Mestarimme, yleislääkäri?

Jeesuksesta sanotaan Raamatussa: Hän paransi kaikki sairaat! Oliko Hän niin monitaitoinen, vai oliko sairauksia nimetty vähemmän siihen aikaan? Hän oli monitaitoinen, koska Hänellä oli yhteys Kaikkivaltiaaseen Isään! Suomessakin tunnettiin kai vain viisi sairautta jossakin vaiheessa: Pääntauti, rintatauti, mahatauti, näivetys ja slaaki! Silloin oli vähemmän lääketiedettä ja vähemmän intimiteettisuojaa.  Kun olemme alkaneet suojata yksityisyyttä, niin joko olemme sillä rajalla, että järkevä toiminta vaarantuu? Onko meiltä mennyt ymmärrys hyvästä asioiden hoidosta? Ihmisestä tulee helposti rikollinen ihan vahingossa, jos sattuu olemaan vähänkin utelias eli tiedonhaluinen. Tänään hyvä poliisi saattaa olla jo huomenna epäiltynä rikoksesta, kun klikkasi ilman pätevää syytä auki sivun, joka oli avattavissa, mutta ei tarpeellinen hänelle. Olemmeko itse niin rikollisia mieleltämme, että epäilemme kaikkea ja kaikkia?

Jeesus siis paransi kaikki sairaat jossakin kylässä. Hän oli siis nykykielellä yleislääketieteen asiantuntija. Hänellä oli yhden luukun palvelu nykykielellä. Hän ruokki nälkäiset, Hän paransi sairaat, Hän antoi syntejä anteeksi ja kohteli rakkaudellisesti syntisiä, ahdistettuja ja köyhiä. Nykyisin tarvitaan köyhälle diakoniaa, syntistä varten pappia ja lukkaria ja sairas tarvitsee lääkäriä. Eikä yhtä lääkäriä, vaan jokaiseen vaivaan eri lääkärin. Tarvitsee sairaalan, jossa on kymmeniä osastoja eikä aina yhteistä kieltä ja yhteistä toimintamallia edes sairaalan sisällä.  Minkälainen olisi se viestintäverkosto, joka hoitaisi kaikki ne asiat kitkattomasti joita Jeesus hoiti täällä ollessaan? Ehkä sitä ei pystytä rakentamaan edes supertietokoneella. Jumala on siis kuitenkin ylivertainen!

Onko koko yhteiskuntamme nuljahtanut jotenkin niin, että suojelijoiksi tarkoitetut tahot tuhoavat. Mellakan taltuttajasta tuleekin rikollinen, koska paikkojen särkeminen ja tahraaminen taitaa olla uusi jokamiehenoikeus?  Mistä tulee kaikki ruma ja paha ihmisten keskuuteen? Lasten suojelemiseen tarkoitetusta henkilöstä tulee hyväksikäyttäjä.  Olisiko syytä aloittaa uusi vuosi ihan polvirukouksella: Herra älä tee meille ansiomme mukaan laupeutesi tähden! Jospa Hän antaisi vielä virvoituksen aikoja!

1 kommentti

 • Rauli Toivonen sanoo:

  Hyviä poimintoja Lauri.

  Jessus sanoi noista ihmeistään seuraavaa: “Totisesti, totisesti: ei Poika voi tehdä mitään omin neuvoin, hän tekee vain sitä, mitä näkee Isän tekevän. Mitä Isä tekee, sitä tekee myös Poika.”(Joh5:19)

  Oletko tullut ajatelleeksi, että nuo ihmeet viittasivat aikaan, ” jolloin kaikki, jotka lepäävät haudoissaan, kuulevat hänen äänensä.”?(Joh5:28)

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Kirjoittaja

  Lauri Lahtinen
  Lauri Lahtinen

  Olen eläkkeellä sotilasammatista. Vanhemmiten ovat hengelliset asiat tulleet tärkeiksi. Olen tuottanut päivänsanakirjan: Muruja Herran pöydästä. Agape-kodin pastorina tuotan joka torstai klo 12.00 noin puolentunnin live-lähetyksen, kun kokoontuminen ei nyyt onnistu kasvotusten.. NYt olen käsitellyt Vuorisaarnaa ja hakukone varmasti löytää, jos jotain kiinnostaa..

  Kirjoittajan viimeisimmät blogit

  Kirjoittajan luetuimmat blogit

  Kirjoittajan kommentoiduimmat blogit