Naiset Kristukselle liike

Naisten liikkeellä "Naiset Kristukselle" on edustus kirkkohallituksen, hiippakuntaneuvoston ja kirkkoneuvoston kokouksissa Kamerunin kirkossa. Kullakin tasolla liikkeen puheenjohtaja on itseoikeutettu täysivaltainen jäsen vastaavan tason hallinnossa. Samanlainen edustus on myös nuorten liikkeellä sekä pyhäkoululla. Näin luodaan suora yhteys toimivien liikkeiden ja kirkon hallinnon välille.

Otetaanpa esimerkiksi prinsessa Suzanne. Hän osallistui vuosia Kamerunin kirkon kirkkohallituksen istuntoihin päättäjänä. Tällä hetkellä hän toimii Lännen hiippakunnan Naiset Kristukselle -liikkeen puheenjohtajana. Tehtäviin kuuluu vierailu hiippakunnan seurakunnissa naisten aseman parantamiseksi. Matkoja tulee paljon. Tämän hän tekee oman arkityönsä ohella, koulun rehtori Bankimissa.

Toiset naiset toisissa hiippakunnissa tekevät myös vastaavasti työtä omilla alueillaan. Kirkossa on kymmenen hiippakuntaa.

kuva015 (2)

Kuvassa prinsessa Suzanne ja prinsessa Elvira kotonamme, kun kälyni muutama vuosi sitten kävi luonamme Suomessa.

Kirjoittaja

Matias Roto
Matias Roto

Eläkkeellä oleva rovasti. Entinen Kamerunin lähetti. Sotainvalidien veljespappi Kanta-Hämeessä. Vuoden somerolainen 2012. Kaupunginvaltuutettu ja tarkastuslautakunnan varapuheenjohtaja Somerolla. Lounais-Hämeen ammatillisen koulutuksen kuntayhtymän valtuutettu. Kepun Varsinais-Suomen piirin kirkollisasiain toimikunnan puheenjohtaja. Puoliso prinsessa Colette on Someron seurakunnan kirkkovaltuutettu ja kirkkoneuvoston jäsen. Vanhemmat lapset ovat jo aikuisia, kotona vielä prinsessat Hilary ja Elvira.