Miehiltä kielletty

Oululaisen kauppakeskus Valkean läpikulkuaula, joka on julkinen katuosuus, aiottiin sulkea Just For Ladies-tapahtuman vuoksi miehiltä (käytännössä siis kaikilta miehen näköisiltä olioilta). Järjestäjien mukaan tällä haluttiin luoda onnistunut ja turvallinen tapahtuma naisille. No, valveutuneet henkilöt veivät asian pika pikaa tasa-arvovaltuutetulle ja kalikan kalahdettua kiiruhdettiin Valkean taholta peruuttelemaan ja paikkailemaan tökeryyttä Kalevassa. Niinhän se kuitenkin on, että tänä nopean tiedonvälityksen aikana vahinko ehti jo tapahtua. Järjestäjiltä voikin nyt sarkastisesti kysyä: "Kuinka tuo tiedottaminen noin niin kuin teidän omasta mielestänne meni?"

Tasa-arvokysymykset nousevat näinä aikoina kaikkialla pintaan. Sehän onkin ok silloin, kun vanhoja, sukupuoliin liittyviä karkeita yleistyksiä voidaan pöllyttää ja epäoikeudenmukaisuuksia korjata. Joo, ehkäpä kaikkia miehiä ei kiinnosta eksklusiivinen, hyvinvointiin, muotiin ja tuote-esittelyihin keskittyvä tapahtuma. Mutta ei taida kiinnostaa kaikkia naisiakaan.

Minua tuo hyvinvointi kyllä hiukan kiinnostaa. Tarvitsisin hyvää ihovoidetta, käsirasvaa ja sen sellaista, kun tuppaa nahka kuivamaan näin vanhemmiten. Voisin tietysti pyytää rakasta puolisoani käymään ostoksilla, mutta saisinkohan kartutettua tietotaitoani asiassa, jos menisin ihan itse tuote-esittelijän pakeille? Hmm..

http://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/kauppakeskus-valkea-pyytaa-nyt-anteeksi-kesakatujupakkaa-myos-mies-paasee-sisalle/754422/

9 kommenttia

 • Seija Rantanen sanoo:

  Taitaa kuitenkin olla niin, että historisn saatossa on ollut enemmän naisilta kuin miehiltä kiellettyjä tilaisuuksia? Mutta jotkut vanhat vain miehille tarkoitetut linnakkeet alkavat murentua: https://www.theguardian.com/sport/2017/mar/14/muirfield-golf-club-to-allow-women-to-join-for-the-first-time

  Mutta itse asiasta olen blogistin kanssa samaa mieltä. Tottakai hyvinvointi, muoti ja tuote-esittelyt kiinnostavat miehiäkin.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Kari-Matti Laaksonen sanoo:

   Eivät kaikkia. Suomalainen mies käyttää Pirkka-tuotteita ehostukseen.

   Valkean läpikulkuaula on osa isokatua, tai ainakin oli ennen Valkeaa. Nykyään puolittaisena oululaisena luullakseni hankala kieltää meikäläistäkään siitä lampsimasta silkan sukupuolen perusteella. Hyvä puoli tässä se, että Oulun korkeudella vielä uskotaan kahteen sukupuoleen.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Seija Rantanen sanoo:

   Minun nuoruudessani (1960-70 luvuilla) meikkiä käyttivät vain jotkut rock- tai muut tähdet. Siinä on tosiaan maailma paljon muuttunut, että nyt kuka hyvänsä mies voi käyttää erilaisia ihonhoito- ja muita kauneustuotteitta ilman, että kukaan siitä hätkähtää. Miesten kosmetiikka näyttäisi ainakin mainonnan perusteella olevan kovasti nousussa, eikä pelkästään perus-Pirkka-tuotteitten.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Kari-Matti Laaksonen sanoo:

   Miesten meikkaaminen on historiallisesti ollut aika ajoin ihan yleistäkin, erityisesti yläluokan piirissä, eikä minulla ole yleisesti sitä mitään vastaan. Itse estyneisyyden moniottelijana suunnittelen omakohtaisesti kajaalia kulmiin todennäköisesti vasta sitten, kun se käsitetään konservatiivisuuden osoituksena.

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Teemu Kakkuri sanoo:

   Kuivan ihon voiteleminen ei ole meikkaamista. Decubal ja Apobase ovat hyviä tuotteita. Ilmainen neuvoni. Apteekista ilman reseptiä.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Jori Mäntysalo sanoo:

  Olisiko tuota nyt tarpeen kieltääkään? Vastaavasti voisi pitää vaikkapa Heteronormatiiviset pihviä ja moottorinrassausta -päivät vain miehille. Kansa äänestäköön lompakoillaan.

  Ilmoita asiaton kommentti
 • Se oli reirua aikaa, kun voitelut tehtiin Tummelilla ja ihottumat hoidettiin Ruotsalaisella kiväärirasvalla.

  Ilmoita asiaton kommentti
  • Martti Pentti sanoo:

   Upea kevennys. Mikä olisikaan heteronormatiivisempaa ihonhoitoa kuin utarevoiteen ja kiväärirasvan käyttö? Vieläkö noita tuotteita saa? Mistä?

   Ilmoita asiaton kommentti
  • Timo Juntunen sanoo:

   Ceridalia kehutaan myös hyväksi iholle . Se on öljymäisempää. Sopii ehkä paremminkin yhteisiin hetkiin kullan kanssa. Kun näitä vinkkejä miehille nyt alettiin jakamaan.

   Ilmoita asiaton kommentti
 • Kirjoittaja

  Timo Juntunen
  Timo Juntunen

  Saaristorovasti. Runoilija. Elämän taiteilija. Tapaamisiin pappilan sillalla!