanoo:

  Tapio Tuomaala: Tässä mietiskelen Tapion hengellistä mielentasoa, jossa tarkoituksesi on tuoda keskustelu kohteeksi tämän maailman “saatanan juoksupojat” ja paneudut syvällisesti tulkitsemaan heidän ajatusmaailmaa. Stalin on jostakin syystä jäänyt huomiosi ulkopuolelle, josta Alexsander Sollzenityn vertasi “Hitleriä oppipojaksi”, verrattuna Stalinin hirmutekoihin. Venäjällä ei mielellään kirjoiteta Stalinin hirmuteoista. Mitä suurmufti sanoi Hitlerille? Arabijohtajan väitetään ideoineen holokaustin.

  Tärkeä huolenaiheeni on ettei pyhähenki vallitse ajatusmaailmaasi. Kirjoituksesi pääasiassa käsittelee vihollisen tuomia negatiivis sävytteisiä aiheita. Oletko koskaan tullut ajatelleeksi henkilöä joka etsii hengellistä seurakuntaa, jossa julistetaan Jeesusta? Kirjoituksistasi ilmenee halveksuntasi Helluntaiseurakuntia kohti korostetusti. Täydellistä seurakuntaa ei löydy, niinkuin ei täydellistä ihmistäkään löydy. Voitko väittää toisin? Arvostelisit omaa seurakuntaasi?

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Tapio Tuomaala sanoo:

   Järvinen: “Oletko koskaan tullut ajatelleeksi henkilöä joka etsii hengellistä seurakuntaa, jossa julistetaan Jeesusta?”

   Mormonit ja Jehovan todistajat julistavat myös Jeesusta.

   Jo apostolien aikana maailmassa oli toinen Jeesus, jota julistettiin. Toinen Jeesus lupaa kaikkea hyvää, kun teet uskonratkaisun ja tulet helluntailaisten käsien alle.

   Uskontojen uhrien tuki auttaa niitä, jotka tahtovat päästä irti helluntailaisuudesta ja sen jättämistä traumoista. Kertomukset ovat identtisiä omien kokemusteni kanssa.

   https://www.uskontojenuhrientuki.fi/

   Toki helluntailaisuudessa viihtyvät erinomaisesti henkikastetut, jotka rakastavat helvettiä. He järjestivät takavuosina Lahdessa lapsille helvetti aiheisen tapahtuman, tunnelin tapaisen valospektaakkelin, johon kuului helvetissä tirisevien tuskanhuutoja. Ei tarvitse ihmetellä, jos liikkeessä on varsin paljon mielenterveyden ongelmia ja itsemurhia, kun jo lasten mieli turmellaan helvetin peloilla. Helvettitunnelissa ehkä moni herkkä lapsi pohti, että tännekö kuoleman jälkeen joutuvat ikuisesti mummi ja pappa, jotka eivät usko Jeesukseen? Sinnekä joutuu leikkikentän paras kaveri, kun ei usko?

   Olivatko natsit lapsiaan kohtaan yhtä julmia kuin helluntailaiset helvetteineen? Eivät ole voineet, koska johtavissa natseissa oli paljon katolilaisia. Miksi näin?

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Erkko Järvinen sanoo:

  Tuomaala: “Oletko koskaan tullut ajatellaaksesi henkilöä, joka etsii hengellistä seurakuntaa, jossa julistetaan Jeesusta”? Vastuullisina toimijoina johdatamme henkilön uskovien keskuuteen (kirkkoon), jotka ottavat hänet lämpimästi vastaan. Ei niin kuin Tapio Tuomaala ennakkoasenteineen

  Erikoista on väittämäsi, että Lahdessa joskus esitetyllä ohjelmalla olisi syynä lukuisiin itsemurhiin ja mielensairauksiin. Eikö sinua Tapio huolestuta Tv ohjelmat, jotka sisältää väkivaltaa ja pornoa, jota lasten vanhemmat eivät estä näkemästä. Lue Room.1:1–32 (Raamattu Kansalle )

  “Olivatko natsit lapsiaan kohtaan yhtä julmia kuin helluntailaiset helvetteineen? Eivät ole voineet, koska johtavissa natseissa oli paljon katolilaisia. Miksi näin”? Käsittämätön kysymys sinulta Tapio Monet kirjoituksesi loukkaa uskovaisia. Tutki itseäsi, oletko uskossa ?

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Tapio Tuomaala sanoo:

   Järvinen: “Ei niin kuin Tapio Tuomaala ennakkoasenteineen.”

   🙂 Ennakkoasenteet eivät täsmää, koska olen helluntaiseurakunnassa aikuisvesikastettu ja kuuluin liikkeeseen ehkä noin 15 vuotta, tosin loppu ajan nimellisesti.

   Järvinen: “Olivatko natsit lapsiaan kohtaan yhtä julmia kuin helluntailaiset helvetteineen? Eivät ole voineet, koska johtavissa natseissa oli paljon katolilaisia. Miksi näin”? Käsittämätön kysymys sinulta Tapio Monet kirjoituksesi loukkaa uskovaisia. Tutki itseäsi, oletko uskossa ?”

   Miksi kysymys oli käsittämätön, kun vastaukseen ei tarvita uskoa, vaan pelkkää kiinnostusta katolisen kirkon opetuksesta. Helluntailaisten helvetti on ikuinen, koska se perustuu kirkon väärentämään Ut:iin. Sen sijaan katolisen kirkon tulkinta vastaa parhaiten Ut:n sanomaa. Katolilaiset eivät puhu helvetistä, vaan kiirastulesta, josta pääsee pääsee pois rangaistuksen suoritettuaan. Kun kerran ihmiset tuomitaan tekojen mukaan, niin rangaistuksen pituus on tekojen mukaan, kuten maailmassakin.

   Katolinen oppi on huomioinut apostolin sanan: “Sillä Jumala on sulkenut kaikki tottelemattomuuteen, että hän kaikkia armahtaisi.” Kun kerran kaikki armahdetaan, niin miten voi olla tosi helluntailainen ikuinen helvetti, jossa ihmiset huutavat tuskissaan voimatta vapautua edes kuoleman kautta?

   Kun kerran helluntailainen oppi kadotuksesta ja helvetistä on vastoin pyhiä kirjoituksia, niin se ei voi olla lähtöisin muulta kuin valheen isältä. Se on Jumalan pilkkaamista.

   Jos uskoisin, että kirkot ovat Kristuksen ruumis, niin liittyisin tältä istumalta katoliseen kirkkoon. Sen oppi kadotuksesta ja helvetistä on selkeästi raamatullisempi kuin minkään muun kristillisen lahkon, mukaan lukien luterilaisuus. Ehkä tämän taustalla on se, että katolinen kirkko, puutteistaan huolimatta, on suora jatkumo apostolisista isistä. Maallikkoliikkeet, kuten kaikki vapaat suunnat ja lestadiolaisuuden muodot, ovat epäjärjestyksen ja laittomuuden tyylipuhtaimpia ilmentymiä, valhevoideltuineen ja valheprofeettoineen ja kammottavine syntioppeineen, jotka orjuuttavat ja sitten vapauttavat kuin kiikkulaudassa. Se on päivittäistä Kristuksen ristiinnaulitsemista ja elämistä ilman sovituksen vapautta, kristillistä orjuutta, jota pirullisempaa ihmismieli tuskin koskaan pystyy omaksumaan.

   Ymmärrän hyvin, miksi monet johtavat luterilaiset teologit ovat ottaneet katolisen kirkon omakseen. Se on paras vaihtoehto, jos on samaa mieltä Kristuksen kirkosta kuin luterilaisuus. Luther ainoastaan lisäsi sekaannusta merkittävästä. Katolisen kirkon vanhurskauttamisoppikin on Ut:n mukaisempi kuin Lutherin.

   Kiitos Erkko Järviselle, että jaksaa pitää keskustelua yllä.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Erkko Järvinen sanoo:

  Tapio : Sinulla on menyt puurot ja vellit sekaisin. Room.11: 32 Kerrotaan Israelin pelastumisesta, eikä meidän pakanoiden pelastumisesta. 32) kuuluu: “Jumala on näet sulkenut kaikki tottelemattomuuteen, että hän kaikkia armahtaisi”

  Jae 25) Veljet, jotta ette olisi oman viisauden varassa, tahdon teidän tietävän tämän salaisuuden: paatumus on kohdannut osaa Israelilaisia, ja se kestää, kunnes täysi määrä pakanoita on tullut sisälle. Jae 26) Sitten koko Israel on pelastuva, niin kuin on kirjoitettu: ” Siionista on tuleva Pelastaja. Hän poistaa jumalattomuuden Jaakopista. Jae 27) Ja tämä on minun liittoni heidän kanssaan, kun minä otan pois heidän syntinsä” Jae 30) Te olitte ennen Jumalalle tottelemattomia, mutta heidän tottelemattomuutensa vuoksi te olette nyt saaneet laupeuden. Jae 31) Samoin he ovat nyt olleet tottelemattomia, jotta myös he saisivat laupeuden teidän saamanne armahduksen vuoksi.

  Raamattu selvästi kertoo ketkä pelastuu: Kaikki jotka tunnustavat Jeesuksen Kristuksen Herrakseen ja Vapahtajaseen, niin hän pelastuu. Jumala ei missään kohdin Raamatussa lupaa pelastusta Jeesuksen kieltäjälle, edes helvetin kautta. Ihminen kuolemansa jälkeen ei voi asemaansa taivaasta tai tuonelasta muuttaa. Ihminen tekee valintansa eläessään eikä kuoleman jälkeen.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Tapio Tuomaala sanoo:

   “Sinulla on menyt puurot ja vellit sekaisin. Room.11: 32 Kerrotaan Israelin pelastumisesta, eikä meidän pakanoiden pelastumisesta. 32) kuuluu: “Jumala on näet sulkenut kaikki tottelemattomuuteen, että hän kaikkia armahtaisi”

   Sama teema toistuu

   “Sillä niinkuin kaikki kuolevat Aadamissa, niin myös kaikki tehdään eläviksi Kristuksessa,”

   Onko koko ihmiskunta Aadamista? Jos on, niin silloin kaikki trhdään eläviksi Kristuksessa. Myös helluntailaiset.

   Mutta on olemassa ryhmiä, jotka julistavat helluntailaisten tavoin Jeesusta. Idea on siinä, että osa ihmisistä on alieneita, jolloin heitä ei tehdä eläviksi. Helluntailaisten opin pelastus löytyykin jutusta:

   “Trumpin ”vakuuttavana” pitämän lääkärin ulostulot leviävät netissä: uskoo, että ”reptiliaanihenget” johtavat Yhdysvaltoja ja syyttää demoneita endometrioosista”

   https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006584842.html?

   josta

   “Hei Facebook, palauta profiilini ja videoni tai teidän tietokoneenne alkavat kaatuilla siihen asti, että ne palautetaan. Ette ole Jumalaa mahtavampia. Lupaan teille. Jos minun Facebook-sivujani ei palauteta, Facebook kaatuu Jeesuksen nimessä.”

   Noin yleisesti on ollut karmeaa huomata, miten intohimoisesti jotkut uskovaiset rakastavat helvettiä, etenkin kun itse kuvittelevat olevansa pelastettuja. Eivät voi olla. Miksi?

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Erkko Järvinen sanoo:

  Tapio: En ymmärrä sinua. Minun uskoontulooni vaikutti kun Jeesus kolkutti minua, kehottaen katsomaan Häneen, Jeesukseen meidän Herraamme, joka kärsi meidän (sinunkn) syntien edestä. Jeesus on meidän Välimiehemme suhteessa Isään. Tie totuus ja elämä Joh. 14: 1-31 oli minulle kutsu tulla Jeesuksen eteen ottaen Hänet vastaan omana henkilökohtaisena Vapahtajana. Jakeet 15–26. lupaus Pyhästä Hengestä. Jakeet 27–31 , Jossa Jeesus lupaa rauhan opetuslapsilleen. Joh.3:16, Sillä niin on Jumala maailmaa rakastanut… Uskoontulon ajankohtaan vaikutti sekin kun sain palvella YK- rauhanturvajoukoissa Kyproksella ja Israelissa, ja sain kokea olevani lähellä Herraa ja Raamatun kertomusten lähellä.

  Jeesus sanoi (6) “Minä olen tie, totuus ja elämä. Ei kukaan tule Isän luo muuten kuin minun kauttani. Vertaus kymmenestä neitsyestä kertoo juuri siitä ettei kaikki pelastu, vaan ainoastaan ne jotka ottivat vastaan Jeesuksen, syntien anteeksi saannin kautta, jotka lähtivät Jeesusta seuraamaan.

  Ilmoita asiaton kommentti